• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: někde jsem četl ale kolik ml/na 1kg tělesné váhy je smrtelné. nevím kde, když to najdu, pošlu. nerad bych sem házel nesmysly. kdyby někdo našel, budu rád.

    ZVIRATKO: a to se stalo mě s těma 12mg, a pak máš problém dojít i do vany ( i když to taky moc nepomůže hned). musím říct, že zážitek to není fakt příjemný.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Ld50 nikotinu se uvadi pro cloveka, co na nikotin neni zvykly. Pro silneho kuraka bude smrtelna davka mnohem vetsi, a pokud nedojde k aplikaci najednou tak to neni tak nebezpecny.
    Od cistyho nikotinu kazdopadne ruce pryc, jedna kapka je 200mg a nemusis si vubec vsimnout ze ti to nekam ukaplo. Vstrebava se velice rychle takze pokud se polijes nebo ti to vystrikne tak nez dolezes do sprchy muzes se valet v krecich na zemi.
    To samy vypary.

    Pokud mas spravny vybaveni na zachazeni s necim takovym, tak OK, ale to vybaveni nepochybne nemas.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Nope, VG se pouziva i jako umela vyziva a PG jako prisada do potravin i jako intravenozne podavany fyziologicky roztok, oboji je temer neskodne i ve velkych davkach.
    "Glycerol has very low toxicity when ingested; its LD50 oral dose for rats is 12600 mg/kg and 8700 mg/kg for mice."(davka pro cloveka vubec neni uvedena)
    JIKE
    JIKE --- ---
    JESSE_MORENO: ten spitback u těchto hlav je hlavně po dlouhém ležení/nebo pomalém tahání či čerstvém plnění. vím mám a měl jsem a testoval jsem. Ty 0?5ohmu musíš sát rychlejí, aby se zavčas vypařil liquid ze spirálky, jinak se hromadí a prská jak se mění viskozita. A u 0,6ohmu tam to blbě aje na MTL, nic moc. tu hodnotím špatně na delší MTL. Notch je v pohodě, ale musíš tak 60-70W.
    WOLFGAR: mylsím že dřív Tě zabije VG, tam je smrtelná dávka taky nějak nízká, abych nekecal jestli si pamatuju 30ml? přesně nevim už.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    BIDAK: Tak 30-60mg uvadi i wikipedia (ne ceska) to ze nekdo prezije nahodou i vic se stat muze, ona ta tolerance je individualni a zalezi treba i na tom jestli je to kurak ktery ma nejakou toleranci uz vybudovanou, jak tezky atd. Ono pripadu kdy nekdo (z nejakeho duvodu nejcasteji Rus) prezil Xkrat vetsi nez smrelnou davku alkoholu take neni malo ze.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    BIDAK: A jinak mě na tom až tak nesejde, nikotin je humáč. Jenom že jsem viděl pitomosti.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    HREBICK: Tak se to uvádí špatně. :) Vůbec českejm webům co? Nevěříme.
    Jeden chudák přežil 4 gramy nikotinu orálně. Fuj.

    How much nicotine kills a human? Tracing back the generally accepted lethal dose to dubious self-experiments in the nineteenth century
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3880486/
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: JIKE: ZVIRATKO: Jsem urcite pro tuhle sobotu, patky stejne vetsinou neco mam a dal se muzeme domlouvat jak se nam to bude hodit.

    JESSE_MORENO: To prskani je obecne problem tehle tovarnich hlav, da se to resit naustkem proti prskani (anti-spitback drip tip) napriklad ten pro AIO se da koupit i zvlast jen nevim jestli u egripu vubec jde naustek vymenit. Muzes urcite zkusit i vice druhu hlav, nektere prskaji vic a nektere min, mely by ti tam jit vsechny hlavy urcene pro AIO, je jich asi 5 druhu. Jedine co je pro tebe zbytecne je Nikl (pouziva se jen na TC)

    Ad Nikotin:
    Toxicke nejsou e-cigarety, toxicky je samotny nikotin nicmene je to spis takovy strasak tabakovych koncernu, realne aby ti to ublizilo musel bys pozit mensi mnozstvi cisteho nikotinu (dve kapky na kuzi te nezabije ale otrava to bude moc pekna, napit se to uz by vedlo smerem ke krchovu) nebo vetsi mnozstvi vysoko koncentrovaneho nikotinu (treba te 100mg baze) ano to zni velmi strasne a dramaticky nez si clovek uvedomi, ze to co ty vapujes je koncentrace 0.6% - 6mg nikotinu na litr. Smrtelna davka nikotinu pro dospeleho cloveka je 30-60mg takze k tomu aby te to zabilo musel by jsi vypit 5-10 litru liquidu :D Samozrejme, ze pekne blbe by ti bylo treba i po litru ale predpokladam, ze tolik toho tim prskanim take nevypijes ;)

    Takze realne 10ml lahvickya varovne letaky je jen typicka Europanika bez valneho duvodu, prskani se neboj, nejhorsi vec co se ti muze stat je takovy ten pocit prekourenosti ktery kurak obcas mel kdyz si treba v hospode dal 3 cigara hned po sobe.

    A ano, z informaci ktere mame zatim dostupne jsou beznikotinove liquidy temer neskodne samy o sobe pokud jsou pouzivane spravne - tzn. pokud budes palit vatu tak ano porad se nadychas splodin ze spalene vaty. Je ale treba si uvedomit ze liquid funguje jako kterakoli jina pozivatina - jidlo, leky, piti atd. takze je potreba ridit se nejakou logikou a nekupovat treba pochybne liquidy na trznici atd. to co je v obchodech od vetsich vyrobcu vse prochazi mnohem prisnejsim testovanim nez treba prave potraviny takze tam bych se nebal. Alternativne michat si sam a pouzivat suroviny z overenych zdroju (PG a VG lekarske kvality, nikotin od overeneho vyrobce a stejne tak i prichute splnujici alespon potravinarske atesty)

    Jeste se vratim k nikotinu - nikotin je toxicka latka vyznamne ovlivnujici fyziologii savcu nicmene to je take drtiva vetsina leciv. Stejne jako treba THC je u nikotinu sporne kam ho zaradit, muze byt drogou stejne jako lekem, ma zname skodlive ucinky ale je take mnoho vyzkumu ktere se nikotinem zabyvaly jako lecivem. Nikotin zlepsuje motoricke funkce, pozornost, orientaci v prostoru, pamet a zaroven ma uklidnujici ucinky. Zatim neexistuje dlouhodoba studie ktera by se zabyvala ucinky pozivani nikotinu v malych davkach bez ovlivnenim dalsimi toxickymi latkami. Nikotin neni na seznamu karcinogenu. Strucne receno - skodlivost nikotinu je sporna, a rozhodne nemuzeme rict, ze by byl ciste jen skodlivy, nikotin v budoucnosti muze byt pouzivan i jako lecivo. Jenze stejne jako u THC stigma ktere se s nikotinem poji znacne komplikuje dalsi vyzkum jeho pozitivnich ucinku a vyuziti pri lecbe.

    A jeste jedna poucka co se tyce legalni stranky, v ceske republice je bez povoleni mozne vlastnit a manipulovat pouze s roztokem s nizssim obsahem nez 6% tj do 60mg (neberme ted v potaz TPD ktera se zabyva vyslovene naplnemi do elektrickych cigaret, toto plati pro jakykoli roztok nikotinu s jakymkoli vyuzitim i kdyby jste tim chteli nakrasne hubit msice) Na pouzivani vyssich koncentraci by spravne melo byt potreba povoleni pro nakladani s vysoce toxickymi latkami jake maji napriklad chemicke vyzkumne laboratore. Ano nekteri zkuseni michaci tu koncentrovanejsi roztoky opravdu pouzivaji ale je treba si uvedomit ze to chce jistou zkusenost, vybavu (rukavice, bryle, masku) a pokud to zkusi nekdo kdo pak na sebe ten koncentrat vylije, zatoci se mu siska, zavola si sanitku tak pak v konecnem dusledku muze zaplatit i docela tucnou pokutu za neopravnene nakladani s toxickymi latkami.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    JIKE: ne prská to pořád... mám pocit že to víc prská po delším nekouření jakoby se do hlavy dostal kondenzát a ona byla vlastně přeplněná

    když kouřím v kuse třeba půl hodinky s odmlkama tak se zda že to je mírnější, zvukové projevy u toho nejsou tak hlasité a ty kapky jsou menší

    každopádně když jedu ráno do práce a mám cígo v autě takže celou noc jsem na to nešáhl tak je jistý že během první vteřiny po prvním zmáčknutí z toho vyletí jedová slina klidně 25cm vysoko z náustku... tuhle šlehu dostat do tlamy je fakt nepříjemný to mám tendenci si dycky odplivnout z okýnka :(
    JIKE
    JIKE --- ---
    BIDAK: i to si myslím že je smrtelné, ta vstřebatelnost kůží je velmi velká. a ani to nestačíš spláchnout. u 100mg když jsi u vodovodu máš ještě šanci dost rychle reagovat (u potřísnění pokožky, u oka je to fakt zlý). proto je lepší mít co nejvíc bezpečný prvky na sobě a 100% se toho vyvarovat. jako blbej pohyb pružné lahvičky, nebo i stříkačky, - cákanec tě pak může stát život (ono i cákanec na džíny, který prosáknou - se stalo mě, tak i u 12mg myslíš že chcipneš :-( nebyly to kapky, ale spíš tak 3ml na kalhoty)
    HREBICK: právě... ty víš svý u 1-3mg na kalhotech
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    BIDAK: Ano u 200mg/ml ti stačí 2-3 kapky ;) uvádí se 50-60mg
    Otrava nikotinem - příznaky, projevy, jak se projevuje - Kuřákova plíce
    http://www.kurakova-plice.cz/.../nikotin-a-informace-o-nem/26-otrava-nikotinem-priznaky-projevy.html

    Otrava nikotinem, léčba otravy nikotinem - postup - Kuřákova plíce
    http://www.kurakova-plice.cz/...formace-o-nem/29-otrava-nikotinem-lecba-otravy-nikotinem-postup.html
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    JIKE: Jasně. Já reaguju na ty 2 - 3 kapky na kůži.
    JIKE
    JIKE --- ---
    BIDAK: já bych to nediskutoval, je tam velmi vysoké riziko a je to těkavé. lepší je mít max 100mg a jsi dost safe.


    ps: Mám tu nějaký slevový kupony na červenec u CONRAD.- Conrad Electronic tak kdo by chtěl něco kupovat, at napise sem klidně. Pokud bude zájem vypíšu to ručně.

    ale princip je příklad:

    kod: cervenec50 - sleva 50Kč nad 500Kč
    kod: cervenec 100 - sleva 100Kč nad 1000Kč
    kod: cervenec200 - sleva 200 nad 2000Kč
    .
    .
    atd.
    .

    žádný zázrak, ale kdyby někdo chtěl něco koupit..



    GREGI: když už: a hlidej si poměry. a lepší ve VG

    https://www.hiliq.com/en/unflavored-0-200-mg-ml-nicotine-base-1-liter
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    HOUMLES: Néé, to jsou kecy. Ale relativně toxickej je, to zas ano. Alkaloid, no.
    DAVEOV
    DAVEOV --- ---
    HOUMLES: Já mu to už psal :D ze to není prdel
    JIKE
    JIKE --- ---
    JESSE_MORENO: tady je 50/50 v pohodě (nemylsím NOTCH) myslím ty klasický hlavy. prská to dycky po naplnění což?
    GREGI
    GREGI --- ---
    HOUMLES: ok:D
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    DAVEOV:
    JIKE:

    Tahle nová liqua (říkám nová protože jsem ty nový obaly neviděl ještě) má napsáno že je 50%VG takže teda spíš blbej ten atomizér?
    JIKE
    JIKE --- ---
    JESSE_MORENO: to drobné prskní na kůži nebo na jazyk nevadí (myslím tělu). Nebo tak zanedbatelně že nic. ale to prskání může být tim, že tam je hot post v tovární hlavě, nebo málo nebo moc watů, a nebo taky řídký liquid.
    GREGI: čistej NE. kup si max 200mg/ml ale i tak opatrně. spíš 100mg/ml na ředění ideal, to ještě stihneš si opláchnout ruku, ale ředit to v brýlích, nebo to mít ve VG aby to nežluňkalo :-) ale brýle jsou povinnnost, a min nějaký rukavice a někde kde to je větraný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam