• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    YMLADRIS: jo tak jsem to myslela....
    nevím jak moc se mi to povedlo nebo ne, ale teď daleko víc než dřív si připadám svobodná - nečekám, že mi někdo něco dá - emočně nebo jinak - vlastně to ani nechci - jasně, že mi dělá dobře, když mě někdo pochválí a poplácá po zádech, ale není to důvod proč to dělám je to spíš bonus - věci které dělám, dělám protože chci, protože si myslím, že mají smysl..... protože chci být v kontaktu s jinými lidmi pro ně samotné .... občas, ale padnu na znak a je mi hrozně, že mi nikdo nedal a přece jsem si to tolik zasloužila .... ach jo - pak se pokouší sebrat a jít ač to třeba beru jako křivdu nebo nespravedlnost, ale pořád vím, že to nemusím dělat, nemusím očekávat a nemusím se s nima bavit....
    je to složitý a nejde to den ze dne...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NEKDO_CIZI: myslim tim emocne, psychicky...

    ty jsi osamostatnela, nic v zasade od nikoho nepotrebujes, takze je ti fuk co ti da a neda?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CHIMERA: ;-) Jo no to ja vim, ze jsem zajimava, byt zajimava je zakladni strategie ctyrek a protoze jsem sikovna holcicka dobre jsem to zvladla. Muzu byt strelena, trapna, neprijemna, ... ale je velmi malo pravdepodobne ze bych byla vyhodnocena jako obycejna, vsedni, prehlednuta. ;) Tak ctyrka funguje.

    S tim vykaslat se na lidi a nic po nich nechtit ti rozumim, v podstate jsem to tak udelala, akorat nee ciste a u vsech. Protoze takove odstrizeni od lidi mi zase pripada jako rezignace, ze jako mne boli jak mne nechapou tak to vzdam uplne = zbabelost, osamelost a pretezovani tech vyjimek co mne chapou. Ale to je obecne muj problem ze neumim hranice ve vztazich, nevim zda je to specificky moje nebo s tim maji 4 obecne potize
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    YMLADRIS: a Ty se nemůžeš osamostatnit???
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: rozumem si myslim ze bych se musela osamostatnit, tj. podpora od druhych lidi by zacala byt druhotna takze by nezalezelo az tolik na jeji forme. analogie s vanocnimi darky - kdyz umiras hladem trochu te nasere ze dostanes vysavac a obrazek, ze jo. Kdyz neumiras hladem, muzes to ocenit jako projev zajmu.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    JOGINKA: :-))))) na tohle se nedá nic říct. :-))))))))
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    KILIAN:
    MEDVIDEK:
    Když už jsem pro vás tak krásně čitelná, doufám, že se podobně snadno orientujete sami v sobě.:-D
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CHIMERA: popisujem tady nevykoupené typy...tzn. lidi kteří prostě nikdy nic nedělali pro to , aby se pochopili trochu. Takové ty skalní a knížní příklady.
    Pak souhlasím s tím, že to můžeš mít jinak. Neb ses hnula.

    Já jsem 9 co umí po lidech zařvat. A to bych neměla jako 9. Nebo třeba jsem se naučila mluvit o svých potřebách někdy (a to bych jako 9 už vůbec neměla!)...

    Enneagram nesvazuje naopak...ROZVAZUJE:-)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    YML myslím, že tohle máme stejně jedničky, jako vy čtyřky.
    ale já to prodělala před více lety a prostě na lidi kašlu. nasnažím se být dobrá pro tchýni, pro matku, pro... kohokoli. kašlu na ně. vycucnou tě a odhodí. a ještě u toho budou mít kecy, jak je to pro tvoje dobro a jak oni to myslí dobře.
    není jiná cesta, než se na to, co chtějí a myslí si ostatní, VYKAŠLAT.
    já tě mám ráda takovou, jaká jsi. přesně takovou. a nic od tebe neočekávám. pokaždé je velmi zajímavé něco od tebe číst. není to dost? JE. protože já hned tak o někom neřeknu, že je zajímavé ho číst :-)

    MEDVIDEK
    podle těch tabulek, co sem dáváš, opravdu ve všem jsem jednička.
    kromě dvou drobností:
    1. Větu "Až budu dokonalá, budu mít lásku a hodnotu" na základě dlouholetých terapií už neuznávám. Dělám si co chci a nechci nic ani od druhých. Ale je pravda, že ta věta JE přirozený automatický základ jedniček. Nic z vlastní povahy se nemění tíže. Pomohla mi jedna zkušenost: ani když jsem byla v určitém bodu dokonalá, stejně mi to žádnou lásku a hodnotu nepřineslo. Tak teď se aspoň nemusím snažit a cítím se volněji.
    Druhý bod, kterým se od knižních jedniček odlišuju, je to, že svého vnitřního kritika nikdy neřeším alkoholem nebo drogou (jsa celoživotní abstinent). Myslím, že bych to vnímala jako své největší zklamání, kdybych se k takové ubohosti uchýlila (takhle to vidí typická jednička, žeo :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    :-)))))
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: to je teda věc - mírotvůrce a zbraně hromadného ničení :-)) zajímavá kombinace

    včera jsem se dodívala na film Goyovi přízraky a fakt to byl nářez - daly by se na tom ukazovat vyhraněné typy lidí (jiné než vyhraněnené tam snad ani nebyly)....
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: hm a co by se muselo změnit v Tobě, aby jsi měla pocit že dostáváš?

    A buď v klidu mám občas dny , kdy bych na lidstvo použila zbraně hromadného ničení:-).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: neverim, nedostavam a proto jsem tak nasrana. pokud vubec nekdo mi neco dava, tak ten svuj stereotyp ("jsem dobry kdyz, ....", treba moje mama "jsem dobra kdyz ji vysvetlim kde udelala chybu a ze se ma vic modlit" nebo partnerova matka "jsem dobra kdyz ji cpu penize a pomoc v domacnosti..."). Pripada mi ze nikoho nezajimam ja, autenticky co bych potrebovala ja, ... lidi davaji jen to, co je jim pohodlny davat - v ramci toho jejich typu, nemuset se nijak prekonavat.. coz plati i pro mne, samozrejme. A nejhorsi jsou ty jejich kecy "Vzdyt ja to myslim dobre! Tak mne ocen, jsem na tebe hodna! Ty mi jen nerozumis!!"

    dneska ji mam teda jak z praku (nenavistnou zurivost)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    JOGINKA: pravila 7. Amen.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: :-) tos napsala hezky...:-))))trochu extrém , ale podstata zachycena:-)))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: tak tomu říkám článek jak "noha", otevřený

    Důvěřuješ lidem? Věříš , že od člověka dostaneš to co chceš?
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    JOGINKA: Tomu se u 7 říká racionalizace. :-)
    JOGINKA
    JOGINKA --- ---
    YMLADRIS: To není sebeobelhávání. My to tak vidíme. Všechno zlý pro něco dobrý a basta!:-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DOGGY: ja si uvedomuju ze se vyjadruju nespravedlive, ale posledni dobou mne vsichni lidi (vcetne mne) nevyslovne serou. Tak kdyztak sorry, neberte si to osobne ;-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tak něco dalšího...


    -
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam