ABS: s tím vstupem do bytu jen v rámci vyšetřování.. budiž, to je jasné. a samozřejmě, ten bojkot držitelů zbraní je problematický, protože jakékoliv takovéto blacklisty a whistelisty a certifikace mohou opět být předmětem manipulací.. je to stejně problematické jako makety zbraní místo zbraní, apod.
pouze jsem na tom chtěl demonstrovat, že i když jsem velký individualista, tak docela chápu určité body, ve kterých by se mě společnost třeba mohla chtít snažit nějak omezit či kontrolovat. a zrovna otázku těch zbraní pokládám za daleko hůře řešitelnou nějakou ne-státní cestou, než třeba otázku daní a veřejných výdajů... dálnice může být klidně soukromá, a dálniční známky můžou v sobě mít RFID, a kilometry se můžou dobíjet se jako kredit do mobilů... to je mi úplně šumák, dokud po těch dálnicích nemusím jezdit povinně, tak je mi obchodní model jejich provozovatele ukradený.. a toto lze zobecnit na většinu veřejných služeb, v dnešní době. Dnešní koncepce státu vznikala v éře před dnešním rozšířením informačních technologií, a pokračovat v některých věcech i v dnešní době je archaické.
spíše mě ale zajímá prostor, kam by šlo utéct jak před státem, tak i před businessem. v podstatě rezervace nejen pro přírodu, ale i pro člověka...
z luku jsem zkoušel se naučit střílet, chodil jsem na lukostřelbu asi měsíc.... no, je to zajímavé, šlo mi to tak průměrně... žádné extra výsledky, ale občas jsem se i trefil. ale zvíře bych tím asi nezabil ani docela malé...