Hele.. nemáte někdo spočítaný nebo se třeba trochu orientujete/už jste někdy řešili.. jaký množství likvidu odpovídá cca kolika vykouřenejm cigaretám?
Já to zkoušim počítat, ale nejsem si moc jistej, kdyžtak mě pls opravte nebo mi to klidně celý shoďte, jsem ready). (někde jsem našel nějaký přepočty ale chci to po svym plus zkonzultovat s vámi co si o tom myslíte prostě)
Vycházím z toho, že když mám 10ml dvanáctkovýho-nikotinovýho likvidu, tak to je 12mg nikotinu na 1 ml, tj. 120mg nikotinu na 10ml lahvičku.. Ve srovnání s jednou tabákovou cigaretou, ze které se vstřebá údajně cca 1mg z 1 cigarety (viz
https://poradna.adiktologie.cz/article/koureni/co-obsahuji-cigarety/ ), by mi to teda vycházelo, že čistě matematicky 10ml/12nikotinu = 120mg nikotinu = 120 cigár.
Z likvidu se ale údajně vykouří toho nikotinu jen cca třetina.. tj. by těch 10ml/12nik vlastně odpovídalo že z toho dostanu jen 40mg nikotinu.. což se rovná 40ks cigaret.. a to mi připadá docela dost málo, ne??
Kde je tam největší proměnná? U klasika cigár jako taky dost závisí na stylu kouření, ale ne zas tak moc, tam bych počátal s tim 1mg získanýho nikotinu celkem stabilně.. co ale écíga, třeba nějaký dělo DLkový vs co kouřim teď nejčastějc - Caliburn.. tam to asi může vypadat dost jinak? Jak? Co si o tom myslíte?)