• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    _MARKLAR
    _MARKLAR --- ---
    PHAILO: Na dálnici se má veškeré uzavírkové značení kontrolovat 2x denně, ale neděje se to, a tak se pak běžně stává, že semtam někdo břinkne do směrovací desky nebo vodící stěny a posune ji. No a když tudy pak někdo jede, buď srazí značení, nebo to pošle do náklaďáku vedle. Neschvaluju to, ale u pár jedinců bych to i chápal...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PHAILO: No přece - aby mohli hrát hry, dívat se na TV a posílat SMSky, jako vždycky! :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PHAILO: to tam bylo vzdycky
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Co je to doprdele za novou módu na D1, že kamiony jezdí ve zúžení schválně celých 8 km napůl oběma pruhy tak, aby nikdo nemohl předjet? Z posledních třech cest čtyřikrát. A fakt mě to nebaví.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PNXNTDD: wtf?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Hlavně nikoho neblokovat při parkování... 4x

    YOT
    YOT --- ---
    PNXNTDD: Nemyslela si třeba že jdeš z Áčka a nebyl vlastně projev té pozitivní diskriminace?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Mrkni na ten street view odkaz ještě jednou. Když si to přiblížíš tak před tím černým jeepem je na sloupu značka "Konec parkování na chodníku" , takže to řešej no... jako taky nevidím důvod proč se tam nesmí parkovat, je to na hlavu, v podstatě buzerace je spíš ta značka, která by měla být až u vjezdu do těch garáží a kvůli tomu má podnik "Áčko" parkování ve vnitrobloku. Njn... Parkovat Brno :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Jestli jsi stál před podnikem "Áčko", tak to je prostě jen buzerace, nehledě na úpravu. Byť to nevypadá, že by tam byl zákaz (bude to jen obecné stání na chodníku).
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Ano. Ale bylo to v místě kde je zákaz parkování, takže moje chyba a potkat nějakýho zmrda, hned by pokutička byla žeo.

    https://www.google.cz/...36.59h,86.56t/data=!3m6!1e1!3m4!1sis8rtFBew-YN4VJG3A5kgQ!2e0!7i13312!8i6656
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Jen abychom si rozuměli: Chválíš je za to, že ti nedali pokutu za to, že jsi stál na místě, kde jsi nikomu nepřekážel ani nevadil? :-D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Musím dneska pochválit měšťáky v Brně... parkoval jsem tady na tomhle místě. Nevšim jsem si, že těsně předtím je tam konec parkování na chodníku, ale celkově ten nájezd tam a šířka láka k zaparkování. Je to naproti nemocnice, byl jsem tam asi deset minut a sotva vycházím z nemocnice, tak už tam byli mp a botičkovali přede mnou auto a šli už k mýmu. Tak jsem za nima došel, řekl jsem že je to auto moje. Moc milá slečna policistka mi s úsměvem řekla : "Tak už tady příště neparkujte a nashle" :). A jel jsem... bez pokuty, bez nějakýho prudění atd... To potěší. Nejsou všichni takoví... teda aspoň v Brně nemám žádnou negativní zkušenost.

    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DYNK: jen si to pamatuju, bohužel. Dobrá paměť je někdy zlo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    AFAIK tak faktickým majitelem tohoto konkrétního auta je klan Kočkovic. Jakkoli si o nich může kdokoliv myslet cokoliv (já je osobně neznám a nic s nimi nemám), šlo mi skutečně poukázat na to, že lze vymyslet bambilion situací, kdy lze dané jednání tolerovat nebo dokonce pochopit. Je sice pravděpodobné, že jde o klasický kokotismus, ale není to jisté. Prokázat, že elementární cit pro presumpci neviny je jistě těžší, než lynčovat. Ale to neznamená, že je to tak správně.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    FORTRESS: majitelove iq nedovolilo vymysliet cosi kreativnejsie... ako som pisal nizsie, cirkusak. od tach asap prec.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Ta znacka je dementni, divim se ze nekdo kdo ma na AMG nema i nejakou tlacenku na kvalitnejsi spz.
    MVEK
    MVEK --- ---
    HAMSTER: Tak pak nakonec Phailo i může mít pravdu, třeba je to majitel, nebo někdo, kdo chtěl ta místa na nějakou dobu zablokovat, než někdo dojede atp.

    Prasácky to vypadá, pomyslel bych si taky něco, ale jak sám píšeš, nemůžeme kvůli tomu lynčovat nebo o tom přemýšlet.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Tohle parkoviště ve Zborovský je pokud vím ve správě nějakýho soukromníka a je placený. Pokud si pán zaplatil tři místa, má tři místa. Pokud není možné pronajmout si tři místa (třeba jsou to poslední tři volná místa, což takle vedle sebe teda málokdy vyjde), má se o to postarat pohunek, kterej se o to parkoviště tam stará. Jinak nevidím problém.

    Jako jo, taky mi stačí krátkej pohled na to auto a majitele hned nemám rád (navíc toho chlapce, kterej se vozí tohle strašlivostí, sem viděl a můj názor na něj se jen potvrdil, sympaťák už od pohledu), ale zas nemůžu ho hned začít lynčovat....

    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    DYNK
    DYNK --- ---
    BLONDYNKA: Mas slozku na kazdyho nyxaka, nebo takhle sledujes jen id Phailo? ;)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MVEK: JJ, vyloženě uvěřitelné - je to auto ministra, který právě nabral meziplanetární delegaci, kterážto nemá nohy, pač jsou to slizovité chobotničky :-D :-D
    Ne, musím tě ujistit, že tyto RZ nemají ministři ani delegace ani ředitelé. Nejsou "vyhrazené", jsou jen za peníze.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MVEK: No vida, konečně to někdo pochopil!
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale zas myslím, že Phailo chce upozornit, že když to přeženu, na té fotce může být momentka z krátké chvíle, kdy řidič zastavil, aby někoho nabral, nebo něco nabral. Během minuty bude odjíždět. A tím něký myslím třeba delegaci, ředitele apod.
    Nebo má podržet místa, protože za deset minut přijede nějaká delegace či co (fér to možná pořád není, ale už to není taková sprostota).

    Fotka je v tomhle velmi matoucí věc, však o mediálně zneužitých fotkách s úplně jiným výkladem, než co se skutečně dělo, se dá dost najít.
    Každopádně nevím, jestli takováhle SPZ je dnes tedy normálně koupená, nebo může být vyhrazená pro speciální případy, a nemůže to tím spíš být auto třeba nějakého ministra apod.
    Když to přeženu, nevidíme značení, třeba je to reservé pro úřad, a tak je to celkem fuk, že tam takhle zastaví).


    Tudíž ano, jsem taky zásadně proti příliš siláckým řečem. Pokud by mi dotyčný bránil v parkování (a mohl jsem tam stát), nebyl by nikde vidět, budu uvažova to hlídce m. policie.
    A spíš beru komentáře: "nedivil bych se, kdyby mu někdo objel lak" nebo ten úsměvý o ukradené SPZ a její unikátnosti než ty, které s tím vysloveně sympatizují apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam