• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    TAPINA: a i takovy stene s predkusem muze mit pak stenata s PP, nebo takove stene nebude uchovneno?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THICKLY: Vždy, když rodiče mají PP, jsou uchovněni a vrh je registrovaný, což celkem vylučuje to křížení příbuzných. Vady na průkaz původu nemají vliv, protože i zvíře s předkusem je pořád potomek svých rodičů.
    GIO
    GIO --- ---
    ad pribuzny, no tak od toho je kryci list, kde se uvadi oba rodice a jeto vpodstate ta zadost o vystaveni PP pro vrh..tu pribuzenskou plemenitbu by to melo pokryvat, kdyz se poradci chovu neco nezda, muze vrh poslat na genetiku, to se stalo mne konkretne, ve vrhu kde byla ma fenka bylo jedno stene podstrcene, poradce chovu to odhalil a zaclo coro moro))
    GIO
    GIO --- ---
    to si hlida ta ktera organizace, v zakone(nebo vyhlasce) je zaneseno, koikrat a v jakem casovem useku muze mit fena stenata a to ohlid aprave ten poradce chovu, kteremu vrh hlasis, aby ti schvalili to vystaveni pp na plemenne knize..pokud vystavujes, musis byt clenem nejake organizace zastresujici treba konkretni plemeno. pri vystavach /bonitaci by se el resit nejen vzhled a pripadne jeho vady, ale i vady povahove..pak taky jeste zalezi jestli nekdo testuje zvirata pred krytim,u kocek se to treba docela dela ve slusnych chovech
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    GIO: Takze PP jen doklaruje ze rodice byli na vystave, kde je zkoukli ze vypadaj dle predpisu, ale uz se nikdo nezajima jestli ma fena stenata kazdej rok treba i s pribuznym?
    GIO
    GIO --- ---
    fenu ani psa neuchovnis, teda, abych byla presna..
    GIO
    GIO --- ---
    cely vrh dostava PP, jistotu niceho nemas nikdy, ja treba na PP u ciby cekala vic nez rok a jeste jsem musela majitelku hooodne hodne prudit pres ruzne organizace, aby PP vybehala, protoze se nechovala zrovna jako zodpovedny chovatel a malem ji papiry nebyly vystaveny..

jinak u psu dobre funguje tzv poradce chovu, ktery vrhy objizdi a "hlida".. neskodne vady jsou odhalitele na vystave, bez posudku z vystav a bonitace fenu oficialne neuchovnis, tim procesem se tedy ty vady vylucujici z chovu prave objevi.. aby chov nevypadal jako mnozirna, no.. to odhalis jen tak, ze si to osobne objidis.. nas chov jako monzirna nevypadal, a jak rikam, PP jsem sve doze vyhadavala velice dlouho...a to pani neni zadna mrcha nebo tak, jen je dost asocialni, laxni a asi se to zrovna seslo i s nejakou neprijemnou financni situaci, a protoze neumela komunikovat, vyhrotilo se to slusne...

vzdycky dobre proveruj, idealne nekupuj stene, ke kteremu ti papiry rovnou nedaji..i kdyz to je trochu problem, protoze to plemenne knize nekdy trva dele nez jsou stenata odstavovana u matky, coz je kolem devateho tydne..
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    Ahoj, chtela jsem se zeptat na podminky udelovani prukazu puvodu? Kdy stene prukaz dostane? Vzdy po rodicich s PP? Co kdyz ma predkus a jine neskodne vady, je vyrazen a tudiz nema prukaz? Kolik stoji chovatele vyhotoveni prukazu? Pokud prukaz ma, mam jistotu, ze stejne chov nevypada jako v mnozirne?
    BONN_NOIR
    BONN_NOIR --- ---
    ZVIRATKO: nene, ma to uprostred briska uplne dole. Cervenej stroupkovitej flek, ale jinde to nema.. :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BONN_NOIR: a neni to nahodou bradavka? :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BONN_NOIR: Určitě bych skočila na vet. Příčin muze byt mnoho, od alergie po zánět močaku
    BONN_NOIR
    BONN_NOIR --- ---
    Zdravim. Jelikoz mam ted veterinu zavrenou, tak se zeptam tady. Moje kocka si dost casto lize "frndu" brisko a celkove tyhle partie, ale az dneska jsem si vsimla kdyz lezela na zadech a slunila se, ze ma na brisku cervenej flek mezi chlupama, vypada to jako ekzem ? Muze to bejt od stresu? (ted jsem se stehovala na prechodnou dobu, ceka jeste jedno stehovani a jeste jsem tehotna) I kdyz mi prijde hodne v klidu, vic nez driv.. Mela bych jit hned zitra na veterinu? Diky
    bohuzel lip se vyfotit nenechala
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Superstory pokracuje. Prednison byl pouze na tyden,ciplox zere furt. Po vysazeni prednisonu vydrzela byt tyden v klidu a pak se zacala zvolna drbat. Napred malinko,pak nic,pak zase trochu,ale zadny strupy tak v ramci mezi dobry a dnes prisla s totalne krvavou hlavou. Na zombiewalku by vyhrala nejnechutnejsi masku. Cimz jsme dospeli k zaveru ze enterococcus je komplikace ale ne pricina. Ceka se na testy z alergologie...za posledni mesic jsme v tom za 6000.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TAPINA: ale jo, jenom jak má člověk zvířat víc, šplhá se to nepěkně nahoru. Mám plat sociální pracovnice, no. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: To je ale levný, vždyť Bravecto stojí podle váhy mezi 6 - 8 stovkama.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    KIA: no to nene :/ uf
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HEK_ATE: Bola kastrovaná? Odporúčam ako ďalšieho kandidáta zobrať veľmi mazlivého kocúra a včas ho vykastrovať, aby nezačal behať za ženskými. Majú tendenciu s vekom trošku lenivieť, takže je menšia pravdepodobnosť úprchu/zrazenia. Kočke, ktorá chodí bez hlídání von, nezabrániš utiecť ani dvojmetrovým plotom, to je zbytočná snaha. Tvoje podmienky mi prídu ideálne, asi to bola veľmi blbá zhoda okolností, to sa stáva. Možno by som sa pozrela po niečom staršom zvyknutom na psy, nech máš pocit, že si vylepšila nejaký kočičí život.
    KIA
    KIA --- ---
    SUFFOCATE: Rada bych řekla kolik to stalo me, ale jen vím, ze za ošetření, očkováni a bravecto na tri měsíce jsem platila asi 1100.
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    TRAMIN: Cica byla chovana v byte, ale kdyz jsem delala neco na zahrade tak chodila se mnou, rada rano chodila sousedovi hodit bobek do kytek a obcas kouknout co se deje jeste vedle, nikdy nebyla z dohledu a bydlime ve slepy ulici kde je jen parkoviste, i tak jsme to neuhlidala. Nemela jsem to srdce ji drzet jen doma. Zasitovat zahradu je nemozny a vysokej plot nemuzu mit ted vsude, jsme v pronajmu. Nikdy neprisla ani se skrabnutim, jinak bych to hned nejak resila, asi ze bylo po zime konecne jaro, hezky tak byla rozlitana. Uz si kocku neporidim dokud to nebudu moct zabezpecit.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Jen koukám, jak jsou ty ceny na veterinách dost odlišné.. někde chtějí za vakcinaci proti tetanu 250 a někde až 600. :/
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    BODY_SUIT: jasně, kdybychom koně jen občas potkávali, tak bych to neřešila, ale teď je ten kontakt dost intenzivní, tak to nechci podcenit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam