JANFROG: tak zase ne každá věc, kterou člověk pozná, ho nadchne... u PHP jsem "pozvedával obočí" nad nekonzistencemi od začátku, Perl zaujal, ale nenadchl.. zato třeba Python má podle mě tendenci okouzlit lidi, hledající nějaké zásadnější "design patterns", určitou konzistenci ... i když takové (',').join(...) je trochu pekelná konstrukce, asi trochu vynucená tím, že Python není Ruby a nechtěli do něj zavést možnost volat metodu i u objektové konstanty (v tomto případě seznamu).. což by se zase třeba mě docela líbilo :-)
už když jsem se s C před lety učil, se mluvilo o C/C++, a že je to jedno... za C++ konstrukci bylo tehdy pokládáno třeba i komentování celého řádku pomocí // :-) vícemě až časem se nějak ustálilo povědomí, že C++ nejsou růné "extenze compileru", ale v podstatě jenom hierarchický objektový model, templaty a vyjímky (a ještě asi 10 věcí, na které si z hlavy nevzpomenu :)
k C nemám "emocionální vztah" ale vidím právě jako určitou výhodou, že je tam té vyšší abstrakce překvapivě málo, což umožňuje lidem trochu chápat "co se děje uvnitř" (což u vyšších jazyků obecně nejde, a u C++ to vyžaduje holt jakýsi "absolutní sluch", který nemá každý). prostě se celou dobu snažím založit klub, kde se bude řešit C a celou dobu řeším jakýsi "abslutní trolling"...
ok, dejme tomu, že C je trochu "steampunk", no. takže někomu se to líbí, někomu ne.. jde o estetickou preferenci, a komu se to nelíbí, ať jde pryč.