• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK: Jo jo.... tak to je.....


    ehm.... akorát toho s tó bradavicó bych teda nejraděj vyškrtla z teho listu soukmenovců .-))))))))))))))))))))))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    A 9 s křídlem do 8 je "medvídek"..."-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---

    -
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    To se hodí, protože 8smička s křídlem do 9 je "medvěd":-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MEDVIDEK: Já jsem osmička a v dětství se mi pár let opakovaně zdálo, že mně v hlubokém lese honí medvědi. :-)
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    BAGHICEK:
    ted sem si to tak pročítala znova..už s rozvážnější hlavou....a fakt se na mě ta 1 hodí nejvíc;)....ta kontrolovaná zlost obrácená do sebe...žárlivost:))))
    asi to dost sedí...touha po dokonalosti všeho

    tož prosím o zazaření mezi 1
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    _JOAN_: Základní strategie 7 je útěk od bolesti. Utíká od sebe ven. Utěk je obrana. Když se 7 cítí bezpečně tak si dovolí v této obraně polevit. Zastaví se a dovolí si nahlédnout do hloubky uvnitř sebe. Uvolní se.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    DADULKA: _JOAN_: Řád mají rády hlavně 3 typy: 1, 6, 8. Každý z jiného motivu. 8 - umožnuje mít věci pod kontrolou, 1 - svět je dokonalejší, 6 - řád je jistota a je bezpečnější.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    Sny si vetsinou nepamatuju. Zdavaji se mi sny, kde je zakodovano pretezovani sebe sama. A nebo se mi zdaji sny o stastnem plynuti. Hodne se pry smeju ze spani. Ale o tom nevim.
    Z detstvi si pamatuju strasidelny sen o lidozravych sovach.
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    _JOAN_: problem s autoritama - mam problem s "autoritama", kde nekdo prezentuje svuj nazor jako neco autoritativniho s tim, ze ten nazor meni prispevek od prispevku, coz je ale u nazoru vporadku (a u vyspele osmickove autority tohle neni), pripadne je to autoritarstvi zahaleny do zmeti zvlastnich myslenkovych pochodu bez hlavy a paty, ktere ale ruzne tahaji za city :-)) a mas pravdu, ze tohle jsou asi zpusoby, ktere bych vytkla ctyrce.. takze je to zas moje nesrovnalost se ctyrkama, potazmo nesouhlas sama se sebou.. diky za nakopnuti :-)))
    jinak ctyrka podle me bojuje s autoritou jenom v te fazi, kdy ma pocit, ze o ni autorita nejevi zajem.. ten kdo resi autority vic daleko vic bych typovala na sest a osum..
    rozdil mezi sedum a pet - sedum nedokoncuje ukoly a chce byt videt.. petka dokoncuje, ale nechce byt videt..

    DADULKA: jednicka je ohledne zlosti jak ryba ve vode.. ryba si neni vedoma vody kolem sebe.. a jednicka si muze nebyt vedoma sve zlosti.. pojd do jednicek, at nejsem sama ;-)
    MIKAEL
    MIKAEL --- ---
    _JOAN_: Ahoj, nejsem Kilián, ale i tak: když 7 jde na 5 - stáhne se, žádné srandičky, hluboká analýza, potřeba samoty (oproti zábavě a společnosti) - 5 je bod integrity, tedy umožňuje jít do hloubky hlavy (oproti šíři 7), dochází také k připuštění i negativních pocitů (alespoň na mentální rovině). proč se ptáš?
    MIKAEL
    MIKAEL --- ---
    Všem: to je zajímavá otázka - sny a typ. Jelikož se dá předpokládat, že ve snech řešíme podobné věci jako v v bdělém stavu, měl by se i typ projevit, že? Já tedy nejvíce žiju 4 a když si to tak proberu, tak je fakt, že se mi hodně zdá o vztazích, darmatické intenzivní momenty, protože se své drama v denním životě snažím krotit, o to víc se to kompenzuje ve snech...
    + malá úvaha: typ je osobnost, tedy vědomá a nevědomá část. Ve snech s námi komunikuje nevědomí, tudíž by se ve snech mohla projevovat stínová/popíraná část našich typů, resp. právě všechny další způsoby, které NEpoužíváme, neb směřujeme k celistvosti, tzn. jednotě, esenci...
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MEDVIDEK: jj, neni kam spěchat :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    _JOAN_: ok...času máš dost"-)
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    DADULKA: tenhle systém právě o škatulkování moc neni... vlastně psychologie nikdy neni o škatulkování. Jen je prostě určitej abstrakt ale ve světe se pak projevuje nekonečně mnoha způsoby a jako takovýmu mu nemůžře odpovídat žádnej obecnej popis :-)

    s tim řádem to mam úplně stejně, je pro mě hodně důležitej...a jsem nervózní, když neni, sere mě to
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    _JOAN_:
    taky se zatím nedokážu moc zaškatulkovat.....
    zlost...to bych asi ani neřekla...spíš energie, napětí, nervozita....kterou potřebuju vybíjet...nejlépe sportem
    perfekcionismus taky....chci být v určitých věcech nejlepší...ale nenjde to do extrému...že bych pro to udělala všechno....sem k sobě hodně kritická
    mám ráda pořádek, řád, pravidla....protože sem sama dost zmatená...a to mě urovnává
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    KILIAN: jak bys stručně popsal, když přejde 7 do čísla 5? Jen nějak tak obrysově...
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    DADULKA: mohla bys být ta jednička, ikdyž těžko říct...máš v sobě hodně zlosti a napětí(i fyzicky)?
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    BAGHICEK: u mě se ten perfekcionismus objevuje jen v některých případech...napětí mezi lidmy vůbec, buď ho "rozpouštím" nebo prostě odstupuji, když citim, že ten člověk chce primárně boj, rýpat, manipulovat atd. Mam docela štěstí na to, že na mě málokdo něco zkouší :-)))
    s autoritama problém nemam, jen si vybíram, kdo mi má co předat a kdo ne...většinou si mě získá tím, že na tom co řiká "něco je" - nemam problém se v tomto "omezit". ale zas na druhou stranu, číslo 8 fakt nemusim.
    s autoritama mají problém prý ty čtyřky.

    jo a btw. ještě mě z té nástěnky smažte prosím, já si tomu ještě nechám otevřené dveře, zatím se zdá, že jsem jedna, ale nejdřív si stejně doposlechnu ty ostatní :-)

    KILIAN
    KILIAN --- ---
    DADULKA:
    MEDVIDEK: Nic jsem nepredelaval, to byl asi vypadek serveru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam