Tak naštěstí já mám zatím docela dobré zkušenosti s kamioňáky. Jako jo, to předjíždění ano, na druhou stranu věřím (jen z doslechu), že jim dopravci dávají dost těsné termíny, že prý dojezd brzy je taky nevýhodný atd. Takže tlak na sebe mají, no a pokud není nedostatek řidičů... Plus dřív jsem na kamiony nadával, a to jsem sotva jezdil, pak jsem si začal s kamionem jezdit v počítačové hře a trochu jsem je taky začal víc chápat:-).
V posledním měsíci jsem sice ujel jen asi 1500 km, navíc dost po dálnicích, ale taky jsem se setkal s předjížděním kamionů, většinou tedy úspěšně dokončeným, a to i v kopci, ale zdlouhavým. Na druhou stranu ve dvou případech se předjíždějící řidič omluvil varovnýma světlama.
A také jsem žasnul, kdy sice kamion za jiným hodil blinkr doleva, ale nenacpal se mi tam, i když jsem se přibližoval docela pomalu (a tak nějak jsem to cítil, a tudíž váhal), tak jsem zrychlil a on předjížděl až za mnou. Takže já mám dojem, že to mezi kamioňáky bude podobné jako mezi řidiči osobáků, jen u toho kamionu si to člověk víc uvědomuje, ale kolikrát se tu nadává na osobáky.