• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUCKERCZ: Hele na primo kasli, nova verze ma sice opravenou 510 ale ani tak to neni nijak uzasny mod, na dvoubaterkac je dost velky a nepohodlny do ruky prave v porovnani treba s cricketem a dost se zahriva. Naopak cricket je neuveritelne maly a lehoucky a skoro se nezahriva, atik jsem mel tak rozpaleny ze jsem se ho nemohl dotknout a mod skoro nic. Zatim jsem cricketu nasel jen dve nevyhody - baterky tam jdou zatracene ztuha, ale naucis se na to grif a prvni potah po nandani baterek nejspis jde na plno nez naskoci regulace. Staci opatrne zapulzovat a profouknout jako kapak a bez problemu, je to vazne otazka tak pul vteriny, vatu jsem si tim jeste nespalil.


    JIKE: Me proste neuveritelne stve, ze misto aby odpurci koureni byli spokojeni, ze je 500xmene skodliva alternativa ktera navic pasivne neovlivnuje okoli - uz je na svete nekolik pruzkumu testujici skodliviny v silne zamlzenych prostorech a vubec nic, i ten nikotin v naprosto mizivem mnozstvi, jak se z pary vstrebava mnohem lepe nez z koure tak v tom co vydechujeme uz je ho minimum a to se jeste rozptyli - tak misto toho zacinaji napadat i vapovani, naprosto bezduvodne a casto bez sebemensi znalosti o co se jedna.

    JIKE: Co by jsi chtel za dva dolary, tyhle kleste jsou spotrebni zbozi no.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Jojo kleště :-/ kvalita na 2 věci... youde ani tyhle černý nekupovat.



    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: je méně skodlive. Závisí to však na mnoha faktorech ale cca 450x- 1000x méně škodlivé než pyro.
    Jo oběsili to pekne, ale uz jsem videl na nějakých fotkách jak to píšou i na krabici s modem ze obsahuje nikotin.. lol.
    Dlouhodobě ani to poradně nejde rict protože pokaždé se toda využívat jinak s jinou kombinaci všeho. Moc slozity na veškeré prognózy. Museli by vzít leda idealni stav všeho... (čistá hlava , nic nespalenyho, žádný vysoky teploty, žádný zavadny Liquid, drat v pohode, vata v pohode atd atd
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    WOLFGAR: nice... predpokladam, ze si jel na cricketu na regulovane seriove zapojeni... docela o nem premejslim... puvodne jsem si chtel poridit Primo, ale ta cena...
    je neco co, ti na criketu vadi? za me tam vidim jen jedno minus a to, ze to clovek nabije s powerbanky :/
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JUDE: Bavime se o dual coil ammitovi, to je uplne jiny hovado nez ten single coil drobecek.

    JIKE: Poradi uz si poradili. Overovani veku je spis dobre, alespon se tim vezme argument pro dalsi omezovani ze se k tomu moc snadno dostanou mladistvi.
    LUCKERCZ: Regulace atiku jde obejit jednoduse - proste co je vetsi nez 2ml prodavaji jako atiky urcene k pouzivani s beznikotinovou naplni a ty regulovane nejsou a nemuze nikdo rict ani n protoze legislativne je to ok. Co se tyce velikosti lahvicek s bazi/liqidem i maximalniho mnozstvi nikotinu . jde to obejit - domluvit se s nejakym podnikatelem, nakup na ICO totiz nijak regulovany neni.


    LUCKERCZ: Tak vysledek predcil vsechna ocekavani, dva dny, vapoval jsem skoro porad a single coil 0.5ohm na jednom atiku a dual 0.45 na druhem, mel jsem dva mody, tribaterkove DNA a cricket a ten mel zatracenou vydrz, tribaterkac mel vcera kolem pulnoci asi 30% a dobil jsem ho z powerbanky skoro na 100% a ted je na nejakych pohodovych 70 a cricket spotreboval jen dva pary batertek ze 4 co jsem mel v zaloze takze pouceni pro priste - pokud nepojedu nekam bez elektriky na tyden tak netreba pripravovat nejake nizkospotrebove buildy a normalne pojedu s beznym setupem co jedu na 75-100W a neresim.


    JUDE: Mam uz asi 3 mesice a je to jeden z mych nejoblibenejsich modu, neznicitelny, spolehlivy a wattova krivka je skvela. Jedina nevyhoda - na dvoubaterkac je dost velky, priserne tezky a dvirka baterek se oteviraji docela lehce takze uz jsem si parkrat neumyslne vyhodil baterky, ale ne tak casto aby me to nejak extra stvalo.


    NEVILL: Me fascinuje jak porad vsichni pisi jak dlouhodobe dusledky nejsou znamy... no tedy az na studii takove zanedbatelne organizace jako je Royal college of physicians. Co treba napsat ze na 100% vime ze vapovani je podstatne mene skodlive nez koureni a co nevime jestli je vubec nejak skodlive nebo ne.
    JIKE
    JIKE --- ---
    NEVILL: myslim ze čeští prodejci budou mít ted trochu Krušné chvíle. Ale oni si nějak proadi, mozna i tak ze na tom vydělají i vic. Blby je to ze největší příjmy šly z premiovek a liquidu. Uvidíme. Dodávky z činy co jsem Koukal nejsou zatim dotčené (shipping to czech (EU) ) je zatim okay.
    Mylsim ze dost věci oběsili prodejci šikovně je jen otázka jak se k tomu zákonoborci postavi
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Evropská komise má spadeno na elektronické cigarety – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/ekonomika/438968-evropska-komise-ma-spadeno-na-elektronicke-cigarety.html
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    kdyby jeli prodejci podle TPD tak toho pulku nekoupime, jesteze na to vsichni serou...
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    LUCKERCZ: Aha, to mi nedoslo ze se ta 10ml regulace vztahuje i na baze ale dava to smysl. Tohle vedet driv, zasobil bych se dopredu :/
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    FEKASON: jakmile tam mas nikotin tak muzes prodat max 10 ml... takze to resi tak, ze ti prodaj velkou flasku 0mg a k tomu 10ml lahvicky nikotinu podle potreby... = o 5kc navic na hlavicku= 2x drazsi :D
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    Netusite nekdo, proc se skokove zdrazili baze 2x-3x (viz Vapegear a The Fuu na vasecigareta)? TPD prece neomezuje baze, jen maximalnim obsahem nikotinu na 20mg/ml, nebo se pletu?
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: tohle byla hodinarska prace. Slo by ale trvalo by to par hodin podle tloustky (opatrnost). Jenže
    Tam bude problem bude jak ten drat zoxidovat? Aby jsi neměl hot spoty... musi mírně zoxidovat. Leda ze by jsi mel lucavku kralovskou... jediná varianta by byla pal udelat spaced micro Clapton ale nevim jaký by to mělo odpor s tímhle materiálem jsem nikdy nepracoval co vím.
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    ZVIRATKO: tak jo, je to slusna specialita ... je to samozrejme drazsi - drat se da sehnat napr. u zlatnika, a hlavni vyhoda je ze fakt nepodleha oxidaci pri zadne teplote ... "dry burn" je uplna pohoda, a realisticky clovek nemusi platinovy coils nikdy menit

    nicmene - je tu hlavni komplikace ... odpor u "contact coils" dost skace, takze jedina moznost jak tenhle drat pouzivat jsou "spaced coils"
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    ZVIRATKO: platinovej drat? no, tak s tim jsem se jeste nesetkal ... du pogooglit v cem je to dobry : )
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    umi tu nekdo motat dobre draty?
    chtel bych vyrobit Alien coil... z platinovyho dratu
    takze idealne nekdo kdo to fakt umi :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JUDE: pred chvili jsem na ni koukal, steampunk ja rad. Jaky to je ve skutecnosti? Je to aspon trochu robustni nebo je to jenom pokovenej plast a nic? :) Videl jsem to ted asi za $50 a prislo mi to docela fajn
    JUDE
    JUDE --- ---
    jo a pořídíl jsem si teslu nano 120w (hlavně kuli designu - ale funguje taky dobre)

    JUDE
    JUDE --- ---
    WOLFGAR: člověče na single mam 3.0 mm clapton cca 5-6 otáček a pohoda
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    WOLFGAR: dej pak vedet jak si dopadl s vydrzi baterek ;)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: To je na ammita hrozne malo, tam ani poradne nevyuzijes ten oboustranny airflow s takhle malou spiralkou. Namotej tam 3.5 nebo 4mm jo je to hrozna krava ale ten tank je presne na to delanej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam