REDGUY: uff... kdo říká, že se mi to "nelíbí? ty jsi ve prospěch osobního útoku proti mě obětovat jakýkoliv smysl debaty...
vidím dvě možnosti toho, co coder s C udělá:
jedna možnost je, že si sice nastuduje API nějaké knihovny a bude jí volat celkem poctivě a správně - ale bez znalosti logiky toho jak funguje C. Proto mu kód bude zpočátku třeba fungovat, protože náhodou budou sahat do paměti někam, kde při námatkových pokusech většinou nenadělá škodu - ale dřív nebo později nepochopení nějakého principu vyplave na povrch. (tohle teda platilo hlavně u 16bitových procesorů bez "protected módu...ale v omezené míře je to možné i teď, např., že si někdo přepíše paměť, do které sice proces psát smí, ale má tam jiná důležitá data)
druhá možnost je naopak, že se někdo pomocí jednoduchých postupů, které stačily na jednoduché prográmky, pokusí v C vybudovat složitější aplikaci, tak říkajíc "po codersku".
o obou možnostech mluvím proto, že jsem je kdysi zažil (a dílem to i sám páchal). problém je, že nevím o žádném českém diskuzním fóru nebo klubu, kde by se řešily "best practices" vývoje v čistém C, nebo se o tom nějak přemýšlelo (jinak než trollováním proti těm, kdo to dělají blbě). Prostě se bere jako dané, že lidi, co chtějí v C pokračovat, má smysl jen C++, a C získává pomalu status jakéhosi muzea parních strojů, s tím, že zatím naše vlaky pořád tahají parní lokomotivy, ale už víme, že je to neefektivní a že časem to budou jen nostalgické jízdy.
(no, tohle je oficiální názor, no.. já v C vidím spíš něco jako jízdní kolo, které zkoušku časem ustálo, než jako parní stroj... ale to je prostě můj menšinový názor. každopádně, na kole které nebrzdí se dá snadno zabít.. stejně jako parní stroj při neodborném zacházení či seřízení zjevně může vybuchnout, apod.)