• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    Varování ministerstva memetiky: při neodborné manipulaci s Occamovou břitvou hrozí nebezpečí úrazu

    Jak definovat, co to je "Diskuze o nesmrtelnosti chrousta" ? Já bych zkusil např. tohle: Specifický způsob řešení otázek, které se svojí podstatou dotýkají např. metafyziky, filosofie, teologie, kosmologie, psychologie, sociologie, politiky, antropologie, teorie jazyka, teorie médií a metodologie přírodních věd - ale které jsou vedené bez použití sofistikované terminologie humanitních věd (tzn. tak, aby tomu rozuměly i malé děti).

    http://en.wikipedia.org/wiki/Meme - http://en.wikipedia.org/wiki/Memetic_engineering
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Mem - http://cs.wikipedia.org/wiki/Memetika
    memetická porucha - porucha normálního fungování memů v naší mysli nebo ve společnosti
    mementální postižení - postižení člověka nebo společnosti způsobené větším než malým množstvím memetických poruch
    memóza - onemocnění způsobené škodlivým memem (ať už důsledkem memové infekce, nebo memetické mutace)
    memová infekce - nedobrovolné přijetí cizorodého memu člověkem nebo společností
    memová mutace - samovolný vznik nového memu samovolným pozměněním (mutací) nějakého stávajícího memu
    memová epidemie - divoké, nekontrolované šíření memů ve společnosti (např. v důsledku propagandy, reklamy, nebo šíření drbů)
    memofond - souhrn memů, kterými disponuje jednotlivec nebo společnost
    memoterapie - léčba poruchy způsobené škodlivými memy (zejména pomocí jiných memů, např. přímo k tomu určených a uměle vytvořených)
    memetické inženýrství - obor, zabývající se záměrnou a promyšlenou tvorbou nových umělých memů (nezaměňovat s propagandou či reklamou)
    memobanka - úložiště memů, místo, kam můžete uschovat svoje memy pro pozdější použití
    bludotropní memy - memy s nadprůměrným potenciálem přimět své nositele uvěřit různým bludům
    memonosič - po vzoru "bacilosnosič", nositel memu (sám může být vůči danému memu imunní, ale u jiných ten samý mem může způsobit memózu)
    antimemetika - prostředky používané při léčbě memóz - např. malé, kontrolovaně užívané dávky alkoholu či konopí (pozor, nezaměňovat s antiemetiky, což jsou prostředky proti zvracení)
    antimemy - alternativa k užívání antimemetik - speciální memy, navržené tak, aby bojovaly s jinými memy
    mememeticky modifikované organismy (MMO) - též hipsteři :-)
    buzzword - nadprůměrně životaschopný mem, šířící se prostřednictvím nových médií (např. Webu 2.0)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: a znáš http://www.teckacz.cz/ ? přijde ti to málo čtené ? jediná pravda je, že jsem líný nakódovat tak příjemný diskuzní systém, kterým disponuje NYX, no.

    na co jsi se ptal ? no, tedy takový řetězec implikací:

    1) poměrně základní problém v diskuzích se mnou je, že často "mám nějaký názor" - tedy, neúčastním se diskuze neutrálně, ale často se poměrně zjevnou snahou zaujmout nějaký postoj (často odvážný v kontextu toho, kdo v diskuzi tvoří většinu)

    2) ty mi vyčítáš můj styl diskuze, tzn. odpíráš mi určitou ctnost (umět diskutovat)

    3) je ovšem možné, že by ses úplně stejně hádal s někým, kdo žádný názor nemá - tedy, skutečně není nutně pravda, že tvrdíš "nemít žádný názor je ctnost". proto jsem také v příspěvku [ XCHAOS @ diskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení) ] použil otazník - chtěl jsem si ujasnit, jak to vlastně myslíš: chtěl jsem zjistit, zda nemít žádný názor je pro tebe ctnost (viz výše)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: vychazim z toho, ze nemas komu blit ty svy sracky, tak se snazis realizovat na nyxu, nemam pravdu ? ^_^

    XCHAOS: co kdyby jsi mi konecne odpovedel na to, na co jsem se ptal ? ( HASH )

    "nedokážu diskutovat jako normální člověk" - uveď příklad... :-)"
    ""zase melu pátý před devátý" - aha. a ty si snad ujasnil, se kterou částí toho co píšu polemizuješ ? já píšu fakt o hodně tématech: pokud chceš polemizovat úplně se vším, budeš to mít sakra těžké..."


    jezisi zase meles uplny sracky - soustred se na to, na co se te ptam a pojd si o tom popovidat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no to fakt ne... ale musel si přijít ty, abys tenhle revolučně geniální postřeh sdělil, protože před tebou nikoho nenapadl. teda předpokládám :-)

    (a BTW kdo říká, že mi nikdo nerozumí ? :-)

    HASH: "změť nedokonkčených myšlenek, mýtů a polopravd" - uveď příklad, prosím. (např. si dovoluju obhajovat mezivládní panel klimatologů v konferencích plných zarputilých neoliberálních popíračů, atd., apod....)

    "nedokážu diskutovat jako normální člověk" - uveď příklad... :-)

    "relativně seriózní zdroj" - ve kterém oboru teď máš na mysli ? nejčastěji něco najdu na (anglické) Wiki, pravda, když narychlo hledám argument. ale necituju něco co bych tam napsal sám :-) a není to můj jediný zdroj.

    "zase melu pátý před devátý" - aha. a ty si snad ujasnil, se kterou částí toho co píšu polemizuješ ? já píšu fakt o hodně tématech: pokud chceš polemizovat úplně se vším, budeš to mít sakra těžké...
    HASH
    HASH --- ---
    to ze ti nikdo nerozumi nutne neznamena, ze mas ve vsem pravdu a jsi revolucne genialni ;)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: proc jsi mi neodpovedel na moji otazku ?

    XCHAOS: ve skutečnosti, když ti někdo přeloží tu část toho, co píšu, o čem třeba nevíš, co to znamená,
    hah - pokud najdes nekoho, kdo dokaze z tve zmeti nedokoncenych myslenek, mytu a polopravd udelat neco jineho krom psychologickeho rozboru, tak ti budu fakt vdecny ;)))

    zkus např. něčím podložit tvrzení, že si libuju "v absolutní zmatenosti"
    nedokazes diskutovat jako normalni clovek :)

    nebo s největší pravděpodobností cituju relativně seriózní zdroj
    sam sebe ? ;)

    Dobrých 90% toho, co tvrdím, má hlavu a patu. Třeba záhlaví téhle konference: prostě jsem jen dovedl Dawkinse ad absurdum. Zkus být chvíli ontopic: co ti přijde absolutně zmatené v hlavičce téhle konference ?
    zas meles paty pres devaty ? proc do toho michas zahlavi ? aby to bylo jeste vic zmatene ? ;)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: ty ale patříš k těm, kteří to pojali přesně naruby - k těm, kteří hlásají "věci nebudou tak, a tak, protože lidi, co to hlásají, jsou divní" nebo "věci v žádném případě nejde vyřešit tak a tak" (protože kdyby to bylo tak jednoduché, tak by to už určitě někdo udělal...)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: ne, jde o to, ze je treba rict ktery problem je dulezitejsi, protoze jejich reseni jdou ve znacne casti proti sobe.

    a tvoje logika je logika člověka, který tomu, co vidí na vlastní oči věří stejně jako tomu, co si přečte v novinách...

    hele ja narozdil od tebe dokazu informace nejak vyhodnocovat z hlediska jejich relevance.. vim ze nic (krome Koranu samozrejme :-) neni Pismo Svate.. Prave proto nerikam nejake zavery typu "veci budou tak a tak" nebo "nejlepsi je vec vyresit tak a tak"..

    Ale to nema smysl, ja myslim ze si kazdej muze udelat obrazek sam..

    unbook
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: pokud nekomu nerozumim, bud mu nerozumim, nebo rika nesmysly, nebo oboji :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: ale houby. zkus např. něčím podložit tvrzení, že si libuju "v absolutní zmatenosti" - ve skutečnosti, když ti někdo přeloží tu část toho, co píšu, o čem třeba nevíš, co to znamená, tak zjistíš, že je to většinou buď zjevný fakt, a nebo s největší pravděpodobností cituju relativně seriózní zdroj. Samozřejmě ti zbude určité zbytkové procento haluzí, synchronicit a toho, co já pokládám za "smysl pro humor". Ale podle mě nebude až tak velké.

    Dobrých 90% toho, co tvrdím, má hlavu a patu. Třeba záhlaví téhle konference: prostě jsem jen dovedl Dawkinse ad absurdum. Zkus být chvíli ontopic: co ti přijde absolutně zmatené v hlavičce téhle konference ?
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: to je az k nevire, jak rychle dokazes sam sebe zmast

    z ceho si vydedukoval "akže nemít žádný názor je pro tebe ctnost ?" ?

    svet jen tak moc zmateny, jak moc ho nechas - ty si evidentne libujes v absolutni zmatenosti a od toho se odviji tvoje schopnost se vyjadrit - jsi mimo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: jasně. takže nemít žádný názor je pro tebe ctnost ? je to lepší, než to, čemu říkáš "zmatenost" ?

    a co když svět je doopravdy "zmatený" ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: jenže peak oil ani globální oteplování nejsou klasické konspirační teorie, jak se snažíš tvrdit: oboje jsou v podstatě předpovědi postavené na pozorování světa, ve kterém žijeme, resp. jeho fyzikální a přírodních předpokladů. u peak oil je otázka spíše "kdy" a "jak moc" - zatímco u globálního oteplování jsou otázky jestli za to může člověk (zdá se že spíš asi jo), jestli se s tím dá jednoduše něco dělat (jakákoliv opatření, která přijmeme, jsou zřejmě předem nedostatečná... což nemusí být důvod nesnažit se aspoň symbolicky...), a jestli převáží negativní nebo pozitivní zpětné vazby (klima, podobně jako počasí, je v podstatě nelineární, chaotický systém).

    že by se peak oil a globální oteplování mohly vzájemně zneutralizovat, to je spíš zbožné přání, než aby to byl "vnitřní rozpor, který něco popírá": tvoje logika je logika člověka, který tomu, co vidí na vlastní oči věří stejně jako tomu, co si přečte v novinách...
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: spis vyvstava myslenka "pokud to ten clovek neumi vysvetlit tak, abych to pochopil, tak to asi sam dostatecne nechape"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: no a pokud někomu nerozumíš, tak je to explicitní důkaz, že to co ten člověk tvrdí je nesmysl ? nepotřebuješ akorát nějakého tlumočníka ? :-)
    HASH
    HASH --- ---
    E2E4: jsou na jedne strane rozpory a na strane druhe kompletni zmatenost z premiry informaci...

    ja se u chachaose klonim spis k te druhe moznosti...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Jo a kazdej ty vnitrni rozpory popira.. Predvedu na prikladu.. Jsou lidi, kteri "veri" na peak oil, globalni oteplovani a ekologii.

    Nojo, jenze pokud je problem #1 peak oil, miliarda lidi vyhyne apod., tak je jaksi zbytecne resit "podruznosti" jako

    Jenze tohle ti kazdej kdo veri na oboje odmitne jako nesmysl..
    E2E4
    E2E4 --- ---
    HASH: Ja myslim ze kazdy clovek v sobe ma vnitrni rozpory (jinak by se v tomto slozitem svete asi zblaznil), ale XCHAOS v nich vede. :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: ja ti nerozumim. udelej anketu "rozumite nekdo xchaosovi?" :-)
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: to mas empiricky overene nebo ti to prave poseptaly hlasy v tve hlave ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HASH: no, pokládal bych za urážku, kdyby o mě někdo tvrdil opak :-) podle mě naprosto konzistentní člověk bude s velkou pravděpodobností úplný idiot. být vnitřně rozporný je podle mě normální.
    HASH
    HASH --- ---
    XCHAOS: nemas treba rozpolcenou osobnost ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam