• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    LAETATIO: kelpu davam, ale nevidim zatim zadny efekt. Mam ho teprve dva mesice, ono to asi trva. Muzu pak zkouset nehtem, nebo existuje na to nejake udelatko? ted do toho stejne asi nebudu moct vrtat, z toho co rikal ortoped o infekci atd
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Existuje i zvířecí verze, Vet enzymy, ale, nó... je to asi spíš placebo, obojí :o) Geloren je dobrej, ty konopné záležitosti se taky teď vyrojily jako houby po dešti, nemyslím, že by byl v účinku výraznější rozdíl.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MOOONA: trochu může pomoct kelpa v kombinaci s čištěním. Ale zázrak nečekej, jen by měla změkčit zubní kámen, který pak jde lépe dolů, takže spíš na záchranu těch zubů, které nejsou katastrofální...
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: ok, diky!

Co se tyce te operovane nohy, co Wobenzym, nebo neco (co) pro lepsi hojeni, ma to smysl?
    Jinak davam Geloren, podporit ten druhy, natrzeny vaz, jestli to ma realne nejaky efekt, to fakt netusim, spis je to asi pro muj pocit, ze neco delam. Nekdy nepajda vubec, nekdy se louda dva metry za mnou a zacal obcas napadat na predni nohu, vypada to, ze se na ni snazi prenaset vahu a odlehcovat tem zadnim. Jeste mi byl doporucen Alavis Canabiflex
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Není, no. Ono by to ten zánět na chvíli zmírnilo, ale fakt na chvíli.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: aha, chápu. Ona mi to prezentovala, že ho dá jednou za rok, dva, ted nevím, své fence a mají vystaráno. Přemýšlím ze všech stran, jak mu s nimi můžu pomoci, než se budou dát vyčistit, ale moc možností asi není

TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: No ten asi dostane po ošetření tak jak tak, jestli jsou v hrozném stavu, takže nasazovat ho předem moc smysl nemá. Jsou to antibiotika, takže by se měly používat ve chvíli, kdy můžou problém vyřešit a ne tehdy, kdy ho můžou jenom tak trošku zaflikovat a za chvíli znovu.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    MOOONA: tak zitra jde dedek na operaci toho pretrzeneho vazu, plus kastrace. Bohuzel noha nepocka.
    Da se necim podporit rekonvalescence?
    Jeste mi kamaradka doporucila na ty zuby Stomorgyl, jaky na to mate nazor, prosim?
    diky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: Ok, super, dekuju mockrat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Srdeční červy bych nějak pořešila, buď před odjezdem pipetou nebo po návratu Milbemaxem/Milprazonem, jinak není potřeba nic speciálního.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Dotaz asi predevsim na Tapinu.. :) pojedem do Italie, proti cemu a cim psa osetrit?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ono i s těmi tabletami je to takový výpadek, jako že objednávka nepřijde druhý den, ale třeba až za týden. Spekuluje se o tom, že je to umělý "výpadek", aby se víc prodávaly ty psí spoty, které lidi moc nechtějí :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Výpadek mají jen psí tablety, kočičí spoty (i psí) jsou pořád.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Komu fungoval Fypryst, ten v okolí nemá žádná klíšťata :o) Bravecto, pouze.
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Ahoj, prosim o radu. Koblize (kocka, 4 roky) vylisaly predni tlapky na zadni strane. Prijde mi, ze se to muselo stat celkem rychle. Najednou na ni koukam a holy nohy, a to se s ni muchlam kazdej den. Jit k veterinari? Nebo to muze byt stravou (ted mela zrovna ruzny dvoje granule), tak koupit neco pro alergiky a vyckat? diky moc

LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TAPINA: díky! Krev se loni dělala. Tedy aspoň to tvrdí přítel, já si nepamatuju, ale je fakt, že to je celkem standardní vyšetření když se u nás něco děje...
    CAMELLA: nene, loni to měl ještě v Praze...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Jestli se nepletu, tak už loni na jaře jste byli v novém bydlišti? To by taky nahravalo nějaké alergii, možná vám tam kvete něco, co ho dráždí?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LAETATIO: V první řadě bych udělala komplet krev včetně štítné žlázy. Pokud to bude negativní, tak sezónní projevy naznačují možnou sezónní alergii, příští rok bych při prvních náznacích svědivosti nasadila protialergickou léčbu (pro začátek Apoquel) a vidělo by se. Hotspoty budou sekundární. Línání se dá urychlit jedině vyčesáváním, sjetí strojkem způsobí, že tam bude příští sezónu ještě hůř línající a ještě víc se pařící srst.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    užskoro měsíc řešíme našeho labradoida - drbe se. Drbe se hodně. Teď to pomalu ustupuje, ale já nad tím pořád dumám a snažím se dopátrat příčiny, aby se to neopakovalo.
    Průběh - starší pes v dobré kondici s překrásnou srstí a naprosto čistou kůží se začal drbat. Drbáním začal reagovat na prakticky jakýkoliv dotyk. U veterinářky před asi 3 týdny jsme nafasovali šampon (stále pravidelně koupeme), dostal Bravecto (už x-tý rok, nemá na něj žádnou negativní reakci), dostali jsme radu dávat rybí olej (psi dostávají pravidelně různé oleje, teď máme myslím konopný nebo ostropestřcový a prakticky denně dostanou alespoň jednu mraženou sardinku + sem tam mají k večeři lososa nebo jinou rybu), pak nám nabídla nějaký prášek na imunitu za cca 1300,- s tím, že by se mu to pak možná mohlo zlepšit. Ten jsme tedy nekoupili. Teď má srst extrémně mastnou (nic takového jsem nikdy neviděla) a na problémových partiích (pod bradou) vypadá jako s léčícím se hotspotem - velké zarudlé strupovité plochy. Pes líná, skoro denně češeme, análky má vymačkané. svědivost pomalu ustupuje.
    Loni nás postihlo prakticky to samé jen s horším průběhem - několik dní skoro vůbec nespal, jezdili jsme na veterinu, kde mu píchali bůhvíco včetně kortikoidů. Podezření na alargii na bleší kousnutí.

Já teď přemýšlím, jestli to nemůže být nějaký extrémní průvodní jev k línání. Před rokem a půl byl na kastraci, možná se mu pak línání ztížilo a způsobuje to tu svědivost a kožní problémy?
    Jde mi hlavně o to, jestli můžu udělat něco, co tomu příští jaro předejde úplně nebo línání urychlí nebo cokoliv, co nás toho ušetří.
    A dál zvažuju, jestli mu ta nejhorší místa nesjet strojkem. Vím, jak srst správně slouží, ale on celoživotně na hotspoty trpěl a to co má teď pod krkem má obrovské rozměry. Tak jestli ho neudržovat alespoň tam pod jara do podzimu nějakým střihem?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: Jako když nějakej starej doktor řekl mý matce, že kočky nejsou vhodné pro mladé holky, protože toxoplazmoza? a moje máma doteď věří, že to, že mám dvě kočky, mi přinese neštěstí? :-D :-D :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam