YML myslím, že tohle máme stejně jedničky, jako vy čtyřky.
ale já to prodělala před více lety a prostě na lidi kašlu. nasnažím se být dobrá pro tchýni, pro matku, pro... kohokoli. kašlu na ně. vycucnou tě a odhodí. a ještě u toho budou mít kecy, jak je to pro tvoje dobro a jak oni to myslí dobře.
není jiná cesta, než se na to, co chtějí a myslí si ostatní, VYKAŠLAT.
já tě mám ráda takovou, jaká jsi. přesně takovou. a nic od tebe neočekávám. pokaždé je velmi zajímavé něco od tebe číst. není to dost? JE. protože já hned tak o někom neřeknu, že je zajímavé ho číst :-)
MEDVIDEK
podle těch tabulek, co sem dáváš, opravdu ve všem jsem jednička.
kromě dvou drobností:
1. Větu "Až budu dokonalá, budu mít lásku a hodnotu" na základě dlouholetých terapií už neuznávám. Dělám si co chci a nechci nic ani od druhých. Ale je pravda, že ta věta JE přirozený automatický základ jedniček. Nic z vlastní povahy se nemění tíže. Pomohla mi jedna zkušenost: ani když jsem byla v určitém bodu dokonalá, stejně mi to žádnou lásku a hodnotu nepřineslo. Tak teď se aspoň nemusím snažit a cítím se volněji.
Druhý bod, kterým se od knižních jedniček odlišuju, je to, že svého vnitřního kritika nikdy neřeším alkoholem nebo drogou (jsa celoživotní abstinent). Myslím, že bych to vnímala jako své největší zklamání, kdybych se k takové ubohosti uchýlila (takhle to vidí typická jednička, žeo :-)