• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ale zpět k tématu "mít více názorů na stejnou věc". toto bylo tradičně považováno za "oportunismus", a za ctnost bylo považováno naopak mít jasný názor a umět ho formulovat. ale není takovéhle pojetí ctnosti třeba jenom viroidní mem, který se snaží infikovat lidské myšlení ?

    já jsem především programátor a uživatel počítače. na disku mohu mít uloženo více programů, a přitom je nemusím spouštět všechny současně. samozřejmě... takový přístup může zavánět falší, přetvářkou, předstíráním, apod. ale o tom to fakt není.

    prostě mohu mít připraveno několik různých paradigmat, které můžu aplikovat na ta samá vstupní data. můžu mít "víc názorů" na tu samou věc - a podle okolností a dalších upřesňujících informací můžu spíše spoléhat na ten který názor - přičemž protichůdné názory nemusím nutně "vymazat" ze své paměti - stačí je jenom "deaktivovat", nebo přesměrovat pocitový či jiný "výstup" těch názorů na /dev/null.

    no ale teď jak to říct hezky česky, že... aby to bylo hezky srozumitelné a o nesmrtelnosti chrousta.. a ne jenom pseudointelektuálně-technizující blábol...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMI: tak to je cool :-) (já jsem dokonce uvažoval o tom, že bych si založil fejk ID ... jednu pozvánku mám v zásobě... :-)

    asi ty ikonky nás navzájem připomínají, nebo co.

    OMI: no tohle bude zřejmě ten problém... já řadu diskuzí směřuju od začátku ke kompromisu - ne směrem ke své jednoznačné výhře nebo naopak prohře...
    OMI
    OMI --- ---
    XCHAOS: Pokud se diskutuje v "souboji", pak prostě nemůžeš mít jinej názor, protože to by ten druhej přece prohrál, ne...? Dyť i kompromis považujou v debatách lidi věšinou za "remízu", tedy ne tak drtivou prohru, ale přeci jen za prohru.
    Ale taky to nechápu.
    OMI
    OMI --- ---
    XCHAOS: Několik lidí mě pokládalo za tvůj fejk (a recipročně naopak), to by tě taky mohlo vést k závažnému zamyšlení se nad svojí bědnou existencí.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    chroust je lidové označení pro "Specifický způsob řešení otázek, které se svojí podstatou dotýkají ...."
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tak... a co ten chroust? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale houby... to vám jen podvědomě splývá poznámka u nicknamu ve kterém klubu se zrovna nacházím s tím co píšu....

    např. jediný crosspost o 2012 byl do Peak Oil, kde to tedy podle mě je docela ontopic.

    uveď příklad míchání biozemědělství s C/C++ ... a uveď, kde chci modifikovat nějaký standard (naopak, já se snažím, aby se C<<1 aplikace přeložili všude, kde je podporováno ANSI C99 (které je/bude plně podporováno v GNU C, jak se zdá...), což za tím účelem ale právě potřebuju nastudovat...)

    já spíš myslím, že tady několika lidem splývají hlavní linie uvažování, které razím v několika naprosto odlišných diskuzních fórech ... a protože se občas někdo neorientuje, ve kterém fóru zrovna je, ale akorát vidí "už zase XCHAOS", a ani si pořádně nepřečte co píšu, tak pak vzniká tenhle dojem.

    V zásadě moje postoje lze shrnout do několika okruhů:
    [ Trvale udržitelný rozvoj - Sustainable Development, Trvale udržitelný ekosystém ] - OZE jsou v zásadě dobré. Biozemědělství je v zásadě dobré. Indové jedí méně masa než my. Biopaliva jsou diskutabilní, asi jak kde - já jsem mírný optimista. JE je diskutabilní. Asi taky jak kde - já jsem spíše skeptický.
    [ ANSI C, ANSI C99, GNU C (gcc, glibc) a POSIX (ne nutně C++,g++,libstdc++, apod.) ] - jazyk C je v zásadě dobrý. rád bych se dozvěděl něco víc o tom, které konstrukce tohoto jazyka jsou validní v rámci které specifikace / kde se přeloží
    [ Peak Oil - zlom ropy ] - asi jediný klub, kde jsem se zmínil o roce 2012 - asi proto, že řada teorií ropného zlomu ho výslovně zmiňuje (např. Olduwai cliff)
    [ 2012 ] - ano, tenhle klub sleduji, i když jsem naladěn na pozitivní vibrace o trochu jiné frekvenci, než většina jeho účastníků. Např. jsem skeptický co se týče všech těch fotonových pásů a Aštarů Šeranů a tak. Mayský kalendář a konjunkce zimního slunovratu 2012 s galaktickým středem - no comment. Terrence McKenna - taky no comment. Na druhou stranu - jsou tu poměrně jasné eventy v roce 2012, jako třeba prudké, nárazové vyčerpání IPv4 rozsahu, střet Mooreova zákona s hranicemi fyzikálních možností (no, to už víceméně nastalo), řeči o technologické singularitě, již zmiňovaný ropný zlom nebo zastavení analogového TV vysílání. Zkrátka věci, které nejsou ani a tak new-age, jako post-age.
    Klub C/C++ - tam už si nepřečteš nic, tam jsem dostal ban - paradoxně nikoliv za dosavadní tvorbu, která vyvolávala flamewary, ale za zveřejnění odkazu na klub o C/C99, o jehož založeníjsem si ovšem oficiálně nepožádal - pouze jsem se o něm zmínil v [ Programovani mimo realitu - optimalizace kazdeho bajtu a kazde nanosekundy ] a 2BFREE mi ho sám od sebe nabídl založit... ani jsem nečekal, že to půjde tak snadno... čekal jsem podobné průtahy, jako u nesmrtelnosti chrousta, tak se mi do toho ani nechtělo pouštět.... no a objevil jsem další fenomén NYXu - a sice že v některých tématických okruzích je velmi snadné založení klubu - dokonce si o to ani nemusíte žádat :-) ale za vlastnictví klubu můžete dostat ban v "mírně konkurenčním klubu", který ten nový klub nechce propagovat... :-))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: ale vzdyt ty to skutecne cpes uplne vsude, bez ohledu na to, jestli te zrovna ctu ci nikoliv :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ale tak to přeháníš.. nemusíš mi sledovat úplně všude, kudy na NYXu chodím... :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ono je to pro cloveka, ktery chce diskutovat o konkretnim tematu docela tezke, kdyz musi nedobrovolne projit diskuzi o OZE, biozemedelstvi, modifikacemi standardu C/C++ a rokem 2012, aby se ke zdarnemu konci stejne nedostal :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    no, s tímhle souhlasím.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    I kdyz u XCHAOSe asi spis "extremne divergentni mysleni". :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    _BENNY: divergentni mysleni se tomu rika..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: jini to uz popsali presneji, ale asi se taky zkusim nejak vyjadrit.

    problem je v tom, ze velice tezko udrzujes nit rozhovoru, neustale odbihas a vyhybas se tak zaverecnemu rozuzleni. diskuze s tebou jsou nekonecne, protoze nemaji cil. rikejme tomu trebas "rozharane mysleni" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: já do toho procesu hlavně zapojuju další lidi.

    chápej, to je cílené šlechtění vhodných memů na míru. necháme diskutéry vytvořit spoustu zmutanových memů a antimemů, apod., což by mě samotnému zabralo nějaký čas - a pak si z těch memů které tak vzniknou vyberu ty nejživaschopnější (případně začnu řešit jak čelit nejživotaschopnějším antimemům).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, to je pravda. říkám tomu "telepatický crowdsourcing". díky tomu, že o tom začnou přemýšlet jiní lidé, mě často napadne řešení.

    je to jakýsi channeling 2.0 ... post-new-age způsob myšlení.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DANYSEK: Myslim ze do jiste miry si nazor behem psani utvari kazdej (reagujes na nove informace ktere si prectes)..

    U XChaose vidim problem spis v tom ze se tenhle proces rozbehne do hrozne sirky a delky, zaplete se do toho neco co s tim vubec nesouvisi, coz vytvori urcity chaos, ktery ma za cil poprit to co psal predchozi diskutujici..

    A predchozi diskutujici casto skoci na lep a zacne rozporovat ty ruzne jednotlivosti, ktere s problemem casto nesouvisi, na coz XChaos reaguje ve stylu sve prvni reakce - obsahla reakce odbihajici mimo a do sirky, a cely proces se opakuje, takze debata nakonec konci vymenou mnoha kB textu a vycerpanim diskutujiciho.. :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    E2E4: xchaos si svym psanim nazor teprve utvari, v tom bude zakopanej pes... proto je vsecko tak moc dlouhy :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AXTHEB: a to jsem tam ještě nepostnul https://dev.arachne.cz/svn/cll1h/browser/trunk/demos/performance/test-results2 - do toho klubu Python.

    já fakt nevím, proč lidi tak popouzím...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: No prosim. :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam