• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    PISTA1: OMG (a to tyhle zkratky nerad používám)... Dovedu pochopit, že někoho napadne zakázané couvání v nájezdu na dálnici, protože nemá známku. Ale na kruháči fakt ani ten nápad nechápu.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PISTA1: Co to bylo zač? Každej jinej by to objel dokola. Někdy s tím dokonce člověk i počítá, když si není jistej, kde má vyjet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak tohle sem ještě nežral 8(
    Chlápek jel předemnou po kruháku, zapoměl uhnout tak to zadup a začal couvat. To, že sou za ním další auta ho vůbec nezajímalo.
    YOT
    YOT --- ---
    FTN: no dyť...
    FTN
    FTN --- ---
    YOT: Nebylo mi ctí, ignore, popojedem. :)
    YOT
    YOT --- ---
    FTN: Ano závist a chudáctví nesnáším hystericky. Póooznal, šikovnej...
    A co ty fízly? Zavolals?
    FTN
    FTN --- ---
    YOT: ...což ti nebrání hystericky reagovat.
    YOT
    YOT --- ---
    FTN: A co, Ty fízli jsi zavolal?)))
    YOT
    YOT --- ---
    FTN: To nemůžu vědět a z tvýho příspěvku to není patrný...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Když už jsme u volání policie, před pár týdny jsem ji v Praze volal na Průmyslovou mezi Českobrodskou a Poděbradskou, protože si takhle jedu 70 od Poděbradské nahoru, předjíždím pomalé, kteří jedou 50, a hned na konci mostu u konce 70 u sjezdu na Českobrodskou uprostřed levého pruhu leží napříč celý žulový obrubník (jako by to byl zátaras). Podle všeho ho nějaký kamion musel vyrvat o kus níž od svodidel (díval jsem se další týden).
    Zadupl jsem to, co jsem se odvážil (nebyl jsem si jist, jak moc za mnou někdo je) a protáhl se mezi tím obrubníkem a svodidly, protože naštěstí dobře vím, jak mám široké auto, ale byl jsem překvapen, že jsem se tam vešel, přece jen ten obří kvádr má asi délku půl metru a byl uprostřed pruhu.

    Ostatní za mnou krokem zkoušeli kvádr přejet (mezi kola se samozřejmě vejde), ale to jsem tedy riskovat nechtěl. Většinou je vidíme hodně zapuštěné ve vozovce, ale když je vyrvaný celý, tak je dost vysoký, takže přihnout převodovku nebo tak něco by také nebylo nic moc.

    Závěr, který nám stále zkušení vtloukají do hlavy, ale hůře se realizuje, když už člověk dojíždí unavenější atd.: sledovat vozovku daleko dopředu, vědět, kde máte boky auta (to se hodí časo, nesnáším, když někdo jede za cyklistou krokem, místo aby ho o kousek rychleji opatrně předjel, když tam je dost místa, zejména, když mu jako protijedoucí ještě víc uhýbám na krajnici) a sledovat, jak daleko za vámi někdo je.
    MVEK
    MVEK --- ---
    RALI: Jo, tak to je taky blbý vtip, i když malá pravděpodobnost, že se to tak sejde, aby to způsobilo nehodu. Jen to potvrzuje, že prostě vždy je třeba dávat pozor, i když má člověk jasně přednost.
    RALI
    RALI --- ---
    PREVIT: me jednou na motorce jen o kousek nesestrelila zenska z vedlejsi, kdyz kolem 10 vecer chtela jeste stihnout projet krizovatku na oranzovou, jenze v tu dobu je to tam uz nastaveny na blikani. :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MVEK: neco takovyho jsem videl loni u Brumlovky, ze vsech smeru svitila zelena a na nekterejch semaforech oranzova, pak se rozblikala oranzova a za chvili se to zase vratilo a takhle furt dokolecka. Zavolal jsem na policajty a neverili mi to, podle me se tohle taky nema nikdy stat :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MVEK: Mě se jednou stalo, že jsem vjíždel do křižovatky na 100% na zelenou a když jsem byl uprostřed, začali se rozjíždět všichni ze všech směrů. V tu chvíli jsem si říkal, jestli už mi nezačíná demence. Ale zpětným pohledem jsem pak viděl, že někdo vypnul semafory.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já si taky myslel, že technicky není možné, aby byly zelené všude (a přes relé to lze řešit). Já to bohužel neviděl a nikde o tom nevidím nic, tak buď měl vidiny, nebo to byl jen krátký moment, jak opravovali další světla a hned to pak vyhodili úplně.
    FTN
    FTN --- ---
    YOT: :)
    Stál tam od rána do večera, nic těžkýho nevezl. Ale to je vlastně irelevnatní, žejo? :)
    GORG
    GORG --- ---
    MVEK: uf to by být asi nemělo? To jsem v semafory verils . Jak na takovým i.p. Neskoncily všechna auta na hromadě?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: stávat by se to nemělo, ale občas se to stane. Já po takovém kiksu semaforů (na Staroměstské) strávila pár velmi zajímavých týdnů v nemocnici (a další dva nebo tři roky, než jsem se dala úplně dohromady). Blbá smůla, šla jsem od zastávky tramvaje, v odbočovacím asi byla červená, protože tam stála velká dodávka, no a auto v průběžném mě nevidělo a já jeho taky ne, než jsme byli od sebe půl metru. Ani jeden z nás nečekal, že na svou zelenou tam potká konkurenci :-(
    YOT
    YOT --- ---
    FTN: Jasně, bílý kupé MB. Takže jeho řidič, nedejbože řidička nemohli výzt v kufru něco hůře manipulovatelnýho nedejbože těžkýho? A... nemají právo si zastavit blíž ke vchodu, což? Zavolals fízly? Bože jak mě tohle připosraný čecháčkovství leze na nervy...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak jsem dneska od kolegy slyšel, že někdy kolem jedné odpoledne nejen některá světelná křižovatka u I. P. Pavlova v Praze nefungovala (to jsem viděl i na dopravniinfo.cz), ale jiná na Legerově měla zelenou pro všechny přechody a směry... Divil se, že se mu do cesty hrnou chodci.

    Nezaznamenal nikdo nikde takovou zprávu? Přijde mi to jako dost zajímavé pro nějaký web:-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam