ALMAD: nebo je ti lidé neumějí najít, nebo jsou líní je najít.. hele, sorry, ale v zásadě pokud mě někdo vyčítá, že jsem líný zajít si najít nějakou knihu do knihovny - proč buch já na oplátku nemohl lidem vyčítat, že jsou líní používat online zdroje ? :-)
no ale když se mám vyjádřit vážně, a ne se smajlíkem: nevím jak to řešit. zajímá mě účastnit se diskuze v různých oborech. nepřijde mi, že NYX je místo, kde by charakter příspěvků ostatních účastníků diskuze měl charakter např. publikace ve vědeckém časopise - lidově řečeno, v podstatě se tady "jenom tak plká". tedy - vyštípat někoho z diskuze, protože nečetl publikaci X od autora Y, a tak tomu ANI TROCHU nerozumí, mě přijde poněkud agresivní: přece logickou reakcí by mohlo být např. stručně (aspoň na několik řádek) nastínit o čem publikace pojednává, a snažit se vysvětlit, proč je dobré si ji přečíst, apod.
myslím, že stojíme před určitým zlomem v publikační činnosti - podle mě přijde okamžik, kdy další generace odborníků bude pokládat např. editaci článku na Wikipedii nebo umístění svého díla online (k volnému oindexování Googlem a volnému stažení) za prestižní a nikoliv za podřadné a vedlejší. samozřejmě jsou tady určité zádrhele, pro autory je publikační činnost zdrojem příjmů - ale přesto si myslím, že přijde čas, kdy si lidé silná tvrzení v online diskuzích netroufnou nepodložit nějakým URL (když ne přímo na text nějaké publikace, tak aspoň na nějaký shrnující text ... výtažky, rešerše...)