• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: a další tvůj příspěvek co je nejen offtopic, ale dokonce i naprosto neinformativní. - odpovidam na tvoji zpravu. Pokud je ontopic tvoje povidani o tom, jak je cool se ostatnim vyspivat, je ontopic i moje odpoved. Pokud ontopic neni tvoje zprava na kterou jsem reagoval, tak jen pokrytecky vycitas ostatnim co sam delas. A radsi nebudu resit jak "ontopic" je primo tahle tvoje zprava, vid 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ... a další tvůj příspěvek co je nejen offtopic, ale dokonce i naprosto neinformativní. (a plný podsouvání... kde mluvím o "omezenosti" kohokoliv? pokud vyslovuju paralely s jinými dobami, jinými obory - nemůžu za to, že potrefená husa se ozve. je tvůj problém, pokud se dobrovolně identifikuješ s něčím, s čím nemusíš...)

konečně si uvědom, že "zasednout" si na nějakou konkrétní online identitu a věnovat několik let tomu, že horem-dolem hledáš způsoby, jak ji znemožnit, je naprosto neproduktivní způsob jak naložit se svým životem obecně (a časem online zvláště).

všude jinde by si za svůj přístup k diskuzi dostal ban.... ale třeba jednou pochopíš, no.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: ne každý pracuje na nudných firemních projektech za peníze - jen tak pro zajimavost, "firemni projekt za penize" pro tebe implikuje "nudny projekt"?

že je víc cool se všem ostatním posmívat, že používají C k něčemu, k čemu nebylo určen - ale kdeze. Neposmivam se ti proto ze pouzivas C k necemu, k cemu neni urceno. Neposmivam se ti dokonce ani proto, ze do zdi na konci tehle slepe ulicky busis hlavou uz mnoho let, navic dokonce v situaci kdy sam v podstate uznavas ze to je slepa ulicka. Castecne se ti posmivam proto, ze si nenechas poradit (a tim nemyslim nutne ode me, ale prakticky od vsech ostatnich pritomnych). Hlavne se ti ale posmivam proto, ze navzdory tomu vsemu mas takovou absenci soudnosti, ze tohle vsechno vydavas za dukaz svoji kreativity a zaroven omezenosti ostatnich. Ale tak je to je vsech nasich sporech, ze ano.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: tak je to tak trochu klub pro lidi, kteří chtějí někde prezentovat, na čem dělají a tak... ne každý pracuje na nudných firemních projektech za peníze - jsou i lidi, co programují spíš pro sebe, jako hobby, a pak se o tom chtějí někde bavit...

chápu, že je víc cool se všem ostatním posmívat, že používají C k něčemu, k čemu nebylo určené, a že všechno, co dělají, je zbytečné. ale to můžeš dělat někde jinde....
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMJ: jo, no já už si přečetl celou tu myšlenkovou linii, no jo. no v éře DOSu ještě dost lidí programovalo v assembleru, to je fakt. já ne.
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    XCHAOS: Tak treba ... lemme think ... hmm ... v cecku? :D
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tak jediný řešení, jak udržet debatu ontopic, by bylo zabanovat id REDGUY Yup, je to moje vina. To ja sem pisu veleskromne off-topic ody na vlastni kreativitu jako treba [ XCHAOS @ ANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API ] ... hmm... moment. To vlastne neni moje zprava. Hmmmm. To nechapu. Ale aspon ze mam posledni slovo! 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BLAMI: tak jediný řešení, jak udržet debatu ontopic, by bylo zabanovat id REDGUY, který prostě musí mít poslední slovo.

jinak opravdu nevím, kdy "nepřipouštím vlastní neznalost"... ano připouštím, že nehodlám C používat k psaní driverů do kernelu (ale určitě by bylo ontopic, kdyby to tu někdo chtěl diskutovat! i když jak název napovídá, tak je klub zaměřený primárně na userspace aplikace napsané v C)
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    XCHAOS: puvodne jsem to chtel udelat v tichosti, ale pak mi doslo, ze neni duvod to tu nepridat do stejne tezce offtopic diskuze. Tohle auditko jsem booknul protoze me C (a prave ne C++) docela zajima, nicmene nic z toho co se tu probira neodpovida ani titulku ani offtopicu ktery bych chtel cist a proto unbookuju.

PS: Mozna, pokud teda varianta, ze bys od zakladu zmenil pristup k sobe samemu nepripada v uvahu, bys mel vsechny auditka, kde vystupujes doplnit suffixem "[TOPIC] podle sebestredneho genialniho XChaose, ktery nepripousti rozumne argumenty ani vlastni neznalost". Jak jsem tu prakticky zjistil bohuzel nepomuze ani filtr na tvou osobu, protoze se vetsinou 99% prispevku toci okolo naprosto iracionalnich donebevolajicich blbosti, ktere maji koreny v necem co prohlasis. Nuze preji Ti mnoho zdaru ve vymysleni hranateho kola a ostatnim diskuterum vetsi kyblik na nervy.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Apropo, kdyby sis precetl neco o staveni hradu, nebo se na par z nich podival, tak bys zjistil ze tam bylo kreativity docela dost.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: fap fap fap kreativni fap fap fap fap fap fap fap fap fap stavitel hradu fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap fap Nikola Tesla fap fap fap fap whoa kovboji, opatrne. Takhle verejne masturbovat nad tim, jak uzasne jsi kreativni a jak hrdine prekracujes konvence, zatimco prizemni, tupy sheeplove poslusne pochodujou v jejich hranicich... neni to krapet moc? Ale pravda, to je mozna jen dalsi konvence kterou prekracujes 8)

Ale jak rekl Henry Ford: You can't build a reputation on what you're going to do.. Kdyz ses tak dobrej, mozna bys nam mohl ukazat jake vysledky tvuj "kreativni" pristup ma? V cem se tvuj plan "použít C k něčemu jinému, než k čemu bylo zamýšlené" nejak zasadne vyplatil? Zatim vidim jen hromadku zabugovanych maker, o kterych jsi sam rekl ze z ni lezes po zdi a generator konfiguraku, o kterem jsi rekl ze bys ho dnes psal v Pythonu (ooh, neni to nahodou presne to co ti doporuce nekreativni, prizemni Redguy?) Prehled jsem neco? Jake uzasne vysledky ma tvuj pristup?

Zatim to spis vypada jako bys rekl "Vsichni ostatni zemedelci orou pole pomoci traktoru. To je tupe, jsou spoutani tradici, delaji to tak je proto ze jim nekdo rekl ze se to tak ma delat, nemaji vubec zadnou kreativitu. Ale ja jsem renesance a Nikola Tesla v jednom, ja kreativni jsem, nenecham se spoutat tradici, ja budu orat svoje pole pomoci Ferrari. Je prece uplne jasne ze je aerodynamictejsi nez traktor, takze bude mit mnohem mensi spotrebu."
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: I tak je mi pomerne jedno co dela REDGUY, to je problem tvuj jakozto majitele/admina. Mne co dela nevadi, neb se snazim bavit s tebou o tom cos rikal ty.
    Musis uznat ze by bylo celkem hloupe bavit se s REDGUYem o tom cos tim chtel ty rict.

I kdyz musim priznat, ze se obcas ja i REDGUY tebou bavime.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ono je to trochu jinak... ono v C to chybí poměrně málo, aby bylo slušně univerzálně použitelné i jako víceméně "vyšší jazyk".

Popravdě, můj přístup k realitě je poněkud kreativnější, a nedělím život na fázi "vzdělání", ve které mi moudří guruové vysvětlí, jak se věci mají a jak nemohou být jinak, a já se smířím s tím co je určené k čemu a pak bude následovat "produkční fáze", kdy budu rutinně uplatn'ovat to, k čemu jsem byl vytrénován, abych pomocí těchto znalostí zrealizoval nápady vize a nápady někoho jiného.

Takto bych byl ve středověku vychován třeba jako stavitel hradů a pak bych tedy navrhoval hrady "tak jak se to má dělat", a o pár set let později bych zase navrhoval továrny poháněné parními stroji, kde jsou všude rozvedené transmise ke strojům - a vždy by se našel někdo, kdo by mi vysvětlil, že takto se to prostě dělá správně, takto se to vždycky, že tenhle rohový šutr se vždycky otesával takhle a dával se do rohu hradní věže - a co že si vůbec myslím, že přece nestavím vilu v římském stylu, s fontánou v átriu a s mozaikovou podlahou, apod.

Jenže čas od času pak přijde renesance nebo Nikola Tesla nebo něco takového.

Já se pochopitelně snažím použít C k něčemu jinému, než k čemu bylo zamýšlené a nijak se tím netajím. Celá historie lidských technologií je plná převratných zlepšováků, kdy lidi použili něco jinak, než se do té doby pokládalo za možné.. ano, prozkoummá se tak i spousta slepých uliček, to je pravda...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: co je to zase zase strawman fallacy, tohle? ale to zase nechapes co je to strawman fallacy. Rikam snad "Xchaos tvrdi ze..."? Ne. Rikam ze neco nechapes. To neni strawman fallacy, to je konstatovani zaveru ke kteremu jsem dosel. Nez se zase pokrytecky zacnes ohanet cizima slovama, nastuduj si co znamenaji.

proč myslíš, že nechápu rozdíl mezi (dynamicky typovanými!) referencemi na objekty v Pythonu a primitivními datovými typy v C? - ale tohle pro zmenu strawman fallacy je, coz je dost legracni. Rikam jsem ze nechapes rozdil mezi datovym modelem Pythonu a C? Nerikal, tak mi prosim nic takoveho nepodsouvej. Napsal jsem, ze nechapes rozdil mezi _urcenim_ Pythonu a C.

já jsem si dokonce prošel zdrojáky Python interpreteru - hahaha, jo, tu veselou scenku si moc dobre pamatuju, jak jsi machroval ze listy v pythonu jsou spojovy seznamy a ja ti rekl at se teda podivas do zdrojaku. Jo, jak jsi byl prekvapenej, to byla legrace 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: tohle ale není soukromá pošta, to je diskuzní klub. tak nějak se očekává, že to je skupinová debata, a ne sada "veřejných dvoustranných konverzací"...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: zrovna věc, běžící v podstatě jako skript na pozadí, bych dnes asi přeci jen psal v Pythonu. ale zrovna třeba webové rozhraní se víc a víc víc blíží k tomu stát se real-time GUI (což tak rozhodně původně nebylo zamýšleno) a tedy na webové serverové aplikace jsou dnes kladeny naprosto jiné nároky, než v počátcích webu (jak co se týče množství requestů, tak i požadavků na rychlost jejich vyřízení)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Mne je celkem burta co dela REDGUY, s tim dialog nevedu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: co je to zase zase strawman fallacy, tohle? proč myslíš, že nechápu rozdíl mezi (dynamicky typovanými!) referencemi na objekty v Pythonu a primitivními datovými typy v C? já jsem si dokonce prošel zdrojáky Python interpreteru (ten je samozřejmě implementovaný v C), protože mě zajímalo, jak jsou implementovaný Python pole :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PIGSTER: no, v podstatě ano. v podstatě ale i ty struktury v C jsou jen syntaktickej cukr na pointerovou aritmetikou :-) každá členská proměnná struktury je vlastně jen offset přičítaný k pointeru na strukturu.

(A přesně kvůli takovýmhle věcem C představuje past na programátory postižený analytickým myšlením :-) protože je to prostě strašně návykové, začít uvažovat takhle redukcionisticky :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Komplikuje, nekomplikuje... problem je, ze nechapes rozdil mezi pythonem a ceckem. Cecko je jednoduchej, low level nastroj, glorifikovanej assembler urcenej na low level praci, kdy potrebujes mit velmi presnou kontrolu nad tim co se deje. Podivovat se nad tim, ze neposkytuje podporu pro nejake high level konstrukce je proste pitomost a nepochopeni toho k cemu je urcene. Pro kazdou praci pouzivej takovy nastroj, ktery se pro ni hodi. Pises device driver? Napis ho v C. Pises generator konfiguracnich souboru pro iptables? Napis ho v pythonu/perlu/ruby/jinem high-level jazyce. Jestli to delas obracene, delas to blbe.

A ano, vim ze se C siroce pouziva i pro jine veci nez lowlevel praci. Coz na veci nic nemeni, viz http://www.jwz.org/doc/worse-is-better.html .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam