• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: hodila bys prosim odkaz kde na to koukas? Dekuji :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ano, jsou označené.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: jj, to je taky logicke. A prosim te, predpokladam ze to plati jen pro urxite oblasti?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A teď ještě čtu, že dalším (možná i hlavním) důvodem pro zákaz vstupu psů na území je to, aby divočáci nebyli vyplašení a nerozprchávali se na další místa. To taky dává smysl.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: diky. :) chapu to tedy jako prevenci, ale pro psy to nijak ohrozujici neni.. Pokud tedy samozrejme nebude ono prase jeste mit i aujezkyho?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Nepřímým přenašečem může být klidně i člověk, leckde je zákaz vstupu do lesa úplný. Ono je to opatření z řádu hysteričtějších, ale svůj smysl to má. Tu nemoc jsme tady doteď neměli a fakt ji tady nechceme, takže lepší je plašit víc, než míň, dokud se ohnisko nepodaří zlikvidovat. Virus je dost rezistentní, stačí, aby se pes vyválel ve zdechlině a pak se pohyboval v okolí nějakého domácího chovu, a průšvih je na světě.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Momentalne rikali v radiu, ze udajne by mohli byt psi prenasecem africkeho moru prasat - ze je zakaz vstupovat s domacimi mazlicky do lesa. Mate nekdo nejake blizsi info? Je to nejaka kravina, nebo ne?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: V jižních částech USA se psi běžně takhle ošetřují, nevím proti čemu konkrétně.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BODY_SUIT: očkovat obecně proti čemukoli v místě nákazy je dost nebezpečné. Spíš by mě zajímalo jakou mám šanci že se s tou nemocí můj pes vůbec setká. Teď jsem našel nějaký článek a tam je psáno o rakousku jako o infikované zemi (je celá červeně označena) A pak pod tím čtu že v Rakousku byli nalezeny 3!!! případy.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    BODY_SUIT: ano, dá se očkovat tam, ale nikdo to nedělá... i když jsme byli na Tarife na normálním očkování, tak jsem se o tom s vetem bavila a je to opravdu výjimečně, že by to tam ockovali.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: tak to nevim ve španělsku i ve francii je pes trochu něco jiného než u nás, tam má max obojek proti blechám (většinou na několik let) a to je vše.

VERCA_ZABA: mám podobnej názor
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: no, jako asi jo, ale to mluvíš o kterých lidech? nenarazila jsem na Španěla, Portugalce nebo Francouze, co by do psa x let rvali takovýhle nějaký prášky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Milbemax se preventivně dává po měsíci a to se klidně rok v kuse cpát dá. Lidi, kteří žijou v těch zasažených lokalitách ho takhle celoročně dávají.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CUKI: nikde to není. my to docela zodpovědné řešili při cestě předloni, plánovali jsme cestu na necelý rok - Francie, Španělsko, Portugalsko a Maroko. a ono se. to do psa taky nedá cpat rok v kuse, měli jsme teda Milbemax a cpali to do něj po cestě tam a v Maroku a pak už ne. proti Leishmanii se dá očkovat, ale je to takový, že žádný veterinář nezná veterinare, kterej by to dělal...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: To asi nikde takhle přehledně sepsáno není.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Tedy to chápu tak že tam ty živočichové žijou celý rok. Jediný způsob je přes ten hmyz. Který tam ale v zimě moc není.
    Tedy větší problém byl letní cesta do Slovinska, kde jsme to podcenili.

Ale otázka stále platná, kde se dají nějak smysluplně získat informace o rizicích navštěvovaných zemích pro naše mazlíčky?
    Když to v odkazu tedy není aktuální?
    Je něco takového? V září plánujem Skandinávii...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ono nejde o aktuální teplotu, ale o dlouhodobé klima, ve kterém buď žijou nebo nežijou ty které druhy živočichů. Každopádně je to parazit přenášený hmyzem, takže riziko hrozí v období, kdy hmyz není zazimovaný.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: To jsem se tam dočetl, ale jak je velké to riziko moc ne. Hlavně jak je velké v zimě. Těch 15°C je potřeba trvale nebo stačí aby se přes den na chvíli ta teplota nad to vyšplhala?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Ony se exotické parazitózy pozvolna sunou až k našim hranicím, jak se otepluje.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Hele každy ma něco oblíbeného, třeba zase na veterine, kde jsem dělala já, jely skoro výhradně spoty, tablety jen u specifických případu nebo na vyslovene vyžádání majitelů :). Ale to vymývání jsme kdysi řešili a dle te farmakokinetiky to je imho jasne :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    CAMELLA: mrknu na to doma, dekuju :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam