Dobrý den, jdu si k vám po delší době pro radu/postřehy.
Náš starý pes, cca 15 let, poslední cca tři týdny omezil močení. Je schopen nečůrat i 16 hodin.
Bere Karsivan a Cardisure, už cca 3 roky. Před 2 týdny jsem s ním byla na kontrole, srdce, krev (ledviny, játra) ok.
Doma se nic nezměnilo. Dostává ráno a večer granule, vody vypije stále stejně, procházky stále stejné (3-5x denně).
Je to nervóza, senilní. Močí na jednom konkrétním plácku u domu, jinde nečůrá, ale to dělal už dřív. Doma se taky nepočůrává.
Aktuálně to vypadá tak, že se vyčůrá kolem 17 h odpo, v 18 dostane večeři. Poté venčení před spánkem, kolem 22 hodiny. To jen udělá bobek, ale nevyčůrá se. Ráno s ním letím hned po probuzení kolem 6.30. Někdy se vymočí, dnes ale třeba ne. Jen bobek a kouká na mě, že by už šel domů na snídani. Dostal nažrat a znovu jsme šli v 8.30 a to už konečně čůral.
Dřív byl schopný močit při každém venčení. Teď na mě kouká, co po něm furt chci. Přitom čuchá, bobek udělá. Nic netlačí, nevypadá, že by ho něco bolelo.
Pokud je to zdravotně ok, že močí jen 2x denně, nebudu to řešit, ale mám strach, abych něco nezanedbala.
Máte někdo podobnou zkušenost? Jsou takhle velké prodlevy ok? Čím to mohu podpořit? Aby víc pil? Nebo třeba vyzkoušet cbd na nervy? Že se hodí víc do klidu? Nebo znovu na veterinu a chtít nějaké jiné testy?
Moc děkuji za rady a zkušenosti.