• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Nepřeháním. Mluvím z vlastní zkušenosti. Třeba firemní Iveco dodávka se kterou občas jezdím, má stabilní omezovač na 90 a nemůžeš to nijak z kabiny vypnout a takových vozidel je plno, nemyslím tím přímo kamiony.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: V době aktivních tempomatů? Ale zase to nepřeháněj!
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PNXNTDD: nepíšu šest minut, ale zminuju sest minut co tu vypocital prede mnou jako to, co usetri casove, pokud teda bude nutne takhle predjizdet... a sorry, ale to ze je jizda v kamionu nudna, to chapu, ale porad nechapu, proc je nutny svou nudou ohrozovat ostatni v noci na dalnici... kdyby to alespon bylo za dne, ale v noci to ani poradne nevidis a nekteri si to v levym pruhu hasi 140 a vic a proste mi to pripada jako naprosto zbytecny hazard. a ne po dalnici z plzne do prahy nejedes svych 20 minut z prace :D a i kdyby porad to neni duvod takhel hazardovat.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GRANTORINO: Jéžiš.. zas se tady opíráte do kamioňáků... Mě to v životě nenaštvalo když se dva kamiony předjížděli. Trvá to minutu maximálně a to přeháním 3 minuty. Šest minut ti prostě nevěřím. Věc číslo dvě. Plno lidí co jsou tady, tak jezdí osobákem, nanejvýš dodávkou. Ono totiž vůbec není sradna jet s dodávkou, kamionem, kterej má omezovač třeba na 90. Hlavně je problém v tom, že většina těchto větších vozidel má omezovač na 90, ale technicky jede každý jinak. Jedno jede 92 druhý 90 a třetí 87. To je důvod proč se kamiony předjíždí a hlavně, ono tě to prostě sere když jedeš za někým kterej má omezovač na 89 a tvoje jede 92... Jako takhle se to zdá jako malichernej rozdíl, ale na silnici to funguje tak, že za někým takovým pořád musíš sundávat nohu z plynu a zpomalovat, no tak ho prostě předjedeš (s tím, že nejspíš naštveš 5 lidí, kteří za tebou jedou v osobáku svých každodenních dvacet minut z práce) a jedeš si dál svých pekelných 92 :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FORTRESS: Padák s sebou!
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Prokletá D8 se otevře s omezením, řidiči projedou pouze jedním pruhem - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ovice-dalnice-d8-diy-/eko-doprava.aspx?c=A161216_211234_eko-doprava_cen

    Chtěl jsem si to projet v neděli ráno, doufám že to ještě stihnu než to zavřou ;)

    SPM
    SPM --- ---
    SITH: V tom článku co jsem četl to obhajoval tím, že řidiči osobáků neumí předjíždět, takže v tom zúžení je radši blokuje, aby ho nikdo nemohl předjet/ohrozit. A za to bych mu na místě sebral papíry... argumentace s obrubníkem mi přijde taky dost jako fail, to bych stejně tak mohl jezdit s osobákem všude po prostředku.
    SITH
    SITH --- ---
    SPM: jenže ten kamioňák to obhajoval tím, že jede ve prostředku proto aby když uvidí vyhouplej obrubník nebo ten provizorní plot, že nemusí vjet do druhého pruhu a tím vytlačit osobák, že se mu to už skoro stalo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DYNK: Reálně to za tu cestu těch 20 min. zhruba udělá.
    DYNK
    DYNK --- ---
    RALI: Jo, ted koukam, ze jsi uvadel zdrzeni kdyz se to stane petkrat - ja pocital, ze to je zdrzeni za jednu takovou akci. Moje chyba.
    RALI
    RALI --- ---
    DYNK: jam jai dosel k 85 minutam?
    DYNK
    DYNK --- ---
    PHAILO: Dvacetkrat znamena, ze mezi Prahou a Brnem jedes 85 minut za kamionem, kterej timhle stylem predjizdi. Za tu dobu ujedes 120 km. To je smutna bilance.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: jo a je fakt, ze tam je to taky takove kopcovite, sem tam stoupak... takze je to legranda
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RALI: tak to musely jet ty kamiony i nejakou dobu dost stejnou rychlosti jeste vedle sebe, byla tma, ale mela jsem pred sebou hodiny na desce a myslim, ze to bylo kolem tri minut a vubec nejde o zdrzeni, na to tam sice dojela nejaka dalsi auta, ktera musela zbrzdit v levym pruhu a cekat az se ten kamion zaradi...

    no me to bylo jedno, jen jsem se fakt usmivala nad tou debilitou, zvlast jeslti jde o 6 minut, tak to teda je fakt kulervouci...

    RALI: no me se to stane snad pokazdy, kdyz jedu po dalnici a to zas tak casto nejezdim
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RALI: Nemám
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: nemas krapet velky oci? me kdyz se to stane 2x povazuju to za smulu,(nepocitam useky, kde jsou 3 pruhy) 5x jsem nadstrelil...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RALI: Pětkrát za cestu Praha - Brno? Tak to sakra přidej. Někdy klidně dvacetkrát.
    MVEK
    MVEK --- ---
    GORG: Ano, ta situace s blikáním byla totožná, včetně pocitů. Tedy pustil jsem jen plyn, ještě nebrzdil, ale ano, očekával jsem, že se tam vecpe. Rizikové to rozhodně je. Byl bych radši, kdyby ten blinkr dal, až když budu u jeho kabiny.

    A jinak samozřejmě, že je to špatně, jen pokud není nedostatek řidičů nebo řidičů a kamionů (netuším, nakolik je tu situace, kdy je řidič vlastníkem auta), tak se to od řidičů těžko změní. Je to totéž, jak píše RALI, proč se někdo stresuje kvůli pěti minutám na celé trase Praha - Brno
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Tak nějaký opožděný premie je to poslední. V západní Evropě (někde i u nás) když nepřijedeš na určitý místa do 15.00 tak už nesložíš a čekáš do druhýho dne. Což třeba v pátek znamená trčet někde do pondělí.
    GORG
    GORG --- ---
    MVEK: Jo dokážu si představit, že lidi s dodávkama a kamiony mají někteří nervy asi honě nacinklý .... stíhat termíny, vysvětlovat manželce, že kvůli opakovanému opožděnému příjezdu nebudou vánoční prémie atd. - asi chápu motivaci k závodu kamionů v předjíždění :)
    Jen to zní dost iracionálně, protože evidentně blokují pak celou kolonu, a to není emoce vhodná na dálnici. Racionální by bylo riskovat pozdní příjezd a akceptovat nižší plat, než si brát jako rukojmí všechny ostatní účastníky silničního provozu.
    Problémy by vyřešilo uvolnění jejich otěží od toho dopravce... do toho by to asi byl i fix nevyspalost pak některých (navzdory tomu, co si říká nějaký zákon o nutných pauzách na spánek).... hlavně když lidi budou mít klidnější nervy, tak méně těhle nešvarů imho

    Jinak ad předjíždění kamionu, který začal blikat, že jde předjíždět.. stala se mi minimálně jednou podobná situace, kde se řítím v levém ho jdouc předjíždět.. když tu vidím, že hodil blinkry doleva... Tak jsem raději přibrzdil - teď byla taková debilní situace, protože on nikam zatím nezahýbal, a já nevěděl, jestli to zpomalení nebude brát, že ho pouštím....tak jsem zas přidal a předjel ho, ale neměl úplně dobrý pocit, jestli nedošlo k nějakému nedorozumění, a on mě tam pak nepřiskřípl na svodidelech - jakoby podobných havárek nebylo na youtubu mraky.
    Ale zpětně si říkám, že to přibrždění byl dobrý preventnivní zákrok, kdyby nerespektoval přednost. Z kamionů jde prostě určitý respekt :) K váze toho vozu heh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam