• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    SAMOUT: ja fakt nechapu, kde vsichni jezdite. Nebo tedy jestli mam fakt takove brutal stesti nebo vy smulu. Ja jsem vlastne ani ty mestaky nezazil nikde za bukem, natoz statni. A provadet kontrolu vecer na alkohol mi pripada naprosto v poradku. Jak bys ten alkohol chtel resit? Az kdyz nekdo pojede od krajnice ke krajnici? Kontroly policii jsou fakt to posledni, co mi vadi. Daleko horsi jsou ruzna dopravni opatreni. Automaticke radary na nesmyslnych mistech s nesmyslnymi hodnotami, omezovani parkovani, parkovaci zony, emisni zony apod. Tady by jsme se meli spojit. To ze me jednou za 50 tisic km zdrzi hlidka silnicni kontrolou me fakt je u zadku.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    THE_MIRACLE: Kvůli takovejm dementům jsem jednoznačně pro to, aby byl zcela zrušen institut "běžné silniční kontroly". Prostě aby policajt nesměl zastavit auto pokud toto a) neporušuje dopravní předpisy, b) existuje DŮVODNÉ (ale jako že kurva důvodné) podezření, že někdo z posádky auta spáchal trestný čin (případně že auto bylo použito k trestné činnosti). Vedle odebrání práva řešit dopravní přestupky městapům to považuju za naprosto nezbytné opatření proti státnímu buzerativu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    J3RRYNA: vzhledem k mnozstvi kontrol jsem si niceho podobneho opravdu nikdy nevsiml. Z tech kontrol si pamatuju na jednoho blbce na Palmovce. Jeli jsme s brachou pro tlumice na favorita do kelly. Favorit byl doma na mem heveru a frajer pry povinnou vybavu. A tak peclive se mi hrabal v lekarnicce, az se na hever vubec neptal :-). Nemel jsem bryle, v te dobe jsem je mel zapsane v ridicaku, za coz mi vynadal. Rekl jsem mu totiz popravde na dotaz na cocky, ze je nemam. Rekl at si nasadim bryle a mazu.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    THE_MIRACLE: To se divím, že sis nevšiml naprosto diametrálně rozdílného přístupu policajtů k řidiči třeba i jen při "běžné kontrolní kontrole" v závislosti na tom, jaké auto řidič řídí, jestli je špinavé, nebo čisté a rozhodně také záleží na tom, co má člověk na sobě...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Jinak naposled me kontrolovali u nas skoro pred domem zhruba pred rokem v bmw asi v pul jedenacte v noci, kdyz jsem se vracel z florbalu. Doklady jsem mel v kufru u basy piv :-), takze jsem klukum rekl, ze musim vystoupit. Dali mi dychnout, popral jsem jim klidnou noc a zaparkoval. Povazuji za naprosto spravne, ze me kontrołovali, protoze je to proste prevence a jinak se ozralove neodhali. A porad jich jezdi dost. Bohuzel.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    J3RRYNA: nerozumim duvodu dotazu, ale budiz. Na zacatku me ridicske kariery toyota starlet, obcas twingo. Pak nas rodinny Passat b 5.5, k tomu se vystridal Mercedes W124, ford ka, BMW E46 320d a ted fiat Panda. Sluzebni Octavie a Superb.
    JON
    JON --- ---
    PISTA1: ani při nehodě mnou zaviněné (bez zranění), ani při nehodě mnou nezaviněné (bez zranění) ty brejle / čočky nikoho nezajímaly. Netvrdím, že je to tak vždycky, jen povidám co jsem zažil.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Já jsem se tím kdysi zabýval hodně (mám za sebou nižší stovky řešených případů) a teď občas vezmu někoho na doporučení čistě abych z toho nevypadl (cca 3-4 věci ročně). Musím souhlasit s tím, že podle mých zkušeností je 70 - 80 % řešených přestupků v dopravě bagatelních až vysloveně buzeračních. Kvůli neustálé mediální masáži si však většina úředníků myslí, že bojují jakousi svatou válku a tam, kde znalosti či odvaha nestačí, klidně z důvodu "vyššího principu mravního" zcela vědomě zákon ohnou jak je třeba. Dost často na tuhle hru naskočí i soudy včetně NSS.

    Policajti pak ve slabé chvilce přiznají, že prostě prémie jsou prémie a tak to někdo odnést musí.

    Nejhorší jsou ale lidoví odborníci, kteří si nastudují pár návodů na internetu od dalších lidových odborníků. A pak začnou zastupovat ostatní. Ať už za prachy, nebo zadarmo, to je jedno. Párkrát jim to možná vyjde, ale obvykle to nakonec stejně vede ke katastrofě. Jenže vzhledem k tomu, že negativní výsledek se může projevit i s několikaletým zpožděním, dokážou napáchat dost škody. Pak se to strašně blbě napravuje.

    Osobně jezdím docela dost (za poslední roky 40-60 tis. ročně) a často dost nad limity - pokud to situace dovoluje, obvykle 60 - 140 - 180. Od zavedení bodového systému jsem však nezaplatil na pokutách ani korunu a nedostal jediný bod. Do té doby jsem občas něco zaplatil, ale s bodovým systémem nesouhlasím. Párkrát mě za ty roky změřili, ale nikdy mě nebyli schopní pravomocně shledat vinným. A i nadále dokud bude platit bodový systém a aktuální kurz nehodlám zaplatit byť jedinou stovku, kterou bych přispěl tomuhle buzeračnímu systému.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    THE_MIRACLE: Jakým autem jezdíš?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    J3RRYNA: najedu tak asi 20-30 tis km ročně a řídím v podstatě už 15 let (tento nájezd tak posledních 6-8 let). Rozhodně nejezdím jako beránek. Většinou na hranicích limitů, nebo lehce přes. Rozhodně neflekuju přímo u cedule obce a kolikrát se rozjíždím z padesátky ještě v obci. Za život jsem řešil tyto přestupky. Jednou parkování v Kralupech, kde se nově začalo platit a já to nevěděl - měšťák za stovku. Pak jsem jednou předjížděl v obci kamion (moc jsem to tam neznal a myslel jsem, že jsem už u konce) asi osmdesátkou, státní policie - vyřešeno domluvou, žena jela naším autem 56 na 40 kmh. Přestupek jsem byl vysvětlit - osoba blízká. A 1x radar, opět žena 42 na 30 kmh. Zaplaceno 600,-. Jsem si jist, že minimálně 3-5x jsem někde jel rychleji, kde se měřilo (hlídka) a nikdy mi nic nepřišlo, tzn. určitě mají dost širokou toleranci. 30 kmh totiž třeba nejezdím nikde. Jinak co se týče silničních kontrol, tak to mě potkalo asi 3x. A teď právě přemýšlím, kde je vlastně ta buzerace systému.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    THE_MIRACLE: Odhadem tipuju, že to bude víc, než 60 procent případů, kdy je sankce udělena v rozporu se zákonem... Hodlám to alespoň na pár místech lokálně zjistit alespoň v případech řešených ve správních řízeních, tak když se zadaří, dám pak přesná čísla...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    RALI: Jako malýmu mi neprovedli nic. Vždycky jsem zdrhnul. Jako dospělýho mě mrdá, že člověk, kterej neví ani hovno o nejdůležitějším právním předpisu, upravujícím způsob jeho práce se snaží v tom lepším případě vymáhat zákony a v tom horším buzerovat lidi...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    KIE: Nejsem konkurence... A protože vím, že jelikož to nemohu dělat komerčně za účelem dosažení zisku, dělám to alespoň z principu... S tou Tvou smutnou zkušeností z konce příspěvku souhlasím, ale nemám problém s tím žít... Daleko hůř by se mi žije s vědomím, že většině lidí ty papíry zabalí protiprávně a nikdo za to v podstatě nenese žádnou odpovědnost...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    SM3: Alkohol byl 0,31 a 028 z detektorů pralinek, rychlost byla 91km/h na padesátce v místě, kde ani není přechod a ani se nikdy nestala nehoda, o víkendu, a konečně jízdu bez ŘO SO po konzultaci s vrchním dopravním fašistou z KÚ MSK překvalifikovali na jízdu bez ŘP a bylo to blokově za pětikilčo... Čekám nyní na upřesnění rozsudku, když víš více :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Při kontrole třeba ne, ale ve chvíli kdy se připleteš k nehodě tak jo. Když kolegyni nabral chlápek z vedlejší, tak musela cajtům ukazovat, že má opravdu čočky.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: 01.06 jsou brýle nebo čočky, takže to prostě neřešej...
    SM3
    SM3 --- ---
    PNXNTDD: Zapsané brýle nemam, ale na fotce ano, pořídil jsem pár sad čoček, ale hlavně na sport a nebo kdyby se mi brýle někde rozbili (i ty náhradní - mj. ve Španělsku je povinnost mít u sebe náhradní). Když jsme se bavili s optičkou, tak mi vystavila kartičku, že nosím občas čočky... „Průkaz nositele čoček“. Jinak si vzpomínám, že při rozšiřování skupin mi doktorka napsala podmínku brýle, ale v ŘP nic uvedeno neni.
    GOR: Také mi před lety řekli, že když to před nimi vyměním tak to mam bez pokuty.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JON: Podle mě po té operaci by sis měl nechat udělat potvrzení na očním, že máš zrak v pořádku a následně si s tím potvrzením zažádat o vystavení nového ŘP. Jinak budeš sám proti sobě žeo... ale jak říkám... mě stavěli aspoň desetkrát a že jsem brýle neměl, ačkoliv mám v ŘP 01.06 nikdo to neřešil. Což je celkem psycho, když se nad tm zamyslíte, tak člověk kterej nevidí nebo vidí špatně má mnohem větší riziko nehody a to hlavně za šera a s chodci a policie to neřeší. Já to naštěstí nemám tak hrozný s brýlema, mám sotva půl dioptrie na jednom oku. Brýle jsem ztratil a od té doby (asi rok) je nenosím vůbec, ale do auta si je pořídím stejně.
    JON
    JON --- ---
    Ted jsem byl na vysetreni u doktorky kvuli dodelavani dalsich skupin ridicaku a ptala se me, jestli mi tam ma napsat i bryle i cocky (harmonizacni kody 01.01 a 01.02) az doma jsem si nasel ze existuje jeste 01.06 bryle nebo kontaktni cocky (takze me asi ted muzou vykostit kdyz budu mit jenom bryle, nebo jenom cocky).
    Dosud jsem v ridicaku mel jen 01.01 a jak uz bylo receno nikdo po tom nikdy nepatral.
    A nevite jak je to potom, co si clovek necha udelat laserovou korekci zraku ?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: Navíc jsem je stejně neměl :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam