• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    RALI: Jo, tak to je taky blbý vtip, i když malá pravděpodobnost, že se to tak sejde, aby to způsobilo nehodu. Jen to potvrzuje, že prostě vždy je třeba dávat pozor, i když má člověk jasně přednost.
    RALI
    RALI --- ---
    PREVIT: me jednou na motorce jen o kousek nesestrelila zenska z vedlejsi, kdyz kolem 10 vecer chtela jeste stihnout projet krizovatku na oranzovou, jenze v tu dobu je to tam uz nastaveny na blikani. :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MVEK: neco takovyho jsem videl loni u Brumlovky, ze vsech smeru svitila zelena a na nekterejch semaforech oranzova, pak se rozblikala oranzova a za chvili se to zase vratilo a takhle furt dokolecka. Zavolal jsem na policajty a neverili mi to, podle me se tohle taky nema nikdy stat :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MVEK: Mě se jednou stalo, že jsem vjíždel do křižovatky na 100% na zelenou a když jsem byl uprostřed, začali se rozjíždět všichni ze všech směrů. V tu chvíli jsem si říkal, jestli už mi nezačíná demence. Ale zpětným pohledem jsem pak viděl, že někdo vypnul semafory.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Já si taky myslel, že technicky není možné, aby byly zelené všude (a přes relé to lze řešit). Já to bohužel neviděl a nikde o tom nevidím nic, tak buď měl vidiny, nebo to byl jen krátký moment, jak opravovali další světla a hned to pak vyhodili úplně.
    FTN
    FTN --- ---
    YOT: :)
    Stál tam od rána do večera, nic těžkýho nevezl. Ale to je vlastně irelevnatní, žejo? :)
    GORG
    GORG --- ---
    MVEK: uf to by být asi nemělo? To jsem v semafory verils . Jak na takovým i.p. Neskoncily všechna auta na hromadě?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: stávat by se to nemělo, ale občas se to stane. Já po takovém kiksu semaforů (na Staroměstské) strávila pár velmi zajímavých týdnů v nemocnici (a další dva nebo tři roky, než jsem se dala úplně dohromady). Blbá smůla, šla jsem od zastávky tramvaje, v odbočovacím asi byla červená, protože tam stála velká dodávka, no a auto v průběžném mě nevidělo a já jeho taky ne, než jsme byli od sebe půl metru. Ani jeden z nás nečekal, že na svou zelenou tam potká konkurenci :-(
    YOT
    YOT --- ---
    FTN: Jasně, bílý kupé MB. Takže jeho řidič, nedejbože řidička nemohli výzt v kufru něco hůře manipulovatelnýho nedejbože těžkýho? A... nemají právo si zastavit blíž ke vchodu, což? Zavolals fízly? Bože jak mě tohle připosraný čecháčkovství leze na nervy...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak jsem dneska od kolegy slyšel, že někdy kolem jedné odpoledne nejen některá světelná křižovatka u I. P. Pavlova v Praze nefungovala (to jsem viděl i na dopravniinfo.cz), ale jiná na Legerově měla zelenou pro všechny přechody a směry... Divil se, že se mu do cesty hrnou chodci.

    Nezaznamenal nikdo nikde takovou zprávu? Přijde mi to jako dost zajímavé pro nějaký web:-).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    FTN: hele v klidu, me se to nijak nedotyka. Jen vidam stejne nebo hure zaparkovana auta po cele CR.
    FTN
    FTN --- ---
    VYWERN: Omlouvám se všem etnikům, kterých se ta fotka dotýká.

    Ne, jen zastavil na Dejvický tak debilně, že jsem to za ty léta ještě neviděl.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    FTN: v Praze nebo jinych mestech se nikdy nestane, ze nekdo stoji blbe? Nebo co na tom obrazku je tak zajimaveho?
    FTN
    FTN --- ---
    Parkuje se takhle v Brně normálně, nebo je to nějaká akce jednotlivců? :)


    DYNK
    DYNK --- ---
    Tak hlavne jsem jeste nevidel, ze by nekoho pokutovali za par kmh nad limit. Radary maj obvykle nastaveny +10kmh a pokuty rozdavaj az od ty hranice.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PREVIT: Ano, v praxi to je mnohem víc, ale to záleží jak kde, no a hlavně nechce člověk riskovat to předvolání, protože je to čas atd. I když z toho peníze ani body nebudou.
    Když k tomu vezmeš, že spousta aut nemá tempomat, nebo je nějaký důvod, proč ho řidiči nepoužívají, tak jet přesně je docela umění, a přitom sledovat dobře situaci na silnici, takže i to je důvod, proč sám většinou jezdím k 55 a pod radary (zejména s kamerou) většinou tak, aby na jejich radaru bylo max 53, spíš 50.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MVEK: Tolerance nemá jen jednu složku (je to na předvolání k vysvětlení, nebo jak se to jmenuje). A když je sečteš a přidáš chybu tachometru, tak těch 5+ je bohatě v toleranci (při rychlostech kolem 70km/h). Už jsem jel pod kamerami i trochu rychleji a nic.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tolerance ze zákona je 3 km nebo 3 procenta nad sto km v hodině. Takže 5 je moc.
    Ale moje zkušenost je, že většina radarů, co ukazuje čísla, nadsazuje. Na mém tachometru bývá méně. A jinak tedy ale při porovnávání právě i s GPS mi připadá, že můj rozhodně nenadsazuje, nebo o kilometr, dva.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PATISLAV: Jednou jsem s jedním takovým jel, jako spolujezdec. "Radši pojedu pomaleji, aby mě nezměřili." - to je jejich filosofie. Moje je - "Radši pojedu o 5 víc, abych nebyl za idiota. Je to totiž v toleranci."
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PATISLAV: Ja v těchto případech jezdím také chirurgicky přesně. Pod kamerami zapínám adaptivní tempomat s rychlosí +5km/h, než je povolená. Nikdo si zatím nestěžoval. Ani policie. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam