• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    HUGOT: Zkus todle https://www.eliquid-brno.cz/...shop/166-1-PRICHUTE-AROMA/-4-/5/3934-1-5-ml-Vampire-Vape-Banoffee-Pie za mě jeden z nejlepších banánů a do toho si přihodit už jenom nějakou čokoládu ;) kdyby ti v tom nevadily ještě oříšky tak zkus https://www.eliquid-brno.cz/...ROMA/850-3-SPECIALITES/5/7913-10-ml-The-Fuu-Specialites-Sublime-Cacao teď jsem si to taky koupil na doporučení od Mutoida a je to jak snikrska :D zatim jsou cejtit hlavně oříšky a trošku čokolády ale to bylo ochutnáváno hned po na míchání takže jsem zvědavej až to uzraje tak to taky zkusim smíchat s banánem to je celkem dobrej nápad ;)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PNXNTDD: ty 100ml plati pro tekutiny na palube. v zavazadlovem prostoru se vztahuji jen limitace dovozu (ktere stejne neplati pro liquidy)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Tak jenom takovej můj postřeh s cestováním a převozem eciga, baterek a liquidu letadlem do USA. Ecigo jsem měl nonstop u sebe v malé tašce přes rameno , párkrát jsem si potáhl i v letadle. Další baterky a gripy s sebou v palubním zavazadle zabalené do uzavíratelných igelitových sacku. Veškerý checking proběhl úplně bez problémů. Jinak co se týče liquidu - bral jsem sebou litr a půl liquidu rozlityho do lahviček po 100 ml tzn 15 kusů taktéž zabalených v igelitových sáčcích po pěti kusech a ty jsem dal do klasického velkyho zavazadla do podpalubí. To rozlivani bylo nakonec asi zbytečný, normální litr a půl pet láhev by prošla asi v klidu v tom velkým zavazadle, ale kdesi jsem četl že nesmíš přepravovat gely a tekutiny po víc než 100 ml tak jsem nechtěl riskovat. Každopádně všechno proběhlo bez nejmenšího problému ve všech čtyřech letadlech kterýma jsem letěl po sobě.
    HUGOT
    HUGOT --- ---
    Nema nekdo nejakej dobrej ozkousenej recept na banana chockolate liquid? Jasne, ze jsem googlil, nasel jsem tech receptu asi 20, no ale vyber si, kdyz nevis, jaky bude vysledek... Diky
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEXXA: Muzes jak chceš pokud mas regulovaný mod. Naustek jak píše níže muzes taky jiný.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ceka na me na ipaku ale dneska jsem to nestihl
    SPAJDA02
    SPAJDA02 --- ---
    LEXXA: pořiď si ten extender na 4ml je to naprostá nutnost a dojde k výraznému snížení teploty
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    takova zacatecnicka hloupa otazka.
    muzu provozovat coil na nizsi vykon nez je rating civky?
    mam nautilus x s 1.8Ohm civkou ktera je 12-16W a teplota u naustku mi prijde prehnane vysoka.
    JIKE
    JIKE --- ---
    XBAHNO: no není to uplně kondenzace, ale spíš odpařování - pak aerosol, nebo spíše kapalina obsažená v plynu. tedy přesnou definicí bych řekl je: mlha .

    ideální - pro mě - uležení v čístém VG s čistou příchutí VG je tak 6 měs. ale časté mícháš do báze, která je 50/50 nebo 70/30 + příchuť cca 20% - která je také v PG, takže časo mícháš bázi 50/50. otázkou je poměr ředění nebo změna viskozity - změní se, ale né natolik, aby se dalo říct že to zředíš 23x. nechce se mi to počítat, ale výsledně to bude dostatečně husté, aby to fachalo v atíku a neteklo, a zároveň tak řídké, aby se vstřebalo aroma.

    podle mého by pomohl větší tlak na bázi s příchutí, nevím jak moc velký, ale dle mého by stačilo: protřepat + velký tlak a instantně máš hotovo. Vakuum nepomůže, nebo spíš skoro vůbec.
    HREBICK: býval jsem v roce 1999 velice dobrý chemik :-)
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    je tady nějakej chemik? :)
    (VG)C3H8O3 + (PG)C3H8O2 + nikotin C10H14N2 + teda příchuť
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    JIKE: PG ma viskozitu skoro 23x mensi nez glycerin. Tedy ciste PG liquid(jezis, to jsem nemichal leta...) by podle ty tvy teorie mel bejt vyzralej 2-4 den, ale neni.
    A jak rikam, nakonec to stejne odparime a veskery molekularni konfigurace roztoku jsou v haji, protoze to co ochutnavame je plyn, presneji aerosol vzniklej kondenzaci plynu. Coz by mimochodem mohl byt zajimavy experiment, proste to predestilovat... a na to bych vercajk mel. A kdybych konecne koupil vyvevu, umel bych to i pod vakuem, coz by bylo jeste zajimavejsi.
    A proc zkoumat chemicky zmeny? Protoze to je napriklad dost zasadni ze zdravotniho hlediska.
    JIKE
    JIKE --- ---
    XBAHNO: 100% je tam obojí. jen zkumat jak rychlý je a jak funguje chemický ani nepotřebuji.

    kde o velikost molekulárních vazeb - voda má jiný než VG .když přeženu, to je jako kdyby jsi chtěl vmíchat do dřeva hřebíky :D prostě ve vodě se chut rozprostře defakto hned, a v hustších seskupeních prostě ve stejných podmínkách pomaleji. u liquidu když vynechám nikotin, jde o čisté rozprostření - a to co nejvíce ideální molekul všech látek a co nejvíce pravidelně. De-facto, jde aby molekuly VG co nejvíce na sebe navázaly v v co nejpravidelnějších uskupeních molekuly příchutě PG, či na jiné bázi. Tim že je VG tak hustý, tak to navázání molekulárních vazeb prostě déle trvá, a proto taky pomíchá to, že když je řidší. Zapomněl jsem přesný název ustálení rovnováhy molekul v roztoku, bylo to pojmenované tuším podle nějakého pána, ale smysl to dává.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    JIKE: Rozdil viskozity VG a H2O je jasnej(a obrovskej), ale co si predstavujes pod takovym jinym rozprostrenim molekul? Oboji je kapalina.
    Navic - i kdyby to nakrasne byla jenom emulze - tak po odpareni na spirale uz se cestou na jazyk michaj plyny a to je sakra velkej fofr, navic chut cistyho glycerinu zname. Fakt se mi nechce verit, ze zrani liquidu je pouze fyzikalni proces, nedava mi to zadnej smysl. Pokud je to ale proces chemickej...
    JIKE
    JIKE --- ---
    XBAHNO: oxidace jo ale nikotonu. spíš jde o viskozitu roztoku.. VG je fakt hustý, oproti vodě a má jiný rozprostření molekul- Takže aroma - chvíli mu to trvá, než naváže molekulární vazby s bází. Proto mu musíme pomoc - pohyb + teplo pro změnu viskozity. Nicméně si to prověř sám - na chuti.

    to je jako míchat ve vodě příchuť do vapa - hned to má aroma. nebo stačí jiný experiment - zřeď VG vodou klidně 1:1 a dej aroma. sám uvidíš, že to má chuť skoro hned. - ale menší množství :-) protože do vapa to pak nenaleješ :D

    rybičky jim a nejradši mám nyní od HREBICKa !!! LOSOS !
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    JIKE: Mam takovej pocit, ze celej proces zrani neni o homogenizaci obsahu lahve - to imho nastane po par minutach michani a zbytek dodela brownuv pohyb behem hodky - ale o oxidaci neceho na neco. Nemas rybicky? A ne, neni to otazka na sexualni orientaci, ale zkusil bych do flasky hodit akvaristicky bublatko(idelane z cistym kyslikem, ale vzduch bude taky OK), co to udela... pokud je muj predpoklad spravnej, tak by to mela byt otazka hodin. Druhej zajimavej experiment by bylo tu lahev dukladne zvakuovat(a vakuovacku taky nemam), pak by naopak liquid zrat nemel ani po dlouhy dobe.
    Jenom takovej namet na premejsleni...
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    CERMI_FOX: Baterky menim, aegis neumi nabijet, takze jina varianta ani neni. Zavit vypada jako novej a ani tesneni jsem nemenil. Ja jedu na 75W, takze u tebe bude ta vydrz delsi a to asi podstatne, protoze 1 baterka prestane ten vykon davat uz nekde kolem 3.65V, takze ja uz menim, ale 35W by davala jeste nejakou chvili.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    XBAHNO: na eleaf pico mám nastavených 35-40W a vydrží mi to na půl týdne (cca jedna hospoda ). Navíc jsem dřív používal 3bateriové prase, takže mám spoustu baterek na výměnu.
    Baterky měníš nebo nabíjíš v tom? Přijde mi, že právě neustálou výměnou baterek jsem zničil šroubovací uzávěr.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    CERMI_FOX: Aegis mam a chvalim kudy chodim. 3/4 roku jede jak splasenej a pohoda. To se mozna nezda jako buhvijak super recenze, ale u me je prumerna zivotnost gripu 2-3 mesice. A tenhle jede furt. Fakt odolny zarizeni.
    Chce to ale 26650 baterky, coz je trochu nedostatkovy zbozi, potrebuju 2ks na den. 18650, ackoliv je k tomu prilozena redukce, vydrzi tak na cestu z hospody domu, na provoz to fakt neni. Ale samozrejme zalezi na vykonu co z toho budes tahat, pro 30W out mozna i ta 18650 chvilku vydrzi.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Hledam nahradu na umirajici eleaf pico, ktere mi vyhovuje, ale nedrzi vicko od baterky. Ma nekdo zkusenost s Geekvape Aegis ( https://m.gearbest.com/temperature-control-mods/pp_663409.html?wid=1433363 )? Nebo nejaka doporuceni na alternativu? Prislo mi, ze Eleaf Pico se uz nedela, tak vyjde dost draho. Navic nevim, jestli dalsi exemplar se mi taky nerozbije za rok, tak chci zkusit neco noveho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam