• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: celý tenhle klub byl motivován snahou diskutovat o tom, že ANSI C89 je už trochu obsolete a jestli nezačít automaticky předpokládat C99 :-) (viz nadpis, který už se ted nemůže měnit)

    mezitím ale máme už C11 (pokud se nepletu), kde ale ty nové změny nejsou tak dramatické... (i když to je taky věc názoru, že jo)
    C11 (C standard revision) - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/C11_(C_standard_revision)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Tak ony jsou i v C99. A je otazka ktery Ccko je to "puristicky"... K&R bych nechal spat :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: tak C++ jednořádkové komentáře jsou zrovna věc, kterou používám odedávna (akorát v posledních pár letech od toho poněkud ustupuju - ve smyslu jako že fixní, trvalé komentáře dávám do /* */, ale např. debugovací kód, který časem plánuju zcela odstranit, za ty // )
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Btw, uz je to dyl (myslim ze par let), co je GCC psane spolecnou podmnozinou C a C++. Ten clanek se tvari, ze se bude delat nejaky dramaticky prepisovani, ale co jsem videl prednes lidi z Google, co za tim stoji, tak se tvarili velice rozumne. Musi byt--v GCC komunite je proti tomu docela velka opozice. Jeste loni byly lidi v opozici i kvuli pouzivani // komentaru misto /**/.

    (Vyvoj GCC teda nesleduju zblizka, takze moje prohlaseni mozna nekdo znalejsi kvalifikuje.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    In the Olympics of Algorithms, a Russian Keeps Winning Gold - Technology Review
    http://www.technologyreview.com/news/428610/in-the-olympics-of-algorithms-a-russian-keeps/?a=f
    To Mitrichev, competitive programming offers a rare island of absolutes in a subjective world. "The beautiful aspect is that it's totally automatic and there is no human judgment involved at all," he says. "It's one of the fairest competitions I've ever seen."
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Strange Loops: Ken Thompson and the Self-referencing C Compiler – Good Math, Bad Math
    http://scienceblogs.com/goodmath/2007/04/15/strange-loops-dennis-ritchie-a/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: ehm, dvě až tři mutace od každé základní funkčnosti? podle toho, jestli to má nebo nemá volat destruktor, apod? - hmm. Cetl jsi to api? Ja jo a nejak tam tohle nevidim. Jo, jasne, dve verze od new, dve verze od vsech funkci ktere odstranujou elementy. Ale to je vsechno. Jednak tam nikde nevidim tri verze, jednak ani zdaleka ne "od kazde zakladni funkcnosti". Pridavani, hledani, iterace, to je zcela urcite zakladni funkcnost a zadne mutace tam nevidim. Cili prosim, drzme se faktu, ok? 8)

    Pamatovat si ze steal verze neuvolnuje pamet, zatimco remove ano mi nejak vycerpavajici neprijde. Ale to je mozna vec nazoru 8) . Kazdopadne, pokud nemas skutecnej GC, tak se oi to uvolnovani musis nejak starat rucne. A i kdyz nemame zadnej realnej design toho co vymyslis, jsem si vcelku jistej to bude platit i pro to, akorat na rozdil od GHashTAble to rozhodnuti jestli uvolnovat nebo ne bude bude jen presunuty do jine casti kodu. Ale porad se o to budes muset uplne stejne "vycerpavacne" starat sam, akorat misto premejsleni jestli napsat steal nebo remove budes muset premejslejt jestli vytvorit novej "kontext", novej blok nebo jak to zrovna budes planovat implementovat.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    ISTEVE: Dokonce. :-D
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    XCHAOS: No to je prave duvod, proc se dnes pro vetsinou pouzivaji jazyky s automatickou spravou pameti :-) Tenhle problem zadne pooly nevyresi...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ... a připomínám - ta diskuze na Slashdotu byla k tomuto článku:
    What’s to love about C? « Musing Dragoman
    http://mortoray.com/2012/06/11/whats-to-love-about-c/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ehm, dvě až tři mutace od každé základní funkčnosti? podle toho, jestli to má nebo nemá volat destruktor, apod? to ti nepřijde "vyčerpávající"?

    (já mám taky docela problém, s těmi svými iterátory, jestli mají např. uvolnovat průběžně pamět', nebo jí nechávat alokovanou... proto vymýšlím ty svoje pooly, apod.... ona většina těch věcí, o kterých tady píšu, má většinou nějaký svůj důvod...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: hmm... me by porad zajimalo co presne ti prijde vycerpavajici a co slozite.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: eh, tak jistě.

    ano, koukal jsem na to API. víceméně, možná to někdy k něčemu použiju, stejně jako celou Glib. proč ne. inspiroval jsem se tam i co se týče těch memory poolů...
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: No, set(pole, "klic") to sice nema, protoze preci jen potrebujes set(pole, "key", value); A to uz to ma.
    Ono to koukam umi mit k jednomu klici vic hodnot, takze get() je o neco slozitejsi, ale pokud to explicitne zakazes (overenim pres contains) tak ho muzes zjednodusit na to co pozadujes ty.
    Koukals vubec na to API?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: nemám domyšlené úplně všechno... ale z toho co jsem zatím předvedl, se dá vytušit, že ted pracuju hlavně na čemsi jako "univerzální iterátor" (který bude iterovat pokud možno "cokoliv" uvnitř "čehokoliv"). ani s tím však nedosáhnu na něco tak elegantního, jako je asociativní pole.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam