VACA: Nahradni hlavy do endury maji i v par Prazskych shopech co vim, ty hlavy jsou stejne jako mely predchozi Endury ktere se v cechach prodavaly, jen tu T20 tu jeste nikdo neprodava a je to skoda. Jinak v Cine je vyrobene prakticky vsechno, od kvalitnich vyrobku az po smejdy. Mel jsem moznost porovjnat stejny atik vyrobeny v cine a v americe a ten cinsky byl lepe vyrobeny nez ten americky protoze tam to delali v male dilne na kolene zatimco ten cinsky delala jedna z nejlepsich obrabecich fabrik v Shenzhenu ktera tyhle soucastky vyrabi s moderni technologii. Ona ta doba kdy byla cina s vyrobou pozadu a delali tam elektroniku na kolene je uz davno pryc.
Innokiny doporucuji protoze s nimi mam dobrou zkusenost, ted vydali Oceanus, pekny jednobaterkac do ktereho lze dat klasickou 18650 stejne jako novejsi 21700. Jen nevim jak moc vhodny je ten atik na MTL. Ono obecne hlavovych atiku na MTL zas tak moc neni, docela dobre reference ma Smok Spirals ale jsem co se tyce smoku ostrazity, pak je oblibeny Nautilus 2, porizoval jsem ho kolegyni v praci. Dalsi moznost je proste naucit se motat a poridit si nejaky rebuidable. Na MTL to neni zadna veda a umozni ti to poladit si to presne podle chuti. Na to MTL ti staci obycejny nerezovy drat, vata, trochu sikovnosti a tech dobrych rebuidable MTL tanku uz je prece jen vic. Doggystyle se da koupit za 10$ a i tak je to skvely kousek, jediny MTL tank co jsem si nechal. Navic ted se na trhu objevily dalsi dva nove, oba znacne vychvalovane. Siren 2 (prvni verze byla extremne oblibena) a Berserk od Vandyvape. Mrkni klidne na nejake videa, ve vetsine je videt i jak tam davaji spiralku a vatu, realne to vazne o tolik narocnejsi nez vymena hlavy neni.
Jinak Bo a podobne ano funguji na systemu cartridgi, nektere jdou doplnovat jine ne. (s trochou sikovnosti vsechny, ale neni to uplne pohodlne) Zase to ma tu vyhodu ze jsou male, muzes jich mit po kapsach hned nekolik a jejich vymena je otazka nekolika vterin.
Jinak osobne si nemyslim ze ty novinky co vymysli tabakove koncerny jsou od klasickych elektronickych cigaret tolik jine, respektive jsou jen tolik jine aby si na to mohli dat patent ale zakladni princip bude stejny, kdyz se na tohle podivam rekl bych ze stejne pouzivaji nejakou smes tabakoveho extraktu a glycerinu tedy v podstate tabakovy liquid plus jiste nejake dalsi prisady a jen tim napusti ten material coz bude nejspis nejake vlakno, flax paper nebo neco podobneho ktere v podstate funguje jako vata v klasicke elektronicke cigarete. Jediny rozdil tedy je, ze je to sice uzivatelsky jednoduche ale porad po tobe zustava bordel a samozrejme nemuzes si to vyrobit sam takze porad mohou chrlit dalsi a vydelavat na tom.
Co se tyce liquidu no tady se nas vetsina shodne ze je nejlepsi vyrobit si vlastni, ono je totiz jednodussi sehnat kvalitni prichute nez kvalitni liquid. Na trhu je sice hromada premiovek ale na MTL jich moc zamerenych neni. V USA je ted obrovsky hit salt nicotine ktery se prave do MTL pouziva a spousta firem tam zacala vyrabet kvalitni MTL liquidy ale kolik toho dorazilo do cech tezko rict. Element vape dela skvele MTL 20mg s chemickym nikotinem na jejich vlastni technologii vyroby ktery jsem mel moznost vyzkouset na vapeshow a je velmi prijemny, ale v cechach se neprodavaji a je treba objednavat ze skotska. Na druhou stranu na MTL ti ta 10ml lahvicka vydrzi tyden takze to zas tak drahe neni. DL s premiovkami vychazi podstatne hure, ja tech 10ml stahnu za par hodin :D