• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    SKRU: A postuchovali se pri tom aspon? Troubit, troubit, troubit. :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MVEK: At to chapes jak chces, tak na tenhle manevr proste neni svetelna signalizace zarizena. A vzdy je riziko, ze nekoho neprijemne prekvapis, nebo budes aspon prekazet. Vadi to treba, kdyz je volny smer pres krizovatku ve tvem smeru zalomeny doprava a z protismeru se ti tam bude nekdo otacet. Nejlepe do tveho leveho pruhu (napriklad Nadrazni/Strakonicka, ven z Prahy).
    MVEK
    MVEK --- ---
    PREVIT: Asi ti nerozumím. Jako že to bereš jako odbočení doleva a pak odbočení z té odbočky, kde asi ale bude červená?!

    Protože ač to nikdy nedělám, tak vidím akorát riziko zbrždění provozu, že ten otáčející se bude blokovat odbočující vlevo (ale jen ty za sebou), nebo u složitější křižovatky někoho najíždějícího do toho druhého směru.

    Samozřejmě pokud nemluvíme o křižovatce, kde jeden směr má zelenou a druhý červenou, protože v tu danou chvíli má zelenou směr z boční ulice.
    SKRU
    SKRU --- ---
    tohle miluju. a takhle tam stali asi 5 minut a povidali si..


    PREVIT
    PREVIT --- ---
    SAMOUT: Otáčet se na světlech na červenou je skoro totéž, jako na zelenou. Pokaždé musíš projet červenou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    U nás si hlavně mnozí neuvědomují, že ten blinkr pomůže i jim... Někdy.
    Kolikrát kroutím hlavou nad někým, že kvůli mně na přechodu musí stavět nebo brzdit, přitom kdyby dal ten blinkr, že odbočuje, tak bych zrychlil, nebo naopak zpomalil a vyšlo by to v pohodě.

    A za jízdy nastávají podobné situace, ale tam to spíš pomůže těm ostatním, to je fakt (viz ty kruháče, že se reakční doba před nadjetím může zkrátit, že počítám s tím, že snad odbočuje a už se rozjíždím, připraven zastavit).
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ach jo, zrovna budu na jaře stát před rozhodnutím, jestli vzít Fabii combi, protože letos na jaře si rodiče pořídili novou Fabii krátkou a tak mám u otce aspoň určitou pomoc na těch pár věcí, co si ještě člověk může udělat sám (možná vyměnit brzdovou kapalinu atd., protože konexe v servisu nemám a viděl jsem, jak vypadala zrovna ta brzdovka ve Feldě, kterou děda dával na údržbu a technickou do autorizovaného servisu v Mělníku). Nebo jít do něčeho většího, ale jednak to bude stát víc (na ojeté taky nemám konexe), jednak se to hůře všude vejde... A jednak budu odkázán ještě víc na to, co si nastuduji a uhádám v servisech...

    Ale chtěl jsem hlavně zdůraznit ještě ten problém, že s velkým autem se hůře parkuje a vejde do některých mezer i při objíždění odbočujících.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JOPS: Já to i chápu, máme Ford S-Max, a když teď nastupuju do normálně nízkýho osobáku, tak mám pocit, že lezu někam do zemljanky, ono se na to hrozně snadno zvyká :-).
    JOPS
    JOPS --- ---
    kdyz Vas ctu :)

    kamarad mel v servise svoje Hyundai i30 a pujcili mu na dobu opravy to jejich SUV. Nevim ted jak se jmenuje. No a co myslite ze se stalo :) Manzelka mu rekla, ze i30 proda a hned kupujeme tohle SUV :) No, tak ted uz jezdi v SUV a jsou spokojeni vsichni. Na me to je hrozne moc velky auto no...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ať si ženský říděj co chtěj, ale ať maj to auto pod kontrolou. Blondýn v XC90, kterým základní ovládání toho auta činilo evidentní potíže, jsem viděl tuny. Na Petřinách byla jedna taková, měl jsem kliku na to, jak vždycky zablokovala celou ulici když se po malejch kousíčkách dopředu dozadu snažila vyjet z podzemní garáže. Takže sůvu klidně, ale jen těm, který nedostaly řidičák za hezkej ksichtík a velký kozy. Tím nemám na mysli ženu kohokoliv v tomhle klubu, pochopitelně :-).
    SITH
    SITH --- ---
    DYNK: má žena je dosti paličatá :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SITH: Exkolegovo zena to ma taky tak, je to drobne stvoreni a jezdi X5 :D Ale taky koukaj po XC90 :D
    DYNK
    DYNK --- ---
    SITH: Chapu:) Nechapu ale proc nejsou zaroven odpovedi na otazku tvoji zeny, ale do toho mi nic neni a nechci se v tom stourat:)
    SITH
    SITH --- ---
    DYNK: to co jsem psal včera jsou moje osobní požadavky na auto :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    SITH: Aha. Vcera jsi psal neco o nalozeni spousty veci, bydleni na vesnici a vyjezdech na hory. To jsou dostatecny argumenty proti Fabii imho:)
    DYNK
    DYNK --- ---
    FORTRESS: Nejde o porizovaci cenu, ale prece kdyz clovek chce auto, tak ma predstavu co od nej chce a od toho se velikost auta odviji.
    SITH
    SITH --- ---
    DYNK: to je odpověd na otázku mé ženy proč si nekoupíme malé auto jako ostatní ale chci velké SUV :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Teda, kdyz vidim ty jeho videa, tak jsem rad, ze uz na desitce nebydlim, imho ten kokot bydli / pracuje v Hostivari, hodne zaberu je z Prumyslove, Jizni Spojky okolo Zahradnaku ci Sterbohol a prilehleho okoli.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak třeba myslí novou fabii a ojetou minulou generaci XC90.
    DYNK
    DYNK --- ---
    SITH: Tak normlne se covek nerozhoduje zrovna mezi Fabii a XC90. Myslim, ze to neni ani tvuj pripad..

    Jestli se clovek rozhoduje mezi jednim z nejmensich a jednim z nejvetsich aut, tak vstupni pozadavek bude mozna tak barva. Nic jinyho, co by spojovalo tyhle dve auta me nenapada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam