• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: já bych asi udělala komplet krev a jinak nic, pokud bych nepozorovala nějakou zvláštní potíž...
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Zdravim, chci si brat z utulku 13 leteho psa, rada bych se zeptala, jaka byste mu udelali vysetreni a na co byste se vyprdli? Je mi jasne, ze se toho moc delat uz neda, ale spis vedet. A v utulku mi toho asi moc nereknou, kdyz ani nepoznali, ze je hluchy. Nebo mi to jen nerekli, nevim.
    A jakekoli tipy pro psi seniory uvitam, diky! :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: takze cca 3x za rok me OK?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AXTHEB: Je to volně dostupné, ale je to jediná věc na světě, která je u veterináře podstatně levnější :o)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TAPINA: Odčervuje se něčím od veterináře, nebo je to volně dostupná věc?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TESSS: Psi jsou trošku méně náchylní, než venkovní kočky, protože zpravidla neloví běžné přenašeče tasemnic, ale každého půl roku by se mělo taky, protože takové to čmuchání v trávě je nejjistější cesta jak slíznout larvy škrkavek, které se dovyvinuly v rozloženém bobku jiného psa. Ona ta příroda má ty vývojové cykly vychytané dobře.
    TESSS
    TESSS --- ---
    A odcervovani u psu, mam popelnici.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: To by mohli být a jestli jsou, tak potřebuješ odčervit 2x (až 3x) po přesně 14 dnech, nebo dát něco, co účinné likviduje i larvy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak já jdu odčervit.
    Kašlání venkovních s hlavou ve vodorovné přímce záda, krk, hlava jsou plicní červi, co.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Venkovní rozhodně co tři měsíce, protože se těm parazitům nevyhnou.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    EVILMIND: Odcervuju co tri mesice, protoze Trojnozka beha venku, lovi mysi, ptaky a kdejakou jinou havet. Doktorka mi to schvalila.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EVILMIND: je to látka, která je toxická specificky pro ty dané parazity a třeba když jsou v domě malé děti, tak je doporučené odcervovat každé tři měsíce, rozhodne to není žádný extrém
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CAMELLA: nechodi ven. Ja si myslel, ze odcerveni vlastne predstavuje vpusteni nejake jedovate latky nizke koncentrace do systemu, takze by se jako nemelo delat tak casto?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    EVILMIND: a nechodí její kočky ven, když je vozí na venkovskou veterinu? Jinak ne, ničemu to neškodí
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Odcervuju klasicky jednou za rok kapickou za krk, a ted tady mam novou kolegyni, co ma taky kocky, a rika mi, ze ona tohle dela kazde 3 mesice (na nejake vesnicke veterine). Neni to spis nezdrave?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: Osmaci se chovají vždy ve skupině, tedy aspoň po dvou a ovoce nesmí ani čerstvé, ořechy ideálně taky ne, ani jako pamlsek. Jako pamlsek se jim davaj třeba sušené pampelišky :). A jinak hlavně seno a větve no :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: co je špatně? třeba ho ještě někdy mít budem?
    měl větvičky, seno, zeleninu, zelený listí
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: Hihi a dneska by tě chovatele osmaku roznesli na kopytech hned za několik věcí v tvém příspěvku :-D
    (Jo, od chovu morčat a potkanu jsem se dostala k osmakum :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA: jo takto jsme měli osmáka, došla jsem pro směsku a bylo divný, že to vypadalo jako lidské musli, samé sladké ovoce a oříšky. Něco jsme našli, osmák dostal seno a zeleninu (nerad) a kousek ovoce a oříšek jen jako pamlsek na ochočování.

Naše morčata měla výhodu dávného chovu, krmilo se to jako králík a jídlo z krabice nikoho nenapadlo.
    (Ale v zimě dostávaliv neděli teplou meltu :))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: nicméně je to spis o kvalitním vstupu, já jsem zkoušela jak pravidelné prevence, tak i zvířata, která antikokcidika nikdy nedostala a rozdíl v dožití nebyl žádný :). Fakt asi největší rozdíl udělá strava, ve chvíli, kdy se na CZ trh dostaly různé “zdravé” směsi krmení speciálně pro morčata (a já to zvířatům pravidelně dávala, protože je to přece zdravé, jsou v tom vitaminy atd.), šla délka dožití dost strmě dolů (většina zvirat mi odešla na střevní potíže cca ve 2-3letech). Od chvíle, kdy jsem byla schopná si číst i zahraniční zdroje a studie a upravila krmnou dávku (převaha sena, tráva, minimum zeleniny/ovoce a jeste větší minimum kupovanych směsí/granulí), zase mi zvířata odcházela průměrně v těch 6+ letech
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam