• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    YML já myslela, že to má tak, že "jsem dobrá, protože pomáhám"
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja jsem z toho jelen. Dvojku si predstavuju jako takovoutu nekonecne pomahajici zenu, ktera vsechno resi. Kdyz jede 10 lidi na chatu, tak ona tam vari a o vsechno se stara. Kdyz je babickou tak prepadava rodiny svych deti s potravinou pomoci. Jeji uspokojeni plyne z toho "co byste beze mne delali!" nebo "co by beze mne delali". Je nepostradatelna. Dale "nic pro sebe nechce" ... akorat vdecnost, pozornost, uznani toho jak je jeji pomoc super. Pokud nekdo pomoc odmitne, je zle.

    Je toto dvojka?

    Ale pak mi hlava nebere ty podtypy - agresivni svadeni, ctizadost a hlavne ta princezna - WTF to zni spis jako opak dvojky, neee?

    Mysli si dvojka "jsem dobra, pokud pomaham?"
    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    co se dá povědět o typu 5 s křídlem čtyřky? můžu někde sehnat konkrétní info na tenhle dvojtyp?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Určitě by bylo zajímavé vysledovat souvstažnosti v rodinných systémech ...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Moje matka je 2, což je zajímavé, že 2kové matky mívají často 9 tkové děti.:-)
    Tedy rodinná enneagramová sestava u nás je: Otec 9 (s křídlem do 8), matka 2,
    já (9 s křídlem do 8) , bratr je s nějvětší pravděpodobností taky 2.

    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DOGGY: :-)
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    DOGGY: potrefená husa ...... chichi
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    MEDVIDEK: prostestuju,v obrazku ti chybi sedmicka ;)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---

    -

    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    VAUGHT: eli to nebude tím, že jako 8 chodíš do 2 ve chvílích uvolnění a pohody - a naopak 2 chodí ve stresu do 8 a je poněkud agresivní - což může vést k vzájemnému nepochopení až omezování ......
    GEDI
    GEDI --- ---
    Tak to jsem zvědavá co se o sobě dozvím :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    OD PONDĚLKA JEDEM 2 KY! Aneb velký pyšný srdcař, který tě uchvátí...

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CHIMERA: no a to je vase prokleti, ze protoze nejste 100% tak vas to nemuze uspokojit, tech vasich 84%, kterych je asi tak o 50 % vic nez u prumerneho cloveka... ;)

    jednickovost je prave to jak furt pokracujes dal prestoze ti to hlava nebere, je to neprijemne, nejde ti to atd. Protoze ses rozhodla ze je to tak spravne.

    (muze ale byt ze ty osobne uz jses vic uvolnena osoba, nevim)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    YML ech, škoda veliká převeliká, že nejsem taková, jak ty mě vidíš. kdeže by se mi podařilo uskutečnit všecko, co chci. podařila se mi vysoká a práce, která mě těší. pak už nic.
    teď třeba už od října dělám autoškolu. mám za sebou dva neúspěšné pokusy o zkoušku a nemůžu říct, že bych chápala, kde je chyba. Rozhodla jsem se na to vyprdnout. Ale kde se vzal, tu se vzal, objevil se sponzor, který trvá na tom, abych (za jeho peníze) absolvovala další jízdy a další pokusy o zkoušky. Čili vytyčit cíl - to já umím. Ale dojít k němu ne-e :(
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Pak mám ještě jednu kamarádku jedničku. Nevídáme se často, ale nedávno mě zbořila jedním prohlášením...pomáhala mi v práci. Chtěla jsem po ni , aby trochu improvizovala.
    Prostě já jako 9 zas tak na jisté věci "nekoukám" , prostě jak to přijde tak to jede...
    Načež mi bylo sděleno, že mi sice pomůže neb jsem to já, ale že s tím vnitřně vůbec nesouhlasí a že je jí nevolno, z toho jak porušuje morální zásady v sobě...:-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: dám pár historek ze života...dva mi blízcí lidé jsou jedničky.
    Jedna je moje kolegyně a asistentka v jedné osobě.

    ZÁSADNĚ NESNÁŠÍ: když ji beru její ostrouhanou tužku , z jejího stolu , píšu s ní a nevracím, nedejbože že vemu její speciální nůžky v pouzdře a stříhám něco jiného než papír...nebo je nechám ležet na stole.
    Než se dá do obědu , v jakékoli restauraci si otře příbor a sklenici.
    Každý den chodí v jiném kostýmku a jiném účesu. Oblečení volí , zásadně dle situace.
    Na schůzky chodí několik minut , dopředu , pak čeká a vchází přesně.
    Je neobyčejně vytrvalá co se týče, něčeho co si vytýčí. Neváhá svlíknout kostýmek, vzít si triko a zástěru a pomáhát u stroje. Kde se prasí.
    Pracuje i o víkendech doma. Vymýšlí slogany, čte odborné časopisy a fixou mi zaznamenává důležitá místa. Dle jejího soudu , vhodná pro mé vzdělání...:-)))
    apod.
    Někdy je nesnesitelná, ale jako pracovnice je prostě dokonalá...teda skoro. Páč zase druhý protipol je ten , že se tato dáma, dokáže řezat každé kravině co řeknu, chrochtat a prskat čaj na monitor. Miluje černý humor a dostává záchvaty smíchu při jakékoli zmínce o "prdění". Což moc nechápu.
    Má ráda nesmírně zvířata a je schopná nelítostně pronásledovat a vynadat komukoli kdo se nechová ke zvířeti hezky...no prostě 1 čka jak vyšitá.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    YMLADRIS: Žádný jiný typ neudělá obvykle tolik práce jako 1. Však mezi nima jsou nejčastěji workoholici. Jinak nejlepší týmová role pro jedničku je dokončovatel (finišér).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    treba CHIMERA, co si usmysli od toho ji nic jiz nemuze zastavit
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Ale chtela jsem se jeste vratit k tem jednickam, na vyvazenou. Premyslela jsem v cem jsou jednicky skvele. Nemuzu zase poprit ze kdyz vidim disciplinovaneho idealitu ktery proste no-matter-what postupuje smerem k vytcenemu cili (kor kdyz je ten cil rozumnej), ze je to uzasne. Proste delat co je potreba a furt donekonecna "neresit", vedet co je spravny a co ne, byt objektivni, spolehlivy. Kdyz po nich nechci aby nebyli jednicky ;) tak se mi s nima moc dobre spolupracuje protoze vim na cem jsem. A jsou vzorem discipliny... pripada mi nadherny ze nekdo dojde k logickemu zaveru (napr. "zhubnu cvicenim 5kg" nebo "naucim se italsky" nebo "nebudu delat to a to") a proste ... to zrealizuje! ;-).
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    YMLADRIS: díky - pochvala od Tebe je dvakrát příjemná :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam