• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DYNK
    DYNK --- ---
    RALI: Jo, ted koukam, ze jsi uvadel zdrzeni kdyz se to stane petkrat - ja pocital, ze to je zdrzeni za jednu takovou akci. Moje chyba.
    RALI
    RALI --- ---
    DYNK: jam jai dosel k 85 minutam?
    DYNK
    DYNK --- ---
    PHAILO: Dvacetkrat znamena, ze mezi Prahou a Brnem jedes 85 minut za kamionem, kterej timhle stylem predjizdi. Za tu dobu ujedes 120 km. To je smutna bilance.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: jo a je fakt, ze tam je to taky takove kopcovite, sem tam stoupak... takze je to legranda
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RALI: tak to musely jet ty kamiony i nejakou dobu dost stejnou rychlosti jeste vedle sebe, byla tma, ale mela jsem pred sebou hodiny na desce a myslim, ze to bylo kolem tri minut a vubec nejde o zdrzeni, na to tam sice dojela nejaka dalsi auta, ktera musela zbrzdit v levym pruhu a cekat az se ten kamion zaradi...

    no me to bylo jedno, jen jsem se fakt usmivala nad tou debilitou, zvlast jeslti jde o 6 minut, tak to teda je fakt kulervouci...

    RALI: no me se to stane snad pokazdy, kdyz jedu po dalnici a to zas tak casto nejezdim
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RALI: Nemám
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: nemas krapet velky oci? me kdyz se to stane 2x povazuju to za smulu,(nepocitam useky, kde jsou 3 pruhy) 5x jsem nadstrelil...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RALI: Pětkrát za cestu Praha - Brno? Tak to sakra přidej. Někdy klidně dvacetkrát.
    MVEK
    MVEK --- ---
    GORG: Ano, ta situace s blikáním byla totožná, včetně pocitů. Tedy pustil jsem jen plyn, ještě nebrzdil, ale ano, očekával jsem, že se tam vecpe. Rizikové to rozhodně je. Byl bych radši, kdyby ten blinkr dal, až když budu u jeho kabiny.

    A jinak samozřejmě, že je to špatně, jen pokud není nedostatek řidičů nebo řidičů a kamionů (netuším, nakolik je tu situace, kdy je řidič vlastníkem auta), tak se to od řidičů těžko změní. Je to totéž, jak píše RALI, proč se někdo stresuje kvůli pěti minutám na celé trase Praha - Brno
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak nějaký opožděný premie je to poslední. V západní Evropě (někde i u nás) když nepřijedeš na určitý místa do 15.00 tak už nesložíš a čekáš do druhýho dne. Což třeba v pátek znamená trčet někde do pondělí.
    GORG
    GORG --- ---
    MVEK: Jo dokážu si představit, že lidi s dodávkama a kamiony mají někteří nervy asi honě nacinklý .... stíhat termíny, vysvětlovat manželce, že kvůli opakovanému opožděnému příjezdu nebudou vánoční prémie atd. - asi chápu motivaci k závodu kamionů v předjíždění :)
    Jen to zní dost iracionálně, protože evidentně blokují pak celou kolonu, a to není emoce vhodná na dálnici. Racionální by bylo riskovat pozdní příjezd a akceptovat nižší plat, než si brát jako rukojmí všechny ostatní účastníky silničního provozu.
    Problémy by vyřešilo uvolnění jejich otěží od toho dopravce... do toho by to asi byl i fix nevyspalost pak některých (navzdory tomu, co si říká nějaký zákon o nutných pauzách na spánek).... hlavně když lidi budou mít klidnější nervy, tak méně těhle nešvarů imho

    Jinak ad předjíždění kamionu, který začal blikat, že jde předjíždět.. stala se mi minimálně jednou podobná situace, kde se řítím v levém ho jdouc předjíždět.. když tu vidím, že hodil blinkry doleva... Tak jsem raději přibrzdil - teď byla taková debilní situace, protože on nikam zatím nezahýbal, a já nevěděl, jestli to zpomalení nebude brát, že ho pouštím....tak jsem zas přidal a předjel ho, ale neměl úplně dobrý pocit, jestli nedošlo k nějakému nedorozumění, a on mě tam pak nepřiskřípl na svodidelech - jakoby podobných havárek nebylo na youtubu mraky.
    Ale zpětně si říkám, že to přibrždění byl dobrý preventnivní zákrok, kdyby nerespektoval přednost. Z kamionů jde prostě určitý respekt :) K váze toho vozu heh
    RALI
    RALI --- ---
    GRANTORINO: pri predpokladanem prumernem rozdilu rychlosti po celou dobu predjizdeni 3,5 km/h a pozadovanem rozdilu vzdalenosti 50m (souprava kozel+naves ma +- 17 m) to trva 51 vterin, coz je kulervouci zdrzeni.

    pokud se ti to stane na ceste praha brno 5x zdrzeni je 4 m a 15 s. Kamion jedouci stejnou trasu jako ty (200 km), ale po celou dobu o 5 km/h nizsi rychlosti, protoze se tahne za pomalejsim kamionem a nepredjizdi dojede o 6 m 10 s pozdeji, coz je taky kulervouci.

    stejne jako vas mrda, kdyz nekdo jede na okresce 85 ikdyz se tam da jet 100, tak kamionky mrda jet 80, kdyz mu to jede 85. Vydrzis 2 hodiny jet tech 85 i kdyz mas moznost predjet, ale u toho predjizdeni zdrzis porshe a nekonecnou partu jeho stejne rychlejch kamosu co mas za prdeli a ktery by predjizdeci manvr stihlo podstatne rychleji?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale že mi před Vánoci víc tečou nervy jsem taky poznal, když mi o víkendu pražský autobus MHD stál v zastávce na Průmyslové v kopci pod železnicí a já nemohl do levého pruhu, tušil jsem, že už tam určitě hodí ten blinkr a bude chtít vyjet. Ale on pořád nic. Tak jedu ve střehu dál. A samozřejmě když jsem kousek za ním, tak tam hodí blinkr a hned vyjede. Bylo to skoro na zastavení, než se rozhýbal, ale stres jsem poznal, když jsem kromě zanadávání měl chuť ho pošťouchnout (s osobákem, chytré...) a dobrzdil jsem schválně taky tak třicet čísel za jeho zadkem.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak naštěstí já mám zatím docela dobré zkušenosti s kamioňáky. Jako jo, to předjíždění ano, na druhou stranu věřím (jen z doslechu), že jim dopravci dávají dost těsné termíny, že prý dojezd brzy je taky nevýhodný atd. Takže tlak na sebe mají, no a pokud není nedostatek řidičů... Plus dřív jsem na kamiony nadával, a to jsem sotva jezdil, pak jsem si začal s kamionem jezdit v počítačové hře a trochu jsem je taky začal víc chápat:-).

    V posledním měsíci jsem sice ujel jen asi 1500 km, navíc dost po dálnicích, ale taky jsem se setkal s předjížděním kamionů, většinou tedy úspěšně dokončeným, a to i v kopci, ale zdlouhavým. Na druhou stranu ve dvou případech se předjíždějící řidič omluvil varovnýma světlama.
    A také jsem žasnul, kdy sice kamion za jiným hodil blinkr doleva, ale nenacpal se mi tam, i když jsem se přibližoval docela pomalu (a tak nějak jsem to cítil, a tudíž váhal), tak jsem zrychlil a on předjížděl až za mnou. Takže já mám dojem, že to mezi kamioňáky bude podobné jako mezi řidiči osobáků, jen u toho kamionu si to člověk víc uvědomuje, ale kolikrát se tu nadává na osobáky.

    SPM
    SPM --- ---
    FELCARKILLER: já viděl něco podobnýho dostkrát na jižní spojce - jak to bylo nedávno rozkopané. Ve směru do centra jel jeden pruh (kam směly kamiony) tím normálním pravým pruhem, druhý pruh přejížděl do protisměru a ten normální levý byl zavřený. A v tomhle úseku byl jeden nájezd. Našlo se celkem dost individuí s kamionem, kterým vadilo, že se někdo v tom nájezdu napojuje až na konci, takže buď tím jeli půlkou přes přípojný pruh nebo ještě lépe když v tom přípojném pruhu jelo auto, tak na něj najeli.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SPM: Jj, podobnyho ichtyla jsem taky potkal.

    Celej zuzenej usek me nepustil.
    SPM
    SPM --- ---
    FELCARKILLER: Pár týdnu nazpět byl nějakej takovej ublíženej kamioňák na idnesu i s videem... a sám se v tom článku pochlubil, že předtím, než ho vybrzdil, tak jel na D1 v zúžení úmyslně prostředkem přes oba pruhy, aby ho nikdo nemohl předjet...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Ono se to s tou slušností na cestě nesmí přehánět.
    Dneska sem odbočoval doleva, na křižovatce za kterou v protisměru začínala kolona. Paní teda chtěla bejt slušná, že mě pustí a už v křižovatce to zadupla na fleku. Bohužel si jaksi nekoukla do zrcátka, takže ten plně naloženej kamion co jel za ní, měl co dělat aby to zaflekoval, víc než 20-30 čísel mezi nima nebylo.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    GRANTORINO: A pak jsou hrozne pohorseni kdyz nekomu labilnejsimu rupnou nervy a takovyho kokota vybrzduje, to se pak posilaj ublizeny videa z onboard kamer jak chudak kamionak je sikanovanej piratama.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: no je fakt, že tam jsou přesně takové ty táhlé sem tam kopce, no jela jsem za nima a pobaveně sledovala, jak to dopadne... během hodiny se to zopakovalo dvakrát s různými kamioňáky, takže se asi v těch kamionech nuděj, ať mi nikdo neříká, že jim nedojde, jak to bude probíhat...

    ta legrace jim vydržela asi na pět minut jízdy... prostě bžunda
    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: Tipnul bych si, že dřív přijde kopec, kde ten první bude pro změnu rychlejší a takhle spolu dojedou až do Reichu. Alespoň někde u Brna jsem zažil to, že se autobusák pustil do předjíždění kamionu a v kopci mu to přestalo jet a kamion byl rychlejší. Akorát že to bylo na jednoproudý okresce, kde to bylo akorát na místě do kopce rozšířeno na dva pruhy - takže kvůli tomu dementovi se zase všichni táhli znova za kamionem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam