Ahoj. Moc prosím o radu a zkušenosti. Mám psa a dvě kočky, které jsou čistě bytové. Někdy v listopadu jsem řešila na všech třech blechy. Všimla jsem si toho prvně na kočkách, které se začaly drbat a vyvádět, nejsou na to naprosto zvyklé. Všichni tři dostali ve stejný den tabletu na odblešení. Celý byt jsem pečlivě vyluxovala, pelíšky a jiné pratelné povrchy vyprala, vše vystříkala Biokillem. Všechno jsem pak ještě několikrát zopakovala.
Tabletka naštěstí zabrala rychle, od té doby jsem na nich žádnou stopu po bleše nenašla. Akorát jedna z koček, Prevíta, se nepřestala drbat. Aktuálně už má i stroupky nad okem a na krku. Má hodně hustou srst, takže se mi to špatně prohlíží (a taky zrovna nespolupracuje), ale myslím si, že blechy nemá, zůstalo jen to drbání se. Je možné, že má alergickou reakci po více jak dvou měsících? Mohu s tím něco udělat já doma, nebo bude lépe navštívit veterinu a řešit to nějakou medikací? Popřípadě máte zkušenost, jakým způsobem se nejčastěji tohle léčí? Kočka se jinak chová úplně normálně. Žere, mazlí se a zlobí furt stejně. Díky moc za rady a jedna Prevíta k tomu.