• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    FTN
    FTN --- ---
    YOT: :)
    Stál tam od rána do večera, nic těžkýho nevezl. Ale to je vlastně irelevnatní, žejo? :)
    YOT
    YOT --- ---
    FTN: Jasně, bílý kupé MB. Takže jeho řidič, nedejbože řidička nemohli výzt v kufru něco hůře manipulovatelnýho nedejbože těžkýho? A... nemají právo si zastavit blíž ke vchodu, což? Zavolals fízly? Bože jak mě tohle připosraný čecháčkovství leze na nervy...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak jsem dneska od kolegy slyšel, že někdy kolem jedné odpoledne nejen některá světelná křižovatka u I. P. Pavlova v Praze nefungovala (to jsem viděl i na dopravniinfo.cz), ale jiná na Legerově měla zelenou pro všechny přechody a směry... Divil se, že se mu do cesty hrnou chodci.

    Nezaznamenal nikdo nikde takovou zprávu? Přijde mi to jako dost zajímavé pro nějaký web:-).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    FTN: hele v klidu, me se to nijak nedotyka. Jen vidam stejne nebo hure zaparkovana auta po cele CR.
    FTN
    FTN --- ---
    VYWERN: Omlouvám se všem etnikům, kterých se ta fotka dotýká.

    Ne, jen zastavil na Dejvický tak debilně, že jsem to za ty léta ještě neviděl.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    FTN: v Praze nebo jinych mestech se nikdy nestane, ze nekdo stoji blbe? Nebo co na tom obrazku je tak zajimaveho?
    FTN
    FTN --- ---
    Parkuje se takhle v Brně normálně, nebo je to nějaká akce jednotlivců? :)


    DYNK
    DYNK --- ---
    Tak hlavne jsem jeste nevidel, ze by nekoho pokutovali za par kmh nad limit. Radary maj obvykle nastaveny +10kmh a pokuty rozdavaj az od ty hranice.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PREVIT: Ano, v praxi to je mnohem víc, ale to záleží jak kde, no a hlavně nechce člověk riskovat to předvolání, protože je to čas atd. I když z toho peníze ani body nebudou.
    Když k tomu vezmeš, že spousta aut nemá tempomat, nebo je nějaký důvod, proč ho řidiči nepoužívají, tak jet přesně je docela umění, a přitom sledovat dobře situaci na silnici, takže i to je důvod, proč sám většinou jezdím k 55 a pod radary (zejména s kamerou) většinou tak, aby na jejich radaru bylo max 53, spíš 50.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MVEK: Tolerance nemá jen jednu složku (je to na předvolání k vysvětlení, nebo jak se to jmenuje). A když je sečteš a přidáš chybu tachometru, tak těch 5+ je bohatě v toleranci (při rychlostech kolem 70km/h). Už jsem jel pod kamerami i trochu rychleji a nic.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tolerance ze zákona je 3 km nebo 3 procenta nad sto km v hodině. Takže 5 je moc.
    Ale moje zkušenost je, že většina radarů, co ukazuje čísla, nadsazuje. Na mém tachometru bývá méně. A jinak tedy ale při porovnávání právě i s GPS mi připadá, že můj rozhodně nenadsazuje, nebo o kilometr, dva.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PATISLAV: Jednou jsem s jedním takovým jel, jako spolujezdec. "Radši pojedu pomaleji, aby mě nezměřili." - to je jejich filosofie. Moje je - "Radši pojedu o 5 víc, abych nebyl za idiota. Je to totiž v toleranci."
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PATISLAV: Ja v těchto případech jezdím také chirurgicky přesně. Pod kamerami zapínám adaptivní tempomat s rychlosí +5km/h, než je povolená. Nikdo si zatím nestěžoval. Ani policie. :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Mě strašně rozčilujou lidi, co jezdí chirurgicky přesně podle toho, co jim ukazuje rychloměr. Jo, ručička mi taky ukazuje přesně 50, ale vidíš ten radar, jak bliká 45? Tak sakra trochu přidej. V tunelu taky... přesně 70 (podle rychloměru) a ani o kilometr víc, což kolegu samozřejmě opravňuje k jízdě v levém pruhu, protože v pravém z naprosto nepochopitelných důvodů jedou tak 55. Ti lidi mají nainstalovaný nějaký omezovače?
    GORG
    GORG --- ---
    Mně překvapil typek co jel snad aspoň 100 či víc za křižovatkou u Lidlu... k barrandovu či jak se to jmenuje. Dolů je max 50. V zrcátku nepricetne se přibližující že jsem mu i uhnul trochu nad volný kus odstavnyho pruhu vidic jak pak dal slalomem mezi auty pocitajic,ze nikdo neudělá chybu nebo "chybu", že by neměl mezeru.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Abych to rozvířil...

    Jsem týden z Prahy na východ:-) a už někde od Pardubic jsem na 400 km zažil asi 4 omezení, některá hraničící s ohrožením.
    1) Vjede mi z vedlejší někdo tak, že z 90 musím na padesáti až sto metrech zbrzdit na 60 (v tomto případě se tam nacpali dva, ten první by mě zbrzdil o trochu a to beru, občas to jinak nejde, ten druhý tam ale neměl co dělat).
    2) Protijedoucí předjíždí na poměrně přehledném úseku, ale tak, že musím přibzdit, jinak by to mohlo být hodně těsné. Myslím, že někdo by mohl zazmatkovat a dupnout na brzdu, nebo to strhnout, proto toto považuji už za hranici omezení/ohrožení.

    Samotné případy by mě nevzrušovaly, ale že se mi jich stalo tolik za tak krátkou dobu a všechny v rámci jedné dovolené na Moravu, to mě překvapilo:-).
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    HAMSTER: já jí mám, až pojedu z Cajzlova, tak Ti to natočím, myslím, že naprosto přesně vím o čem mluvíš :)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    CAIDEL: to je ale exceleltní pchujovina cos napsal...

    a to ze dvou hlavních důvodů, schválně, jesli je uhodneš...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PNXNTDD: sný... ale: HAMSTER i když já nemám ososbně žádný problém s levojezdičema, pokud se stíhaj vracet pravo...

    popravdě mi vůbec nevadí že jezdíš vpravo proto, že je vlevo schodiště ale:

    1. často tam schodiště nění, nebo je tam stejný jako vlevo.

    2. tak se asi musíš naučet vracet vpravo dřív.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Si asi budu muset poridit kameru, abych vam tady ty situace moh poustet. Protoze ja tomu fakt nerozumim. Proc nekdo na D1 u Prahy jede vlevo, kdyz tam ma jeste dva uplne volny pruhy?? A takovy auta sem mezi Chodovem a Pruhonicema potkal vcera pozde vecer ctyri. V ostatnich pruzich nebyl nikdo, povrch krasnej, prekazky zadny, ma rychlost 140 na budikach, jejich nizsi. Tak ku**va proc????
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Vy snad jezdite po jinejch silnicich.... Jiste jsou situace, kdy to dava smysl a nikdo nikoho nenuti plouzit se za kamiony nebo drncat dirama, kdyz je vlevo volno, ale jeli ste ted nekdy po dalnici vic jak 120? Furt dojizdim nejaky auta, ktery sice uhnou, ale to uz mam vypnutej tempomat a brzdim. A k jizde vlevo nemaj jedinej duvod (ne, na D11 fakt neni pravej pruh vymlacenej).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam