JANFROG: díky že ses mi zastal... ale současně, nejde se celý život odvolávat na dva víceméně neúspěšné pokusy :-) na to, abych uvěřil, že si s tím vystačím, už příliš dlouho nepěstuju konopí :-)
solární kolo, podobně jako browser, jsem nevymyslel, a podobně jako browser bylo pouze bídnou napodobeninou (fail přiznávám, akorát si myslím, že si nezasloužím být kvůli tomu urážen, když jsem to aspoň zkusil)
fakt mě fascinuje, kde jsem mohl být, kdybych vyřešil fail, na který jsem s browserem dojel - tedy kdybych dokázal napsat interpreter javascriptu... to, jak masivně javascript ovládl za dalších cca 20 let pole, to jsme myslím v 90kách nečekali (když se poprvé objevil, tak ho všichni brali jako takové vteřinové lepidlo a nenáviděnou nouzovku.. jenže další generace programátorů z toho lepidla evidentně udělala laminát, ze kterého je dnes všechno....). a moje všechny pozdějí úvahy typu "jak to funguje vevnitř" byly motivované právě tím, že jsem tehdy zjistil, že na konstrukci interpreteru vyššího programovacího jazyka moje základní intuitivní programátorské dovednosti vůbec nestačily... (resp. myslím tím interpretr vyššího jazyka než je ten, ve kterém to programuju :-)
z mých "úspěchů" bys mohl uvést ještě založení internetového poskytovatele, kterému se (víceméně díky náhodné teriotirální shodě) podařilo vysokorychlostně připojit mj. několik milionářů až miliardářů a spoluzaložení politické strany, která právě ovládla post primátora v hlavním městě :-)) jenže všechno je to bohužel právě o tom, že svoje výtvory buď nedokážu sám dál rozvíjet, nebo nad nima okamžitě ztratím kontrolu (u Pirátů je to tím paradoxnější, než na začátku jsem byl snad jeden ze 4 zakládajících členů z Prahy a snad jediný na Praze 6 :-))
BTW, kdybys tušil, jak moc byly projekty jak browseru, kde to vzhledem k tomu jaké byl DOS bludiště nepřekvapí, tak i solárního kola závislé na dovednostech nějakých třetích stran, tak bys pochopil, proč se tak zoufale snažím ovládnout nějaké základy, na kterých všechno stojí... ať se pustím do čehokoliv, tak to dojede na podobných věcech. (což asi vysvětluje, proč se dnes snažím předpovídat, na čem se různé projekty asi zaseknou, ještě než je rozjedu...)
V tomhle směra obdivuju Elona Muska, který tak nějak "hacknul kapitalismus" a povedlo se mu něco, co se devadesátkovým lidem kolem unixového/linuxového ekosystému nikdy nepovedlo: dokázal svoje vize rozvíjet ekonomicky životaschopně.
(Počítám, že kdybych dneska rozjel třeba i úspěšný programátorský projekt, tak vzhledem k dnešním zvyklostem hodit všechno na github a tam to neomezeně forknout nad ním ztratím kontrolu rychleji, než nad čímkoliv, co jsem v životě zkusil předtím :-))