Jinak užívám si konečně den volna a relaxuji údržbou atíků a nějakým tím motáním a chtěl jsem si jen tak pro radost udělat nějaký zajímavý nebo jak říká Jike úchylný build. Přišel mi před pár dny druhý triple po dlouhých cestách po světě a já zkoumal jak co nejlépe využít ten podlouhlý airflow. Pokusy s mega single coil nedopadly nic moc a i velký dual nebyl oproti klasickému triplu nic moc, díky tomu jak je ten AF úzký překvapivě zjišťuji, že triple nemá vůbec rád velké a už vůbec ne dlouhé spirálky. A pak jsem náhodně při brouzdání internetem zahlédl jakýsi komentář k nadcházejícím olympijským hrám a asociace byla na světě.
Takže vám představuji můj první pentacoil který jsem začal láskyplně přezdívat hydra.
Použitý drát je tenoučký 2x28/36 fused clapton a musel jsem použít nichrom, v nerezu mi odpor vycházel na můj vkus příliš nízko. Tady je výsledný odpor po vypálení krásných 0.13Ohm. Byl to vlastně build který jsem si chtěl postavit spíš jen tak pro zajímavost a pro radost, i když naprosto dokonale využívá AF očekával jsem, že prakticky narazí na pár problémů. Čekal jsem, že zahřátí spirálek bude hodně nerovnoměrné, překvapivě obě hodní spirálky žhavily zcela rovnoměrně a jediná která se o poznání žhavila více byla ta prostřední i tak ale celý build žhnul mnohem vyrovnaněji než jsem čekal.
Druhá obava byla z rovnoměrného zásobování liquidem zvlášť u horních spirálek, nakonec jsem zvolil variantu, kde jsem pruhy vaty procházející jednotlivými spirálkami nakonec sčesal dohromady, do obrovských přívodních kanálků triplu celý pramen zapadl opravdu krásně.
A výsledek? Mnohem lepší než jsem čekal, veškeré mé obavy byly zbytečné, zásobování liquidem je naprosto bezproblémové, naopak budu muset pro příště čechrat trochu méně, po naplnění vrchní spirálky s příliš nacucanou vatou vehementně prskaly, vyřešil to jiný drip tip a trochu pomalejší potah který tomuhle buildu vysloveně svědčí. Chuť je nepřekonatelná, velmi pravděpodobně nejlepší co jsem zatím postavil a jsem si jistý, že další pokusy s menšími multicoily budou následovat, pozice vrchních spirálek hned u komína jistě také hraje svou roli, už v předchozích pár buildech jsem začal objevovat, že u atíků s horším AF se dá hodně chuti zachránit správnou pozicí spirálek oproti komínu a pokud má build obojí tak je to monstrum. To že build produkuje kvanta horké šlehačkovité mlhy snad ani psát nemusím.
No a ještě na okraj v práci jsem udělal dvě slíbené fotky Creatora, jak je vidět na světle ty ledky nijak moc výrazné nejsou. Na fotkách je s 28mm Maxem V12.