• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ELDAGrafické techniky - knihtisk, dřevoryt, linoryt, mědiryt, lept, litografie, sítotisk, fotogravura atd.
    ELDA
    ELDA --- ---
    http://www.fulltable.com/vts/w/wc/l.htm
    http://www.fulltable.com/vts/a/artman/mueller/x.htm
    http://www.fulltable.com/vts/a/artman/sl.htm
    ELDA
    ELDA --- ---
    Drevoryty







    James Grashow was born in Brooklyn in 1942 and has been creating works that address themes of man, nature and mortality since the 1960's. The scale of his work ranges from large environmental installations, through which the viewer traverses, to the delicate and contained world of his houseplants, where homes and buildings replace flowers and buds in intricately constructed bouquets. James Grashow is also a well-known woodcut artist. His prints have appeared regularly in the New York Times and in virtually every well known periodical and publication through out the country. James Grashow attended Pratt Institute where he received a BFA. On graduation, he was awarded a Fulbright Travel Grant for painting and graphics to Florence, Italy. After a year abroad, he returned to Pratt to receive his MFA. James Grashow had his first sculpture show at the Allan Stone Gallery in 1966. This show began a relationship with the Allan Stone Gallery, which continues to this day. James Grashow lives and works in Connecticut with his wife. They have two children and two fabulous grandchildren.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ESTEN: zkus se poptat tady http://www.graficka-praha.cz/?go=3&detail=207 mivaji i dny otevrenych dveri a pry je to tam celkem vstricne, jeste bys mohl zkusit nejakou mensi tiskarnicku, ktera se specializuje na merkantil, jedna je na narodni, kdyz jdes od jungmanaku po prave strane, nevim cislo, ale asi ctvrta nebo pata vyloha....
    ELDA
    ELDA --- ---
    pokus se je pred focenim nebo scenovanim najit ten obrazečk v googlu, velice casto si clovek ustri praci... momentalne jsem plny Vachala a povazuju ho za umelce ktereho jsem vzdy hledal....
    RAEL
    RAEL --- ---
    ELDA: Paráda! Zajímavé informace jsi našel!

    Mám doma knihu A3 barevných reprodukcí japonských dřevorytů, ale není česky. Zkusím nějaké nafotit.
    MARG
    MARG --- ---
    ESTEN: co bys chtel kamo:)sem se aspon snazil
    KOUDELKA
    KOUDELKA --- ---
    ESTEN: Postupně jsem dospěl k názoru, že pokud jde o ruční práci - čím ošlivější a "odfláklejší" písmo, tím lépe. Stačí když to bude alespoň trochu čitelné. Např. složitě vypadající písmeno "S" jsou jen dvě dloubnutí dlátem. Zbytek se ostříhá nůžkama.


    S tím pánem ze VŠUPu jsem se už asi dvakrát setkal, vše mi ochotně vysvětlil a předvedl a to nejsem VŠUPák. Je pravda, že jsem měl silnou protekci a tlačenku přes jeho dobrého známého. Zkus ho nakontaktovat.

    ESTEN
    ESTEN --- ---
    KOUDELKA: to je ovsem krasa, o tom zadna.

    Moje "haha" bylo na moje schopnosti navrhnout pismo, ve kterym bych se nestydel sazet. Nedokazu to ani s tuzkou a papirem, natoz s linem a dlatem, ci nedejboze bramborou a skrabkou ;)

    pro diy mam sice slabost, ale nejdriv bych se rad naucil zaklady..

    MARG: priznam se ze sem trochu doufal, ze mi nejakej vsupak prozradi, jestli je ten pan hodnej a jestli mam sanci ;) ale dik, zkusim stesti.
    MARG
    MARG --- ---
    KOUDELKA: cool knizka cela na linu...to se cenni
    KOUDELKA
    KOUDELKA --- ---
    ESTEN: Při troše šikovnosti se dá za den do lina vyřezat i několik stovek písmen (záleží na složitosti), takže za týden už můžeš sázet knížku A5.
    Tady je ukázka.
    Jinak Grafotechna má ještě nějaké zásoby olověného písma a výplňků. Tuším, že prodávali kilo za 3 stovky.
    MARG
    MARG --- ---
    ESTEN:
    knihtisk: Jaromír Štoural
    Jaromír Štoural +420 251 098 225 stoural@vsup.cz
    ale jako moc bych tomu neveril, ze by nestudentovi...ale treba je ten pan hodnej kdo vi...:)

    kdyby se ti chtelo do usti nad labem, tak tam mame starej knihtisk taky...
    sam sem ho stehoval...ovsem o uplnosti kolekce liter bych trochu pochyboval...ale jako slo by tam neco vysazet...treba plakat
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    KOUDELKA: haha ;)
    KOUDELKA
    KOUDELKA --- ---
    ESTEN: Písmena si vyřežeš třeba do lina. V nouzi jde použít i ten brambor, ale rychle se kazí :-) Lino je lepší materiál.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    KOUDELKA: a pismenka sezenu kde? vyrezu z brambor? :]

    MARG: a tusis jestli je tam moznost pro nestudenta se domluvit a zajit si to tam vyzkouset? nebo, jeste lip, zucastnit se nejakyho kurzu/predmetu?
    KOUDELKA
    KOUDELKA --- ---
    ESTEN: Na vyzkoušení doma, stačí váleček na nudle nebo lžíce. Na trochu lepší zkoušení lze využít třeba knihařský lis (plocha na plochu).
    MARG
    MARG --- ---
    ESTEN: na vsupce je knihtisk co vim
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    nevite, jestli se da nekde v praze vyzkouset "rucni" knihtisk? Hrozne me to laka, ale ne dost na to, abych sel rovnou na ebay shanet letterpress ;)
    NEMODLIN
    NEMODLIN --- ---
    MARTYZAN: ba ba, praha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam