• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MONICARDIO: Antieuforika? Tý jo, to jsou věci teda. :-)))))) připomnělo mi to díl doktora House, kde nějaká nemoc vyvolávala obrovskou euforii v první fázi. takže se nemocný nezadržitelně tlemily úplně všemu.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MONICARDIO: nemyslím euforii (tj. manii) - myslím normální optimismus. já na to trpím a někdy se sama divím, jak je to možné :-) přes všechny posranosti života tam dole uvnitř je něco, co mi dává doufat, že zas bude líp, i když rozum tomu naprosto nevěří. tak si přijdu jako magor :-)
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    MEDVIDEK: Někdy, po obzvláště tvrdých úderech jsem na chvíli trochu opatrná a velice jasně si to uvědomuji... ale stačí i jen nepatrný záblesk lepších dní a okamžitě jsem zase to radostně naladěné stvoření.
    Dokonce by se dalo říci, že pokud to světlo naděje nikde pokud možno okamžitě nevykukuje, tak si ho stvořím sama. V temnotě žít nedokážu......
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    já myslím, že optimismus je nemoc stejně jako klinická deprese (ale o dost příjemnější). přijde a neptá se tě, jestli ho chceš :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK: no on JE bezbřehý optimismus podezřelý, co si budem povídat:-)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: :-))

    Me zas z optimistu ponekud mrazi, ale za pesimistu se nepovazuju.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    To já si myslím, že je jaksi typické pro 9. Prostě občas je brodím temnotou a druhým hlásám světlo:-). A sobě hlásám temnotu a pak přijde světlo. (u 9 hrozí že se ztratí v mnohočetné osobnosti, když necítí samy sebe)........
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CAMAEL: myslím, že něco je napovrch a něco je uvnitř.
    Já sama sebe považuju za optimistu. Lidi kolem mě taky.
    Někde v hloubi sebe cítím, že ve mě je něco co neumím dost dobře popsat, spíš to vizualizuju jako směs...nabubřelosti, nihilismu a pesimismu. Avšak za tím vším je
    velké radostné a láskyplné srdce...
    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    MEDVIDEK: iž se mi dokonce několikrát stalo, že na mě reagovali lidi podrážděně a chtěla jsem se zeptat, jestli je ještě nějaké to číslo vysloveně optimistické... myslím, že třeba s trojkami vycházím nesmírně dobře, protože i ony chtějí pokrok a vývoj, ale více sami pro sebe a pro svoje zviditelnění....

    Třeba o devítkách si myslím, že jsou to spíše pesimisté a jejich neustálé sýčkování mi dost vadí... tohle by stálo za zmapování.... je něco jasně + a - nebo je to osobním založením?
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CAMAEL: :-) pokrokem je vůbec připustění si, že jsem majitel "nehorázného optimismu":-))))

    CAMAEL
    CAMAEL --- ---
    MEDVIDEK: Dokonale specifikováno, jako bys mě znala :-))))

    MEDVIDEK: Jen si nejsem jistá, jak dokážu určit ve svém optimismu svůj vlastní stupeň vyspělosti... ;-)

    CHIMERA: S tím bodem stresu to u mě funguje tak, že když se dostávám do stresové situace, tak se stávám hnidopichem a puntičkářem a namísto toho, abych si situaci s přehledem ulehčila, jestě si to zkomplikuji (standardní situace v zaměstnání....)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MONICARDIO: Z mého pohledu je to úplně jedno. Nevidím problém někam dojet, protože v mém případě to vždy znamená někam dojet. Jen nejsem bez závazků, tak se na tom nedá stavět. Vždy to musí stát na nějaké partě lidí, kteří vědí, že se určitě sejdou alespoň oni.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK: :-) tyhle výlety já taky moc ráda...
    V pátek byla celá naše firma na hřibech...rostou sice jen trochu, ale ten podzim, ty barvy, to slunce. Prostě nádhera.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: lucky you :-) bud vyrazim s kolegama na floorbalovej turnaj a nebo tulacky vikend s fotakem, nejake ty vychody slunce, mlhy a dalsi haveti :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    CHIMERA: potkáme se :-) věřím časem
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Dojedu celý enneagram až po typ 9 ---to je moje vize-pak mám připraveno vztahové kombinace - energie mezi jednotlivými typy a někdy ke konci roku zkusím navrhnout nový termín.:-)
    Beru tohle jako fakt. A život. Měla jsem možnost mít sraz a nebo jít na taneční víkend.
    No tak si zahopsám:-)
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Omlouvám se, bylo tu v klubu tolik lidí neustále, že jsem nějak ani nepředpokládala, že by setkání stálo na mně. V mém případě je často dost náhoda, zda skutečně dorazím, i když se velmi snažím, tak díky dětem a rodině je obtížné říci, co bude za hodinu, natož vidět za delší časový horizont.

    Je škoda, že většina lidí, co sem chodívá neprojevila zájem vůbec.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MEDVIDEK: ale to je škoda převeliká :( moc jsem se na vás těšila...


    MEDVIDEK: díky moc, je to prima :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    STUPNĚ VÝVOJE OSOBNOSTI TYPU 1

    Zdravá osobnost
    1
    Jsou velmi rozhodné, vnímavé , jemné a přemýšlívé. Po zaakceptovaní daného stavu situací umí plánovat své další činy. Jsou vysoce humánní, vzbuzují nadšení a plné příslibu: „Pravda bude vyslyšena.“
    2
    Velmi osobité postoje s přímými umysly. Vysoká citlivost pro prozlišení „dobra versus zla“. Osobité názory či hodnoty plné víry. Snaží se být plné disciplíny, vyspělé a umírněné za všecH okolností. Daří se jim to.

    3
    Nadprůměrnost zásad, potřeba být vždy velmi spravedlivé, objektivní a etické. Pravda a spravedlnost stávají se prioritními hodnotami. Odpovědní lidé, plní vnitřního spojení , taky vysoké cíle a tyto hodnoty je odkláněji k práci v oblasti práv či učitelé.

    Normální stav

    4
    Bez nadšení z reality se stávají velkodušní ideálisté, cítí že jejich vyšším cílem je „zlepšování všeho“. Bojovníci, advokaté i soudci. Sklon ujasňovat druhým "jak věci mají být."
    5
    Mají obavy, že udělají nějaký omyl, drží se toho, aby jejich akce byla v souladu s jejich ideály. Jsou předvídavé a velmi dobře organizované, nicméně neosobní, purytánské , utlumené emocionálně a popudlivé. Jsou často workoholici . Přesní a pedanti.
    6
    Velm kritické, co se týče pohledu na sebe i jiné. Mají rádi ceremonie a skládání ocenění. Perfekcionistická osobnost. Mají velmi silné a osobité názory na jakékoli téma. Ukazují druhým jak mají dělat věci, které jsou „správné a dobré“. Netrpělivé, bez nadšení z toho co není s jejich vnitřními regulemi. Moralizují, lehce spadnou do hněvu a napají druhé..

    Nezdravá osobnost

    7
    Mohou mít sklon do stvoření vlastních morálních zásad. Sami sebe vnímají jako jediné "kdo zná pravdu". V jejich očích, každý kdo má jiný pohled na věci či svět je jen horší a horší. Velmi surové v názorech i postojích, kdy dokazují správnost svých činů.

    8
    Jsou obsesivně zaměřeni pouze na nedokonalostech i změnách druhých. Mohou také dělat věci, které jsou v rozporu s jejich morálními zásadamim, které tak okatě hlásají (dvojí život).
    9
    Stávají se katem blízkých osob, káravé a kruté , aby se uvolnili od „těch kdo konají zlo“. Depresivní, nervových zhroucení a sebevražd. Osobnost obsesyvně- kompulzivní s depresivními návaly.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tož lelikož je nás 3 a půl...rozhodla jsem se SRAZ pro toto datum a čas odvolat.
    Čím se omlouvám těm co se rozhodli přijet.
    Moje vize srazu byla trochu jiná než ve finále se stalo. Čímš se nebráním osobním setkánám, přátelským povídáním apod.

    Enneagramová diskuze jede dál. Třeba jiné datum a podmínky budou bude příhodnější.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam