• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VOP: Potah se pouziva ve vapovani jako oznaceni odporu ktery cigareta ma kdyz z ni potahnes. Klasicke cigarety napriklad maji velmi tuhy uskrceny potah protoze ten vzduch natahujes pres filtr a upechovany tabak proto slukujes, ve vapovani se tomu rika MTL - mout to lung, nejdriv natahnes do pusy a pak vdechujes, oproti tomu takova vodni dymka ma potah mnohem volnejsi a natahujes dym rovnou do plic ve vapovani to je DL - direct lung. Vetsina lidi co prechazi z cigaret zacina u MTL protoze je tak zvykla, pokud driv treba nekourili i vodnice, navic je jednodussi si tak na elektronickou zvyknout a nekaslat, novi vaperi co zkousi rovnou DL se casto zakuckaji protoze mlha je mnohem hustsi nez kour a mas pocit ze se dusis nez si zvyknes. Innokin dela prevazne MTL urcene pro prechazejici kuraky, ale maji i kousky s volnejsim potahem ze kterych jde oboji.

    Co se Vasenase tyce no... maji dobry vyber a ceny jsou v ceskych shopech vicemene stejne. Ale se zamestnanci se to tam dost toci a tezko nejakou pobocku doporucit. Vasenase ma hodne dobre nakupni smlouvy se smokem a joyetechem, proto se hodne snazi tlacit jejich smejdy, hodne prodejcu to zakaznikum dost vnucuje, maji z toho vetsi marze nez kdyz prodaji treba i drazssi kus jineho vyrobce. Innokiny treba tak bohuzel vetsina nedoporucuje protoze jsou levne a zaroven z nich maji treba polovicni marzi oproti smejdu od smoku. To prodavani tech smejdu pak tak nejak balancuji benevolentnejsimi reklamacemi, vyrabi se to po tunach takze to vyrobce rovnou vymenuje za nove kusy tak jim to je celkem fuk. Nerikam ze jsou vsichni prodavaci vasenase hajzlici co nuti zakaznikum smejdy jen aby oni meli lepsi vyplatu, ono je to slozitejsi protoze i zezhora je nuti aby meli za mesic nejaky prodej a aby splnila pobocka takze jim casto nic moc jineho nezbyde. Takze proste to chce brat rady prodejce s rezervou, je to porad prodejce ne nezavisly expert. Ale najdou se samozrejme i taci kteri nezistne poradi, jenze problem je i v tom, ze ve vetsine pobocek delaji lidi co uz vapuji nejaky ten patek a maji trochu jine preference nez nekdo kdo prave presel z pyra.

    Mrkni na nastenku napsal jsem tam nejake hodnoceni vyrobcu a rady pro zacatecniky. Proklikej se tim co maji, vyber si par kousku ktere by se ti libily, pokud umis alespon obstojne anglicky neni problem si na youtube najit hromadu recenzi a zjistit jak na tom ten ktery kousek je. Az budes mit par favoritu tak zajdi do obchodu a tam si je prohledni nazivo, osahej a rozhodni se podle toho.
    VOP
    VOP --- ---
    WOLFGAR: ok ok, dík za vysvětlení co je co a tipy.. už se v tom aspoň trochu orientuju.. asi si to stejně pudu někam do krámu osahat, de mi tady hodně o tu kapesní skladnost prostě..

    BTW jak jsi psal "vybirej i podle potahu at to na tebe neni moc volne nebo uskrcene." - tim myslíš co.. resp. potahem jsem myslel třeba povrch žejo, pogumovanej třeba neklouže a tak.. ale co myslíš tim volné/uškrcené?

    BTW takle na okouknutí/výběr produktů, je dobrá třeba právě vasecigareta.cz, jo? Je jedno jaká z poboček, nebo přímo doporučíš/te nějak jednu konkrétní prodejnu kde "toho maj nejvíc"?)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VOP: Ty innokiny nejsou podovky. Pody nektere plnit jdou, nektere ofiko ne, ale snad na vsechny je na netu navod jak je "hacknout" a udelat doplnovatelne. Innokin pod system ma (redefined EQ) ale jeste se neprodava v cechach. Pokud jsi tezky kurak tak bacha, ty pody maji hodne male baterky, zatimco ty innokiny maji alespon 1500-2000 mAh coz na MTL jeste jde tak pody mivaji casto pod 1000mAh coz uz ti ani u mtl na cely den nevydrzi a pak zalezi co delas za praci a jak mas moznosti behem dne dobijet. Kdyz sebou treba budes tahat powerbanku tak na tom budes celkove vahove a rozmerama hur.
    VOP
    VOP --- ---
    WOLFGAR: okej dík za tipy.. akorát jak je to teda s cartridgema do těch PODů.. nakonec se asi daj plnit koukám, jen prostě se pak opotřebí a musíš koupit novou.. takže koukat i na ceny kartridží..

    a teď teda dotaz, jak dlouho vydrží kartridž těžkýmu kuřákovi, máte někdo zkušenost?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VOP: Jestli ti pico prijde moc velky tak se poohlizej po modech nebo idealne rovnou kombech s integrovanou baterkou, ted se s tim docela roztrhl pytel. Nejmensi jsou pod systemy, ty maji casto jen miniaturni baterku a pouzdro s vetsi baterkou ze ktere se nabiji kdykoli je nepouzivas. V evrope z tech kvalitnejsich je oblibene francouzske BO, z tech levnejsich pravidlo zni cokoli od innokinu. Delaji levne a kvalitni kousky se kteryma nemuzes slapnout vedle. Kompaktnich maji dost, idealne si to dojdi do obchodu osahat a porovnat.
    Hlavne se nenechej ukecat na joyetech, smok nebo eleaf - trojice vaperskych smejdu. Budes s nima mit stejny problemy jako mas ted nebo jeste vetsi. Chce to neco spolehlivyho a kvalitniho a vybirej i podle potahu at to na tebe neni moc volne nebo uskrcene.

    Innokin pocketmod
    Innokin Pocketmod | VašeCigareta.cz
    https://www.vasecigareta.cz/produkt-innokin-pocketmod-4246.html
    Innokin pocketbox
    Innokin Pocketbox | VašeCigareta.cz
    https://www.vasecigareta.cz/produkt-innokin-pocketbox-4230.html
    Innokin RipTide
    Innokin RipTide Crios sada (2ml) | VašeCigareta.cz
    https://www.vasecigareta.cz/produkt-innokin-riptide-crios-sada-2ml--4071.html

    HREBICK: Ale hrebiku, znas zakladni pakladni vsechno jen ne smejdetech :D
    VOP
    VOP --- ---
    HREBICK: no teď když teprve pořádně googlim, tak zjišťuju že bych asi chtěl PODa nějakýho, se tomu asi tak řiká)).. nicmééně, chápu správně že PODy si nemůžeš doplňovat svym liquidem, že tam sázíš přednaplněný cartridge? Že je to samotná definice PODu asi?)

    Já bych chtěl PODa s možností plnit ho vlastnim liquidem žejo..). Tomu se nějak řiká?
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    VOP: a nebo uplně mikro jako Zipák ;)
    Elektronická cigareta: Fumytech EZipe Sport (1300mAh) (Černá) | Ejuice.cz
    https://www.ejuice.cz/elektronicka-cigareta-fumytech-ezipe-sport-1300mah-13096
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    VOP: co todle stealth https://www.elementvape.com/rincoe-ceto-pod-system ;) ale nevim jestli to je vubec v ČR
    VOP
    VOP --- ---
    HREBICK: to je dost drahý no, chtěl bych se vejít do litra / 1.500 max..

    Navíc i z toho videa mi to příde teda furt doost velký.. zvlášť když tam dáš hlavu k tomu eště.. ten Teros je právě taková kompaktní o něco větší "fleška"..
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    VOP: co todle? ale trošku si připlatíš...
    dotBox 75w | Wolf Street Vape
    https://www.wolfstreetvape.cz/dotmod-grip/dotbox-75w/
    VOP
    VOP --- ---
    Zdravim,
    řeším pořízení nějaké kapesní ecigarety (jinak/zatím používám smok osub s pico modem - což je prostě do kapsy velký, plus se mi tim už 2x uvolnil náhubek s nádržkou, blabla).

    Kámoš teď používá Joytech Teros (http://www.e-cigarety-shop.cz/joyetech-teros-eco-pod-480mah-2ml-05ohmcartridge-navic/d-70934/ ), mě se to zdá velikostně/váhou celkem dobrý.. ale zajímalo by mne jestli nemáte nějaký lepší tip na poměr cena/výkon (de mi i o to výdrž baterky, kámoš hulí sporadicky, já dost), nebo co byste doporučili..
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: zkus dát okolo toho otvírání nějaký O kroužek - širší -asi jediný jak to obejít. ten šroub bude spíš na rozebrání toho otvírání + zarížka. :-( Ty by jsi měl mít to TFV8 PRince s otvíráním + zámek.


    WOLFGAR: :D chci vidět ty COILY zas ! na 120W jedu jedině TFV8 s hlavou.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    tak presne jak jsem cekal - vyndal jsem v praci cigaro z tasky a plneni je pootevreny (ale nic nevyteklo)
    zespoda je tam nejakej sroubek, bud pomuze ho pritahnout (nemysli, myslim ze je to jen zarazka) nebo na nej dam neco aby to drhlo...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    WOLFGAR: vejde se tam asi dost, hlavne se diky ty skleneny kotelne nemusis bat ze se ti neco zkratne (kdyz se ti to opre o stenu. Asi by s tim sly zajimavy veci.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ZVIRATKO: Deck oproti aromaci asi mensi nebude co? Ja jestli by se mi tam vesly tri, aromace mam taky namotanyho na tripla a jsem spokojenej. Jednu jsem davat nikdy nezkousel... Casto ani do atiku co jsou na jednu delany, jak to nejede 100W+ nesmi mi to do baraku :D
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    WOLFGAR: uplne neni co srovnavat, ma to jinej deck, lip se mi na nej davaj spiralky (zatim dual, single. musim zkusit jestli pujde - na aromamizer plus jde dat jedna velka spiralka ale neni to ono), jinak mi to hodne pripomina aromamizer. Chut nezhodnotim protoze ted tolik elektronickou nekourim (ted jsem motal po nekolika mesicich :))
    Zatim mi to neproteklo, ani kdyz jsem myslel ze tam je moc liquidu v kotelne a zkousel jsem to dat vzhuru nohama.
    Jestli bych tomu neco vytknul tak
    1) mam radsi tu matnou barvu co ma aromamizer, tohle je vic stribrny. Snad to chyti trochu patinu.
    2) neverim ze se mi to driv nebo pozdeji v kapse neotevre, jde to docela zlehka a naustek to nedrzi

    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ZVIRATKO: A v porovnani s 30mm aromacem? Uz skoro nepouzivam nic jineho tak jsem premyslel ze bych si proste koupil 3 aromace a jen je stridal, ale tohle vypada zajimave i kdyz musim mrknout na kapacitu, pod 10ml uz nejdu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: fanšmejkr! ta kůže dostala už pěknou patinu
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    JIKE: Yes :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam