• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Kdepak, nic z toho neproběhlo. To, že nic nezmůžou, tak s tím přišli sami, já jim nic neříkal. Už v minulosti jsme se párkrát potkali včetně správního. Já jsem byl v klidu a zcela pasivní.

    Jinak co se týče rychlosti - bylo zcela sucho a za těch 5 km jsem předjel asi 5 aut. Takže to chce víc klidu a míru v duši.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Mi pripomnelo jak me v Praze tailovalo policejni auto pres dve cerveny a pak me na padesatce na magistrale predjeli asi kilem :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Tenhle silnicni terorismus by se mel zakazat!
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SPM: V pořádku, mě jen zajímalo, jestli vám opravdu tak vadí ta rychlost, nebo až ty důsledky okolo.
    Ano levoproudaření je zlo :)) a ještě vás potěším novým dílem
    Mix ze silnic a dálnic 64.
    http://www.youtube.com/watch?v=1LSIzmsHPWY
    SPM
    SPM --- ---
    DRMENGELE: debil je, když se tim ještě chlubí, kření se na policajty, dělá to před nima, za jízdy pak před sebe místo toho čumí do zrcátka, aby ho nedojeli a pak na ně hází ramena, že na něj nic nemůžou. Ale že tohle vůbec vykládám někomu, kdo sem pořád postuje videa plný hrdelních zločinů, jak někdo jede ve městě v levém pruhu :-)
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SPM: Podle vás je někdo debil, pokud jede na dálnici 180? A jo já zapomněl, ono se to nesmí:). V popisu fora je napsáno, že nejde o to striktně dodržovat pravidla. A 180 mi na dálnici opravdu nepřijde nebezpečné, pokud to člověk nedělá za plného provozu s házením myšek zprava.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Mně přijde 180 uplně pohodová cestovní rychlost. Pokud je teda sucho :)
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    a pak to poustim svejm stejne chytrejm kamosum..ten pocit kdyz se smejou..! pripadam si aspon jednou v zivote dulezitej..
    SPM
    SPM --- ---
    nj, tak takhle nějak vzniká ta policejní šikana... jezdim jak debil, směju se jim do xichtu a natáčim se u toho na video, jakej jsem chudák :-)
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    PHAILO: ses malej kokutek co jezdi 180 a mysli si ze je frajer, pozor si mel dat tvuj tata*
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    * Špoljaričovu
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Dnešní zážitek, aneb už mám taky svého policajta :-)

    Přijíždím si k nájezdu na dálnici a před sebou vidím zhruba stejně rychle jedoucího policejního Supa. Tak jsem ho postupně dojel (jeli jsme tak 120/90) a jedu dál. Pak si mě všiml, tak na nájezdu z dálnice to obkroužil, aby se strašně nenápadně dostal za mě. Já jsem samozřejmě nečekal a nasadil klasických cestovních 180. Takže mu trvalo asi 5 km, než mě dohnali. Protože jsem si ho hlídal, tak když byl na měřicí dosah, tak jsem si hezky zpomalil na 130 a nechal se předjet (úsměv pochopitelně nemohl chybět).

    No když tak zkrátím - s oběma už jsem se párkrát potkal a nikdy z toho nic nebylo. Tak mi řekli, že vědí, že to se mnou nemá cenu, takže si nebudou přidělávat práci*. Ale příště mi sice pokutu nedají, protože to nemá smysl, ale oni dvě hodiny na kontrolu mají. Takže brzy čekejte video podobné tomu Špoljaričově.

    ___
    *) Realita samozřejmě byla taková, že neměli nic, protože jsem si dal pozor...
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    KRUPAN: Souhlas, zastavování přímo na dálnici je celkem odvážnost. Kolegu takhle zastavili, zastavili dokonce před ním, takže netvořili bariéru a přes jeho dodávku řidiči za ním neměli šanci vidět aspoň majáky a ještě mu řekli, ať si vystoupí. Tohle by mě nikdy nenapadlo, prostě bych zůstal sedět v autě a požádal je, jestli můžeme pokračovat k nějakýmu odpočívadlu, nebo sjezdu, ven by mě nedostali za nic.
    ADMIX: Ono to občas tak funguje i u nás. Teda aspoň u lidí, kteří ví, že tu možnost mají. Pokud má vozidlo nějakou poruchu a není schopno se samo dostat z dálnice, tak než přijede odtah, tak zavolat 158 a oni tam buď pošlou dálničního supa, nebo dodávku, která se za vás postaví s majákama, nebo pokud mají poblíž silničáře, tak za vás postaví vozejk s cedulí. Nejhorší jsou ti, co zůstanou sedět v autě a čekají, trojúhelník jim nic neříká a když už ho jdou dát, tak si to štrádujou odstavnym bez vesty.
    FAT
    FAT --- ---
    MVEK: Potvrzuji!
    :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Topí, ale blbě ofukuje čelní sklo, zejména před řidičem, před spolujezdcem je to ok. V rodině tu zkušenost máme se třemi z různých roků výroby.
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Felicie topily zrovna docela dobře, pokud to neměly rozbitý. Teda aspoň benzinový. Obecně bych řekl, že ty rakovinometný kamna, který jsou v Evropě tak v oblibě, a zvláště ty starší, mají v těhlech mrazech hodně velký problém s topením...
    MVEK
    MVEK --- ---
    GORG: To tvé zhodnocení je asi trefné. Ale jsou auta, která nemají nic moc topení tak jako tak, třeba snad všechny Felicie.

    Ale jinak to člověk opravdu potřebuje. Srazit nějakou zvěř nebo skoro srazit nebo částečně srazit... - Jezdit pak v lesích nebo nepřehledných úsecích s křovím apod. pomaleji, sice i v 70 to může dopadnout sakra špatně a i v 50 to může být na odpis, ale aspoň se zvyšují šance a pravděpodobnosti ohledně následků i vyhnutí se.
    Dostat do zadku při prudkém brzdění a dávání přednosti chodci - sledovat si záda, brzdit včas, plynuleji atd. Nebo včas povolit brzdu.
    Sjet si na kluzkém povrchu a podklouznout někde.
    Atd.

    A když jsme u extrémů, dneska v okolí Prahy večer můžeme prý čekat ledovku (tedy jestli bude sněžit až pršet a oteplovat se nad nulu po tom mraze a vymrzlé silnici, tak se nebudu divit).
    GORG
    GORG --- ---
    Když už jsme u těch extrémních situací, tak po pár měsících mě zas dost vycvičila sněhová bouře na cestě z Plzně do Prahy. Do toho se mi permanentně zamlžovalo okno, protože jsem měl rozbitý topení, tak jsem místy pravou rukou utíral okno hadrem. Nejzákeřnější byla najednou situace, že vyjetá kolej ve sněhu mě hodila do druhýho pruhu. Naštěstí jsem po té dálnici jel asi jedinej :) blázen.... dost mě překvapilo, jak se mi to podařilo ustát..jel jsem asi 100km/h..pak zpomalil samozřejmě..nakonec dojel nějaká auta, co to dávali 50km/h,což byla asi rozumná rychlost..
    zpětně mi přijde, že to byla situace, kdy není vhodné vůbec vyjíždět a akceptovat nabídnutý přespání..teď už jsem opatrnější
    GORG
    GORG --- ---
    SPM: No ty šrouby byly od oleje dost a to jsem měl ještě dva různý druhy a meditoval s nima v ruce, který patří do toho jinýho disku na rezervě :) Protože jsem věděl, že jedny z nich by se po čase uvolnily (spíš na dojezd). No imho policajt by se v tom přehrabovat sám nechtěl .)

    SMOKY:
    DRMENGELE: No naštěstí jsem to měl stejně...zrovna jsem míjel ceduli 500 m benzínka, kam jsem zrovna i jet chtěl, protože mě napadlo, že už jsem dlouho nekontroloval olej to raději zkontrolovat, ať ještě neřeším nakonec trable s autem, a v tu sekundu vzadu bum najednou rána.. zadek začal dost ujíždět, ale ovladatelný to bylo, tak jsem byl odhodlanej to tam dodrkotat. Byla úplně prasklá a pěkně žhavá teda...dýl takhle jet, by se asi dojebala ta osa, ale vypadá, že je v poho snad.
    Nevím, jestli bych to měnil v odstavným pruhu..ale bylo to kolo napravo aspoň.Každopádně jsem rozhodně nechtěl zastavit tam.
    hc teda.. první delší cesta.. z prahy do brna, ze který jsem byl už trochu vyplašenej i tak:)
    Jinak bokem mi pak došlo, že se mi o tomhle zdálo den předem, že řeším nějakou hádanku s otáčením nějakých 4 šroubů či co..občas jako bych fakt měl ve snech události následujícího dne heh
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak z auta tě běžně dostávat nemaj, naopak v doporučeních je, že řidič nemá vůbec vystupovat, že tím narušuje plynulý a klidný průběh kontroly. Ale ano, kontrolu asi nedělají na dálnici.


    Ale souhlas, kdybych měl v autě někoho, poprosím ho, aby zavolal na 158, že mě staví policejní auto, ale že zastavím na nejbližším místě, kde to jde sjet z dálnice, ať je kontaktují. Ostatně totéž bych udělal pokud by mě stavělo podezřelé auto, byť s majáčkem, vestou, světlem, někde na opuštěném místě, v noci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam