REDGUY: ono je to trochu jinak... ono v C to chybí poměrně málo, aby bylo slušně univerzálně použitelné i jako víceméně "vyšší jazyk".
Popravdě, můj přístup k realitě je poněkud kreativnější, a nedělím život na fázi "vzdělání", ve které mi moudří guruové vysvětlí, jak se věci mají a jak nemohou být jinak, a já se smířím s tím co je určené k čemu a pak bude následovat "produkční fáze", kdy budu rutinně uplatn'ovat to, k čemu jsem byl vytrénován, abych pomocí těchto znalostí zrealizoval nápady vize a nápady někoho jiného.
Takto bych byl ve středověku vychován třeba jako stavitel hradů a pak bych tedy navrhoval hrady "tak jak se to má dělat", a o pár set let později bych zase navrhoval továrny poháněné parními stroji, kde jsou všude rozvedené transmise ke strojům - a vždy by se našel někdo, kdo by mi vysvětlil, že takto se to prostě dělá správně, takto se to vždycky, že tenhle rohový šutr se vždycky otesával takhle a dával se do rohu hradní věže - a co že si vůbec myslím, že přece nestavím vilu v římském stylu, s fontánou v átriu a s mozaikovou podlahou, apod.
Jenže čas od času pak přijde renesance nebo Nikola Tesla nebo něco takového.
Já se pochopitelně snažím použít C k něčemu jinému, než k čemu bylo zamýšlené a nijak se tím netajím. Celá historie lidských technologií je plná převratných zlepšováků, kdy lidi použili něco jinak, než se do té doby pokládalo za možné.. ano, prozkoummá se tak i spousta slepých uliček, to je pravda...