Jen hlásim pro ty kdo si míchaj liquidy sami (nebo by se to chtěli naučit, což je v nastávající situaci s napálenou spotřební daní více než žádoucí), že některý eshopy maj teď ještě do konce září velký slevy a doprodávaj báze, nikotinový boostery a aromata/příchutě bez kolku s velkejma slevama.
Aniž bych chtěl dělat reklamu, já teď konkrétně dělal velkou objednávku na vaporism.cz a vaping.cz
Vapuje i žena, máme POD (OXVA Xlim Pro), s průměrnou spotřebou cca 1x 20ml lahvička namíchanýho liquidu na měsíc na dva lidi (pro někoho to je asi málo, ale nemám to upřímně na puse každej den celej den).
Za cca 3300 Kč jsem teď objednal 2 litry báze, 1 litr nikotin boosterů a 10x 10ml různejch aromat, což by nám mělo při stejný spotřebě vydržet cca na 2-3 roky (boostery a báze ještě mnohem dýl, ale četl jsem že shelf life/doba expirace jednotlivejch složek je stejně zhruba 2-4 roky maximálně).
Třeba s tim seknu, nebo naopak spotřeba výrazně naroste, ale v aktuálním setupu mi přijde zhruba 50 Kč na člověka měsíčně za "kouření" hodně friendly.
Your mileage may vary, jen přidávám svoje subjektivní poznatky. Nechtěl jsem se dostat do situace kdy by mě to samý za pár měsíců mělo stát desetinásobek, nebo bych musel shánět ze zahraničí/black marketu apod...