• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    LOJZEE: tak to ti kecal, protoze ja prave do dotsticku nebo do lost vape orionu proste nalil elfbar napln a chutna to v podstate stejne (vyzkouseno Cherry a Kiwi passion fruit guava)
    WAKI
    WAKI --- ---
    DJFRACTAL: Tak hlavně ať zařízení slouží a ať si s tím spokojenej. Hale minimalně čekám měsíc. Jedu většinou tabakovky s něčím. Ted tu mám jeden co jsem nechal 3 měsíce a nemůžu si to vynachválit. Takže hned objednanej další aby zrál. Co se tyce výběru eliquidu. Když si objednáš z čech. Něco co by ti mohlo chutnat. Tak bych neviděl problem se vratit k tomu nad cim si uvazoval. Ale vzit toho hodně. Kdyz uz budes vědět co ti jak chutná. Nebo klidne někde v cizine si myslim že dělaj testovaci verze liquidu asi (10ml) objednáš toho vícero a ne nutne za velký prachy a pri ejhorsim kdyz ti to nebude chutnant, tak ti to tak lito nebude vyhodit, oproti treba 250ml
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    DJFRACTAL: mne rikal prodavac ve vaporiu, ze chuti elfbaru se pomoci modu a atomizeru dosahnout neda, je to jinak stavene a ze kdyz uz by neco takoveho bylo, tak by clovek musel menit baterku a coil po kazdem plneni.. da se tomu priblizit, ale kvalitni jednorazovky budou (i z me zkusenosti) chutove vzdy lepsi
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    WAKI: SUK: ZVIRATKO: díky moc za rady a tipy, mod si bude ale muset ještě počkat, když jsem zjistil, že vlastně neumím pořádně namíchat e-liquid (rozuměno, namíchat tak, abych byl spokojen s jeho chutí, sladkostí, charakterem a nikotinem) a že v jediném lokálním obchůdku jsou zastoupeny, a to dost omezeně, jen značky Aspire, Geekvape, Vaporesso a Uwell. I prodavač mi doporučil začít s nějakým entry pod kitem, ať si první vyzkouším co a jak, zjistím co mi chutná a jaký výkon a výdrž mi stačí. Koupil jsem Geekvape Sonder U, který tam byl jediný kus. Mimo to, že hledám pro sebe správné poměry v liquidu (že se musí čekat dny a nechat to zrát mě ani ve snu nenapadlo), mě překvapilo jak se to celkově chová, dobře to tahá a chutná. Prodavač měl dva svoje Sondery, jako záložní ke svemu opulentnímu modu, a zrovna jeden bafal, nemohl si to vynachválit, což mě taky popostrčilo ke koupi. Cena dvou tří disposables. Na začátek asi alright.

    Cílem je pro mě dosáhnout charakteru, sladkosti a lehkosti elfbaru. Zatím mám bázi 20mg 50/50 a příchuť, naředil jsem do báze cca 10%. Bál jsem se že to bude silné co se nikotinu týče. Vůbec. Jediné co mi tam chybí je sladkost a možná větší "vlhkost". Necítím vůbec "cukr". Může to být tím, že jsem nepočkal až to dozraje? To fakt čekáte třeba týden? Něco mi ale říká, že budu potřebovat beznikotinovou bázi a možná zkusit docílit 40/60. Prodavač mi beznikotinovou bazi ani nenabidl, ale už byl taky zkouřenej, protože jen za tu půlhodinku, co jsem osisal ve storu, vybafal toho tolik asi jako já za celý den :)
    WAKI
    WAKI --- ---
    DJFRACTAL: No samozrejme je nejlepsi si objednat veci co máš v daný zemi dostupný a hlavně co máš druhý den doma a nemusis cekat tyden nez ti to posta priveze. Hlavy jsou dost nevyzpytatelny občas se muze stat, ze bude vyrobni vada a po zakapnuti ji muzes hodit do kose. Proto vol neco co mas dostupný. Takova jednoducha pomucka. Mtl (jako cigo) vetsinou pomer 50/50 pg a vg. Na dl (rovnou do plic) 70/30. A pak se ridis doporucenim vyrobce eliquidu a popripade zbavicich hlav. Co se tyka hardwaru tak asi kdekoliv seženeš danou baterku 18650 neni zas takovy problem. Vetsina atomizeru ma presne zavit 510. Snad si ani nevybavim ze by mel nejaky atipycky. Takže pokud by jsi si z dotsticku nechal trubku a dal na to jiny atomizer bude ti to fungovat. Jediny co obecne plati je ohmuv zakon a ten si pak musis pohlidat u neregulovatelneho modu aby ti pak nebouchla v kapse baterka.
    SUK
    SUK --- ---
    DJFRACTAL: premyslis nad tim dobre - ve zkratce: musi sedet typ baterie, co ocekava telo - pokud nema integrovanou. Atomizer/tank ma vetsinou zavit 510 a to je kompatibilni +- vsechno dohromady. Zhavici hlavy jsou naopak nekompatibilni temer vzdy, musis mit specifickou pro atomizer. Tekutina skutecne podle stylu a vykonu - vyssi vykony => vyssi podil VG.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    WAKI: ZVIRATKO: tak jsem se v tom snažil zorientovat, a krom problému, že dotmod není v zemi kde žiju k dostání a budu si to muset nakonec objednat právě z ČR, mám obavy z kompatibility všech komponentů. Rozuměno, není nějaká tabulka, kde lze vyčíst, jak mají jednotlivé značky, nebo typy výrobků zaměnitelné baterky, závity, žhavící hlavy, potenciální náustky, nádržky...

    Taky čumím, že s e-liquidy to není úplně přímočaré, a závisí čím se to kouří a na stylu potahování.

    Co jsem pochopil, tak různě po Evropě se stejný výrobek rebranduje. Tj. mění se název, značka popř. povrchní změny designu jako barva/materiál podle státu/trhu pro který je určen.

    A tak si říkám, kdybych cestoval, jak vždy poznám, že se mi komponent/doplňek hodí právě do dotsticku?

    Nebo nad tím moc přemýšlím a ono so to vždy nakonec nějak zfoukne?
    WAKI
    WAKI --- ---
    DJFRACTAL: Přesně jak píše kolega. S dotmodem neudeláš chybu. Já bych klidně doporučil dotaio v2. Měl jsem 1 a kdybych chtěl něco podobnýho šel bych do toho. Na 18650, tank, kdyby jsi tomu náhodou propadl, tak se k tomu dá dokoupit rba hlava popřípadě i s tankem. Je trošku dražší. Mam tuseni nemco okolo 3300+baterka. Ne jestli něco menšího tak nějaký pod system. Voopoo v.true ma žena a fajn chuť na továrku.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Díky za tip, vypadá to solidně!
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    DJFRACTAL: doporucim treba dotstick
    dotMod DotStick 1650mAh startovací sada | VAPORISM
    https://www.vaporism.cz/dotmod-dotstick-1650mah-startovaci-sada-P/
    nebo s vymenitelnou baterii (to mam ja), asi jen pokud chces tahat vic nahradnich baterek a tanku nekam na turu, jinak by ta nabijeci verze mela vydrzet tipuju nejmin 2-3 dny, protoze me s 18350 baterkou den vydrzi a ta ma buhvijakou kapacitu (<50% toho s vestavenou baterkou)
    dotMod DotStick startovací sada 18650 / 18350 | VAPORISM
    https://www.vaporism.cz/dotmod-dotstick-startovaci-sada-18650-18350-P/

    je to hezky, neni problem mit vic tanku, dobre se to plni a servisuje a netece to (me tece po letech trosilinku jeden tank protoze ma dole kruply uchyt a nesedi jak ma)
    do toho treba prichute primo od elfbaru jestli ti chutnaj (to z toho kourim ja)

    pripadne POD system dela i primo Elfbar

    asi je to hlavne o tom jak velkou vec chces, ja ty maly plnitelny systemy moc nemusim protoze to je vetsinou dost omezeny kapacitou
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Jsem ve vapování úplný neználek. Bývalý sváteční kuřák cigaret, někdy si dám snus/nikotinove polštářky. Parkrát jsem zkoušel ochucené disposable Elfbar-like cígy. Chtěl bych vybrat něco "nejednorázového", podobného Elfbaru, co dlouho vydrží a náplň se dá sehnat všude po Evropě. Účel je kouřit jen na párty, akcích, dovolené. Budu to zapínat jednou za uherský rok. Mohl by mi někdo dát jeden dva tipy na nějakou osvědčenou značku/systém? Radši si připlatím, když už jde o neřest.
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    LOJZEE: Používám vape bag od coilmasteru.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    Nebyl by tip na nejaky funkcnejsi obal na mod, dva atomizery a par liquidu? 2-4 60ml lahvicky a par 10ml? nejlepe nejaky hardcase na zip, ale rad kouknu po cemkoli..
    CONNAVAR
    CONNAVAR --- ---
    Ahoj všem, máte nějakou oblíbenou chuť v PODu? Konkrétně se obracím na vlastníky OXVY XLIMU V2 nebo Pro. Chápu, pod víc vytahuje sladší chuť, já se snažím najít něco co je není tak sladké, aby člověk neměl ulemtanou hubu a zároveň aby to nechutnalo jak ponožky po týdenním pochodu. Budu rád za tipy a vím že co člověk to sto chutí, ale přece ;)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    WAKI: dl 5, ale zvazuju 3 - ale asi za to mohlo to dl, protoze tech 50tek uz jsem vykouril spousty a nic. ale vazne 20/50 elfbary, i kdyz jsou mtl, tak je neco uplne jineho, nez 20 mtl ze sestavenyho vajpiku..
    WAKI
    WAKI --- ---
    LOJZEE: Sorry, ale divíš se, když si sem tam hodiš do plic 50,20, pak 6 a nenapsal jsi kolik máš na dl, že ti to večer plíce daj najevo, že takhle teda ne. Předpokládám, že do dl máš taky 6, 3 je podle mě tak akorát, na to že to taháš rovnou do plic.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    disposables maj podstatne vic PG (jako hromada jinejch veci na MTL)
    bohuzel 20mg salt si clovek s VG moc neumicha a neni moc atiku co to da
    SZANDA
    SZANDA --- ---
    U disposables mě drtí hlavně ta aromata a dochucovadla, taky z toho kašlu. Zkoušel jsem to z donucení jednou na "D1" a stačilo. Oni tam neřeší výdrž spirály a všechny jsou hrozně přeslazené a "nahuštěné". Jinak co se týká síly, největší rozdíl je v tom, jestli je to freebase nikotin nebo salt nikotin. U freebase dám na pohodu 5-6mg, u nic saltu klidně dvacítku. Jinak míchám nic salt na 8,5 mg (tři boostery do 60ml) do rotace xros 3, ursa nano, xlim v2/v3 a dvou gripů s kayfunem v5 a kayfunem prime a je to na pohodu.

    A mentol za sebe doporučuji relativně nový SNV Elysee Breeze od francouzů. Je to natur shake&vape bez chemickým dochucovadel a krom toho, že chutná super, tak vůbec nedráždí a spirála vydrží úplnej nesmysl. To oceňuju hlavně v podech. Liju to do XROSe už přes měsíc, vata pořád čistá, chuť beze změny a nemám důvod měnit pod.

    (jinak pro zajímavost srovnání OXVA xlim v2/v3, Lost Vape Ursa Nano a XROS v3:
    Ursa Nano - Nejlepší dílenské zpracování, nejmenší velikost, nejhorší výdrž podu a z dané trojice i nejhorší chuť, nic moc plnění, ale je možnost měnit jen coily, náustek nic moc, celkově asi oukej ale podruhý bych do něj nešel
    Oxva xlim v2/v3 - Lidem že prý teče, já mám tři a neteče ani jeden, super chuť, dobrá výdrž, loupe se lak, plnění jakž takž, při manipulaci je lehké si pohnout vzduchem, nejlepší potah (smooth), v3 hlavy mají nový systém plnění a trochu lepší tvar "do huby".
    XROS v3 - Dobře se plní, dlouho vydrží, je dobře zpracovaný, vypadá luxusně, chuť na úrovní Oxvy, no i tak paradoxně sahám více po oxvě, protože má pro mě příjemnější potah. Je to ale rozdíl na úrovni statistické chyby.

    Vybíral bych mezi XLIM a XROS, ani s jedním neuděláte chybu.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    BIGEM: to ja hulim 6 pres mtl a 12 uz je moc, ale u tech disposable je 20 i 50 vpoho.. neda se to srovnavat..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BIGEM: co máš za přístroj a čím plníš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam