• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: No tak marmelada se narozdil od tech liquidu zavaruje, ale jak rikam ja chapu ty duvody jen jak rikam, je to spis otazka vnimani nez nejake realne chemicke reakce. V urcitem objemu to tak urcite delat jde, ale kdyz si predstavim ze bych treba jak mel mit 200 sklenenych lahvicek na zrani a pak vse co namicham prelevat pred pouzitim do plastovych lehvicek na noseni sebou tak si pridelam dvakrat tolik prace nehlede na to kam bych to dal, staci ze uz ted mi veci na vapovani nejspis zabiraji doma vic mista nez vsechno moje obleceni dohromady :D

    Jinak co se tyce zrani respektive uchovavani liquidu obecne tak hlavne to chce aby ty lahvicky dobre tesnily a bud byly zatmavene nebo uchovavane v temnote protoze nikotin nereaguje s plasty ani nic podobneho ale je citlivy na svetlo a oxidaci.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    když jsme u těch plastů a jejich čistoty tak jsem hodím další téma https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bisphenol_A :D .... jj není plast jako plast ;D
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: ale prostě sklo je sklo :) ... babička dělala marmeladu ve sklenicich, stejně jako kysely vokurky ... a proti babičce si nikdo nic neodváží :D ... jinak s plastem pravda viz i např různý druhý recyklace, už to samo je důkaz rozmanitosti a účelů ruznych plastů
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: Plastikove pytle jsou vyrobene z LDPE a vicka z HDPE a ano ta vicka reagovat mohou, to je duvod proc se do vicek zevnitr dava membrana z jineho plastu ktera zaroven slouzi jako tesneni. Takze kdyz michate do klasickych lekovek tak si tam tu nejproblemovejsi cast v podobe vicka stejne nechate. U PET jsem dohledal jedinou moznost jak ten liquid nejak ovlivnit mohla a to je pri hodne vysokych teplotach nebo kdyby treba nekdo ten liquid v te plastove lahvi strcil do mikrovlnky. Takze ano pokud vezmeme situaci kdy by jsi tu lahvicku s liquidem zapomel v aute a pak cele leto kazdy den parkoval na slunicku tak, ze v tom aute bude opakovane a po dlouihou dobu vic jak 60 stupnu pak ano. Nicmene podotknu, ze tenhle postup by spolehlive zlikvidoval to aroma tak jako tak i ve sklenen lahvicce takze vapovat by to neslo stejne. A co se tyce cpani plastu do mikrovlnky tak na to jsou zase jine typy plastu. Proste jednoduse i kdyz obecne podvedomi je, ze plast je vse to same tak tech slozeni jsou stovky a kazde ma uplne jine vlastnosti stejne tak jako treba kazdy kov ma jine vlastnosti a nijak nas to neprekvapi.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    WOLFGAR: a co reakce s nikotinem?? me treba vydrzi pytel na lahvicky cca 1/3 roku a najednou se zacne trhat..a to nemluvim o rozpraskanejch vickach...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: Tak verim, ze to muze byt vazne hnusny liquid, ale pokud to je PET lahvicka tak proste neni realne mozny, ze by tu chut mohla nejak ovlivnit. On je jisty duvod proc se z te tuny ruznych plastovych kompozic pouziva nejvic prave PET at uz to je potravinarstvi, farmacie nebo i uchovavani chemikalii. PET je stabilni a nereaktivni a hlavne behem behem obdobi plastove paniky milionkrat prozkoumany material. Takze v tomhle pripade si opravdu troufam rict ano tobe muze liquid ze skla chutnat lepe nez z plastu jednoduse protoze tomu veris a chut je obecne nas nejsugestivnejsi vjem. Mel jsem liquid ktery jsem miloval, hrozne mi to chutnalo, jednou jsem to daval ochutnat kamaradovi a ten mi povida, ze z toho citi lak na vlasy. Nikdy predtim jsem ho tam necitil ale presne od toho okamziku jsem tam najednou ten lak na vlasy citil, jenom protoze mi to rekl a musel jsem tu lahvicku dat pryc protoze uz jsem proste nebyl schopny to vapovat. Takze pokud mas hnusny liquid v plastove lahvicce tak te mohu ujistit ze v lahvicce sklenene by byl hnusny uplne stejne.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    WOLFGAR: Ok, když myslíš, na příštím srazu ti dám ochutnat a jen kvůli tobě to nevyleju ;) :D je to nějaká lahvička od Jikeho...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: Pokud je to PET lahvicka tak to citit byt nemuze ale sila sugesce je mocna carodejka, vlast u tak subjektivniho vjemu jako je chut.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    MUTOID: Bacha rozdíl mezi 2mg/3mg ikdyž se to nezdá je už docela znát...
    WOLFGAR: Jj, já už jsem docela dost orotodox skleněnkař :) po roce něčeho v plastový lahvičce už je to celkem cejtit..teď jsme se přesvědčily s Jikem na srazu viď? :)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: asi tak l tomu plastu... mě jde spíš o to jaký z toho mám pocit :)
    to co jsem vylil bych ani nikomu nedal ochutnat :D ujela mi říká se zeleným čajem ...ale chápu, ok budu schovávat ;)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: Jo mame tu kridlo sklenenkaru, ja bych asi nenechaval zrat PEI a silikonu ale PET se pouziva v potravinarstvi a lekarenstvi pro uchovavani tekutin v ramci let, tam je ten duvod spis takovy ten podvedomy odpor k plastun nez ze by to realne mohlo nejak ovlivnit chut nebo slozeni. A ze zacatku je vazne dobre michat mensi mnozstvi nez si vychytas ten postup a recepty. Ale nevylejvej nic, co tobe nechutna nebo skrabe muze nekomu chutnat, ja pravidelne sve prebytky rozdavam na srazech.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    MUTOID: teda experimenty dělám tak 20-30 ml max abych nevylejval půl litr :D ale zase musím říct, a to se rozmazluju premiovkama docela, že jsem vylejval jen dvakrát a to dohromady tak 50ml :) ... tak manželka ani nenadava že utracim za bázi tolik...ta nadává že mám doma už hotovou sbírku aroma, odmerny válec a pokoupil jsem 100ml skleněný lavičky na zrani a mrte korkovych spuntu :D nechci aby to při zrani melo co dělat s plastem :)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: super... no já míchám v ml a dělám většinou 2-3 50-100ml recepty týdne, hlavně teď experimentuju...nijak to zatím nehonim, učím se :)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: Ono je hlavne super, ze kdyz do toho par rovnou michas prichute tak to jde mnohem lepe promichat a vyrazne se tim urychli i zrani. A vubec se s tim lepe pracuje, od te doby co micham na vahu a za tepla tak uz bych se k nejakemu michani za studena na kapky nebo objem uz nevratil ani nahodou, ted namicham za vecer 100 lahvicek za dobu co mi predtim trvalo 20 a chutove je to take lepsi a recepty mam vsechny online a presne bez zdrzovani. A kdyz nekomu neco ode me chutna jen poslu link na recept.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    takže shrnuto... 80/20 2-3mg/ml a míchání za tepla :) ...super :)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: jo nad tou teplou bázi jsem přemýšlel ale nějak jsem se k tomu nedostal...zkusím zítra :) ...dikes
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE:
    HARAKOCZKA: S tim, ze realita je takova ze vam to DNA stejne projde bez povsimnuti protoze celnik netusi co to je a jakou to ma cenu a na balik pisou standartnich 20. Jinak nejde jen o efektivitu, DNA ma tu cenu i diky tomu softwaru a kvalite chipu na ktery mate dozivotni zaruku coz samozrejme ijoy nema.


    MUTOID: Jednak je to silou pak take tim, ze pokud mas prirodni nikotin tak sam o sobe skrabe vic nez nikotin synteticky. Po namichani uz se to moc nezmeni, nejlepsi zpusob je zjemnit uz tu bazi. Ja to delam tak, ze bazi micham v hrnci na plotynce na nejnjzssi teplotu, idealne je drzet takovych 40 stupnu, nechat par hodin a promichavat. Jednak se ti tim ta baze nejlepe spoji a jednak ten nikotin vyteka a zjemni.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    HREBICK: roger that! díky
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    MUTOID: Hodne pravdepodobne to je nikotinem 4mg je na DLko dost..a tech 30% pg taky udela svoje:-):-) doporucuju tak 2mg 80/20 ;-)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    teď koukám že nevím vlastně určitě kolik mají odpor ty coils v balení u zeuse... nevíte někdo?
    já čekám pořád na balík s baterkami a bez nich to sám nezmerim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam