• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JANFROG: to jsem samozřejmě nevěděl. já na to řešení narazil na wiki stránce o ošetření vyjímek v různých jazycích :-)
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    XCHAOS: Byl jsi nepritel lidu, protoze lid je extra konzervativni a nevedel, ze tohle reseni s longjmp se pouzivalo v ObjC/NeXT a posleze i v OS/X leta letouci. Z toho si nic nedelej.

    To je jako vysvetlovat Java programatorum k cemu jsou "proceedable exceptions" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HARVIE: no, když jsem to pomocí maker dělal já, byl jsem nepřítel lidu :-)

    sigsetjmp() is similar to setjmp(). If, and only if, savesigs is nonzero, the process's current signal mask is saved in env .... hmm, já to dělal pomocí normálního setjmp()/longjmp()... jaké výhody má tenhle přístup, to teda nevím (a komentáře pod článkem působí taky dost zděšeně...)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    TRY/CATCH v cistem C
    » SEH v Linuxu (C++) - Programátorské techniky nejen v C++
    http://novacisko.blog.root.cz/2012/09/05/seh-v-linuxu-c/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tesla CTO talks Model S, batteries and in-car Linux - Linux, operating systems, software, Automotive, industry verticals, Tesla Motors - Linux - Operating Systems - Techworld
    http://www.techworld.com.au/article/433612/tesla_cto_talks_model_batteries_in-car_linux/
    For the control and motor and things like that, we don't have operating systems. They run in a lower level and are actually running C code, so we have engineers upstairs writing in the C programming language, building the control loops from scratch.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: pokud sem v poslední době dávám cokoliv vzdáleně připomínajícího benchmark, tak uvádím i verzi gcc a platformu, viz v poslední době ta branch prediction, co se řešila:
    [ XCHAOS @ ANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API ]
    [ XCHAOS @ ANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API ]
    .. jinak samozřejmě porovnání gcc s něčím jiným je zajímavé - já s oblibou porovnával gcc s Tiny C, které ale právě implementuje jen podmnožinu C99 ...a spíše se lze spolehnout na to, že je to K&R nebo možná ANSI C89 compiler (ale zase má výhodu plné podpory POSIXu via glibc, když se používá na GNU/Linuxu... což třeba o takovém Turbo C pod DOSem fakt říct nešlo :-))
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Aha, no, hmm.. to byl vysledek ty debaty ze sem chtel videt asm. Jestli se ti ty verze tak lisej, tak pak se holt asi obcas tahle debata zopakuje (ale ne ted)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: ...kterou používám kde? jak jsme tu srovnávali ten vliv různých built-in optimalizací procesoru na výkon, nedávno, tak jsem právě byl schopen uvést odlišné výsledky pro 32bit vs. 64bit platformu, apod.

    kromě svého notebooku (který z určitých důvodů není úplně up-to date) používám gcc na celé hromadě různých serverů, a fakt se ty verze liší. všechny verze, které používám, ale už dávno umí --std=c99 .... a to je to, co řeším spíš, než nějaké ultraoptimalizace - jestli se program dá všude přeložit, i když použiju nějaké novější triky, nebo ne...
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: no, Debian. Na CentOS bych pouzil yum.
    Ale prihod tam prosimte verzi gcc kterou pouzivas, fakt se to hodne moc lisi.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: Debian nevím, ale je to prostě klub "tak trochu o" gcc ... to máš marný :-) máš to v nadpisu.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: No, popravde po tvem poslednim prohlaseni ze kdo nema Debian a gcc v (tebou blize neurcene) tebou pouzivane verzi tak je offtopic, nemam nejmensi poneti o cem je tenhle klub a ani moc chuti to zjistovat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: celý tenhle klub byl motivován snahou diskutovat o tom, že ANSI C89 je už trochu obsolete a jestli nezačít automaticky předpokládat C99 :-) (viz nadpis, který už se ted nemůže měnit)

    mezitím ale máme už C11 (pokud se nepletu), kde ale ty nové změny nejsou tak dramatické... (i když to je taky věc názoru, že jo)
    C11 (C standard revision) - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/C11_(C_standard_revision)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Tak ony jsou i v C99. A je otazka ktery Ccko je to "puristicky"... K&R bych nechal spat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: tak C++ jednořádkové komentáře jsou zrovna věc, kterou používám odedávna (akorát v posledních pár letech od toho poněkud ustupuju - ve smyslu jako že fixní, trvalé komentáře dávám do /* */, ale např. debugovací kód, který časem plánuju zcela odstranit, za ty // )
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Btw, uz je to dyl (myslim ze par let), co je GCC psane spolecnou podmnozinou C a C++. Ten clanek se tvari, ze se bude delat nejaky dramaticky prepisovani, ale co jsem videl prednes lidi z Google, co za tim stoji, tak se tvarili velice rozumne. Musi byt--v GCC komunite je proti tomu docela velka opozice. Jeste loni byly lidi v opozici i kvuli pouzivani // komentaru misto /**/.

    (Vyvoj GCC teda nesleduju zblizka, takze moje prohlaseni mozna nekdo znalejsi kvalifikuje.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    In the Olympics of Algorithms, a Russian Keeps Winning Gold - Technology Review
    http://www.technologyreview.com/news/428610/in-the-olympics-of-algorithms-a-russian-keeps/?a=f
    To Mitrichev, competitive programming offers a rare island of absolutes in a subjective world. "The beautiful aspect is that it's totally automatic and there is no human judgment involved at all," he says. "It's one of the fairest competitions I've ever seen."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Strange Loops: Ken Thompson and the Self-referencing C Compiler – Good Math, Bad Math
    http://scienceblogs.com/goodmath/2007/04/15/strange-loops-dennis-ritchie-a/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam