Resil jsem to uz s par veterinari, ale kazdy ma nejake sve oblibene postupy a doporuceni a vzhledem k tomu, ze ty dosavadni nebyly dvakrat uspesne nejsem proti tomu zkusit neco noveho.
Kocour (kocka evropska aka poulicni mourek, vek 5-6 let (z depozita), vaha 3.5-4kg, kastrovany, bytovy) ma diagnostikovanou autoimunitni neuropatii, je u nej efektivni lecba metylprednisonem (methol) kdy priznaky (omezena koordinace a pohyblivost, apatie) pri optimalnim davkovani temer zmizi. Jenze vedlejsim efektem snizene immunity jsou opakujici se zanety dutin a kocici ryma. Jsme u nejakeho ctvrteho kola antibiotik takze uz mame s veterinarem zabehly postup snizeni davky metholu a nasazeni antibiotik ktere behem nekolika dni potlaci rymu, jenze se do te doby projevi priznaky neuropatie kvuli snizene davce kortikoidu takze je potreba davku opet zvysit.
Kocour to samozrejme dramaticky proziva a jak behem projevu neuropatie tak behem rymy odmita zrat, nicmene diky rekonvalescencni vetrinarni diete, calopetu a slusne sbirce rozkousanych injekcnich strikacek se u nej dari udrzovat stala vaha a spatne nebyly ani posledni vysledky testu. Dalo by se rici, ze krome vsech problemu primo spojenych s imunitou je v dobre fyzicke kondici.
Zajimaji me tedy dalsi doplnky stravy a napady obecne jak resit prevenci kocici rymy u kusu s podobne rozhasenou imunitou. Zatim jsem zkusil Sangrim se kterym ma veterinar pry dobre zkusenosti, ale v tomto pripade nijak znatelne nepomohl. Doplnku stravy ktere maji podporovat imunitu jsem nasel hromadu od beta glukanu az po vitaminove pasty a kapsle, ale nemam zkusenost ani expertyzu rozlisit pseudoprirodni predrazene placebo od overenych latek.