BURAN: podívej - nemyslím si, že se "snažím o kontrolu". nebo ne o nějakou její nepřiměřenou míru.
každopádně, tady na NYXu existuje určitý okruh lidí, co je nezajímá (pro mě) sebezajímavější téma, o kterém chci diskutovat - ale vždycky jenom moje osoba. to není paranoia, ale prostý fakt: prostě pár lidí se zjeví kdekoliv, kde diskutuje, a strašně stojí o to dosáhnout, abych je zabanoval (což taky udělám - ale minimálně si dám pozor, aby to nebylo "trvale" - i když 730 nebo i 3650 dní mi za opakovaný abuse přijde přiměřené - a to nepočítám přestupné roky).
faktem je, že internetové debaty mají určitá pravidla. tady na NYXu je spousta klubů, která ty pravidla mají docela tvrdá a vynucují je tvrdě. a mají s tím úspěch - že lidi autoritu vyhledávají, jsem si všiml třeba i při sledování evoluce své vlastní firmy (já tam autorita moc nebyl, a dlouho jsem vzdoroval tomu, aby se nějaká ustavila, ale nakonec to mocenské vakuum někdo zaplácne)
jak říkám - evidentně to chce dobré mechanismy kontroly moci (např. úplné logování moderátorských zásahů... já nevím, jestli na NYXu obsahují i plný text smazaných příspěvků, ale bylo by to dobré).