MVEK: Jo dokážu si představit, že lidi s dodávkama a kamiony mají někteří nervy asi honě nacinklý .... stíhat termíny, vysvětlovat manželce, že kvůli opakovanému opožděnému příjezdu nebudou vánoční prémie atd. - asi chápu motivaci k závodu kamionů v předjíždění :)
Jen to zní dost iracionálně, protože evidentně blokují pak celou kolonu, a to není emoce vhodná na dálnici. Racionální by bylo riskovat pozdní příjezd a akceptovat nižší plat, než si brát jako rukojmí všechny ostatní účastníky silničního provozu.
Problémy by vyřešilo uvolnění jejich otěží od toho dopravce... do toho by to asi byl i fix nevyspalost pak některých (navzdory tomu, co si říká nějaký zákon o nutných pauzách na spánek).... hlavně když lidi budou mít klidnější nervy, tak méně těhle nešvarů imho
Jinak ad předjíždění kamionu, který začal blikat, že jde předjíždět.. stala se mi minimálně jednou podobná situace, kde se řítím v levém ho jdouc předjíždět.. když tu vidím, že hodil blinkry doleva... Tak jsem raději přibrzdil - teď byla taková debilní situace, protože on nikam zatím nezahýbal, a já nevěděl, jestli to zpomalení nebude brát, že ho pouštím....tak jsem zas přidal a předjel ho, ale neměl úplně dobrý pocit, jestli nedošlo k nějakému nedorozumění, a on mě tam pak nepřiskřípl na svodidelech - jakoby podobných havárek nebylo na youtubu mraky.
Ale zpětně si říkám, že to přibrždění byl dobrý preventnivní zákrok, kdyby nerespektoval přednost. Z kamionů jde prostě určitý respekt :) K váze toho vozu heh