• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SITH
    SITH --- ---
    FORTRESS: když si zkouknu tohle video tak se vždycky divím že ještě stále musím někomu občas vysvětlovat, že radši svou ženu s dětma posadím do XC90 než do fabie, když jsou na silnicích tihle kokoti
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    VIRTUALVOID: To by mě zajímalo která přečipovaná oktávka dostává oficiální majáčky, to by pak asi nepotřeboval toho Protectora.

    Ve znamení mocných HUNTALÁRŮ!
    https://www.youtube.com/watch?v=3GemRQJkf9U


    14:00+
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Za mě tedy souhlas s tím, že blikat na kruháči doleva není dobrý nápad. Spousta kruháků u nás je tak malých, že jsem rád když stihnu bliknout na sjezdu v kombinaci s točením volantu tam a zase zpátky. Navíc dneska má spousta aut komfortní blikání a i když se to přeruší tím, že se dá blinkr na druhou stranu, tak to může nadělat paseku. Já se snažím maximálně dodržovat toto:
    1) pokud sjíždím hned na prvním výjezdu, blikám klidně už před kruháčem.
    2) pokud ne, blikám co nejdříve před svým sjezdem, ale tak, abych nemohl nikoho zmátnout.

    Myslím, že takto dodržovaná pravidla jsou jednoduchá a snadno dodržitelná. Bohužel, u nás jezdí čím dál tím víc aut, co blinkry asi nemají vůbec, takže chtít po někom ještě blikat navíc je fakt utopie. Nehledě na to, že pokud tam někomu vjedete, když blikal že sjede a nesjel, nevím nevím, ale myslím si, že říct, že měl zapnutý blinkr není moc platné...
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ADMIX: tohoto nepoznam osobne :) akurat viem, ze jazdi s cimsi co ma oficialne majacky... ale jeho videa ma bavia, to je vyukovy material "co na silnici nedelat" :D
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Protector jde do módy, to asi pomalu zdvojnásobil cenu oktávky ;)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRTUALVOID: Co to je zase za picuse ty vole :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DAVETESS: To sice jo, ale jinak je ten člověk výstavní hovado. Jako otáčet se na světlech na červenou, to už chce mít mezi ušima fakt průvan.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    VIRTUALVOID: je fakt, že ty strejdové, co jezděj v levym pruhu zásadně stejně rychle, jako jede pravej...a to ještě schválně tak, aby to "zašpuntovali" ...mě taky vytáčej. Dnes a denně.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    Another one drives a Duster - Jízda Prahou na spotřebu
    https://www.youtube.com/watch?v=ryGZ3o56NQY


    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: když odhlédnu od toho, že dynamika nárazu a chování obou aut bude při rychlostech 0 a 10km/h vs 120 a 90km/h výrazně odlišná (fyzikální zákony je furt docela těžké porušovat), tak pokud bych si měla vybrat, radši bych svým dětem přála, aby vyrůstali coby poloviční sirotci se svým otcem, než aby se mnou sdílely hezké útulné místo na krchově...
    RALI
    RALI --- ---
    KORKMAZ: to delay tacky, kdyz vyjizdim hned prvnim zase ven..
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Např. v Rakousku často vidim, že lidi blikaj už při najíždění doprava a tím chtějí naznačit, že hned na prvním exitu ho opustí. Si ještě pamatuju časy, když udělali první kruháč v Táboře a lidi si (nejen) s těma blinkrama moc nevěděli rady. Takže za mě blikat, pokud nehodlám udělat nic, je v české kotlině, kontraproduktivní.

    Když v Budějcích udělali ty turbokruháče, tak musel v nějakym místnim plátku vyjít článek s návodem, jak se na tom má jezdit
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: Ale ono by to zas tak jiné kafe nebylo. Myslíš, že by dětské mozky stříkaly z oken? To asi těžko. To bys tam musela mít 250 :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak, původně jsem si chtěla postěžovat,že mě serou kamioňáci, ale vlastně můžu být ráda, že blikají... protože teď o víkendu mě na dálnici kamion málem sejmul, když se rozhodnul při předjíždění sice blikat, ale ne už podívat, jestli mu tam něco nejede... naštěstí toho blinkru jsem si všimla dřív, než nás převálcoval. Bylo to naštěstí na tříproudovce a vlevo bylo volno, tak bylo kam uhnout, ale vyděsilo mě to dost.

    už jednou mě takhle naboural autobus (při stání před semaforem... přes plnou čáru, měl pocit, že když druhej autobus stojí za mnou, taky na tu červenou, tak že ho pouští, aspoň teda tvrdil řidič), ale to byly jen plechy a zrcátka a v autě jsem byla sama, ve 120 a s dětma v autě by to bylo trochu jiný kafe.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Jako jo, muze to bejt muj subjektivni pocit, zpusobenej tim, ze je tady signifikantne odlisnej provoz, ale to blikani na kruhacich podle toho, kam jedu, jsem intuitivne zacal delat sam od sebe po par mesicich, coz asi nebude jen tak!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADMIX: u českých aut ovšem jakýkoli blinkr může znamenat cokoli od "opravdu to chci udělat" přes "tohle mi tam zůstalo a zapomněl jsem to vypnout" až po seru na blinkry, jsem král silnic / zmatená osoba / ožralej jak doga"
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Přání otcem myšlenky :-D Často vidím někoho kdo bliká vlevo a přitom zároveň sjíždí...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: jako hlavni rozdil tady vidim, ze zatimco "neblikam" vetsinou znamena nesjizdim, ale obcas to znamena "sjizdim, ale zapomnel jsem na blinkr", tak "blikam doleva" vzdycky znamena, ze jedu na ten vyjezd vlevo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: tak se koukni na ty obrázky, mají to promakané (jestli to chápu správně, tak ještě hraje roli to, jestli sjíždíš hned na příštím exitu, to pak neblikáš, a když až na přespříštím, tak blikáš vlevo).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Ja jsem holt kokot a blikani na kruhaci podle toho, kam vyjizdim, jsem tady nabral behem prvnich nekolika mesicu. Pripada mi to uzitecny, pac uz zdalky vidim, kam to auto jede, takze vim, kdy mu to tam muzu poslat a kdy ne. Treba je to subjektivni, ale zvlast dvouproudy kruhace tady fungujou o tolik lip nez v CR (kdyz si vzdycky vzpomenu na kruhac na Opatove, tam se dostat do vnitrniho kruhu ve spicce, to byla ruska ruleta) ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam