• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: jj, ráno stojí celkem pravidelně. Ono to nějak popojíždí, občas zastaví...

    DRMENGELE: Si po ní asi moc nenajezdil, co? Ta jízda v odstavném pruhu je na ní po ránu velice oblíbený sport - a to i mezi kamiony a autobusy městské hromadné dopravy. Nikdo se přece nebude zdržovat v koloně. Ti lepší jezdci na tom dalším sjezdu alespoň sjedou, ty ostatní se tam pak buď rvou zpátky nebo se na sjezdu přes dvojitou plnou otáčejí na nájezd a pokračují stejným stylem dál. Nicméně celkem často, aby se přece někdo nezdržoval, je tam k vidění to, že letí levým pruhem kilo a v místě, kde ta kolona začíná, to střělí přes auta a všechny pruhy do odstavného a jede dál. Hádej jaký dobrý výhled asi na ten odstavný pruh v tu chvíli má. Naproti tomu na dálnici se běžně odstavným nejezdí a stejně se to tam stává... Takže jo, podle mě zrovna zastavit v tomhle místě je daleko větší šance, že to do mě nějaké takové individuum nakouří, než na dálnici s výhledem x km před sebou...
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SPM: Mně zas přijde jako nepoměr porovnávat jižní spojku s dálnicí, kde pravej osídlujou zejména zahraniční kamiony.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Jako celkem s tebou souhlasím, jen mi není jasné, jak mohla v tom pruhu předjet? To tam byla kolona? A kolona stojící občas popojíždějící, nebo hustý pomalý provoz?
    SPM
    SPM --- ---
    HANZO: Přijde mi to jako nějakej takovej nepoměr... ze včerejší diskuze tu padlo, že když v těhlech místech to auto není schopno dál jet, tak všichni radši z toho vyskáčou a běží za svodidla, protože nebezpečí - což je asi pravda. Ale zastavit na tomhle místě a jít upravovat dítě? Taky pak můžou být mrtví oba; to se určitě vyplatilo...
    HANZO
    HANZO --- ---
    SPM: občas prostě kvůli dítěti musíš zastavit
    SPM
    SPM --- ---
    Když už se tu bavilo o tom zastavování v odstavném pruhu, tak dneska na jižní spojce to přišlo pani jako dobrý nápad kde zastavit, otevřít levé zadní dveře do jízdního pruhu a upravovat si tam mimíska. Pak tomu nasadila korunu tím, že následně všechny tím odstavným pruhem předjela a jela dál. Mám pocit, že ta Darwinova teorie má fakt nějaké mezery :-)
    WYMA
    WYMA --- ---
    J3RRYNA: hele u soudu je mozny vsechno.
    otazka je, jestli ti stoji za to stravit s resenim obvykle banalniho prestupku spoustu casu a penez.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    tak jsem to dokonce našel:

    http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2010/0083_7As__100_20110712101148_prevedeno.pdf

    "Kontrolu provedenou policisty tedy nutno považovat za namátkovou, neopřenou o konkrétní podezření z porušení předpisů a přitom nanejvýš rozsáhlou a důkladnou. Zejména kontrolu rezervy spojenou s nutností ji odmontovat lze vzhledem k absenci podezření, že s rezervou není něco v pořádku, považovat za šikanu stěžovatele.
    I kdyby byla pravdivá verze policistů, tedy bylo-li by důvodem nezvykle důkladné kontroly to, že stěžovatel odmítl „přijmout“ řešení přestupku v přestupkovém řízení, samotný fakt, že takto policisté postupovali, a tedy ve své podstatě použili důkladnou kontrolu jako jakýsi nátlakový prostředek vůči stěžovateli, vyvolává zásadní pochyby o jejich nestrannosti a nezaujatosti, a tedy i pochyby o objektivitě a věrohodnosti jejich svědecké výpovědi."

    Můj skromný názor "poučeného amatéra" je ten, že pokud se fízl chová tak, že Vás např. "odmění" důkladnou kontrolou povinné výbavy za to, že nesouhlasíte s řešením přestupku blokově apod., budete mít podstatně snažší je pak při výslechu u ústního jednání v rámci případného správního řízení je znevěrohodnit. V případě, že obratem po incidentu podáte na ně stížnost (§ 97 zák. 273/2008 sb. o Policii České Republiky), je navíc jako svědky můžete důvodně označit jako podjaté...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    Ještě k té fízlácké buzerační kontrole bych rád doplnil, že i NSS judikoval cosi v tom smyslu, že pokud fízl v reakci na vzpurného řidiče vytáhne z rukávu zevrubnou kontrolu povinné výbavy, jedná se o zjevnou šikanu. Ergo to vymyšlení si "nepřipoutaného" psa by jednoznačně také bylo možno považovat za šikanu. Obdivuju Špoljaričův klid. Já bych se s nima takhle nesral...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Však tohle bylo taky vtipné; když jsem je dojel (ještě mimo D), tak aniž by někoho pronásledovali sami jeli min. 120/90 (ne že by to podmínky s rezervou neumožňovaly). Tolik k pomáhat a chránit.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Kdepak, nic z toho neproběhlo. To, že nic nezmůžou, tak s tím přišli sami, já jim nic neříkal. Už v minulosti jsme se párkrát potkali včetně správního. Já jsem byl v klidu a zcela pasivní.

    Jinak co se týče rychlosti - bylo zcela sucho a za těch 5 km jsem předjel asi 5 aut. Takže to chce víc klidu a míru v duši.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Mi pripomnelo jak me v Praze tailovalo policejni auto pres dve cerveny a pak me na padesatce na magistrale predjeli asi kilem :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Tenhle silnicni terorismus by se mel zakazat!
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SPM: V pořádku, mě jen zajímalo, jestli vám opravdu tak vadí ta rychlost, nebo až ty důsledky okolo.
    Ano levoproudaření je zlo :)) a ještě vás potěším novým dílem
    Mix ze silnic a dálnic 64.
    http://www.youtube.com/watch?v=1LSIzmsHPWY
    SPM
    SPM --- ---
    DRMENGELE: debil je, když se tim ještě chlubí, kření se na policajty, dělá to před nima, za jízdy pak před sebe místo toho čumí do zrcátka, aby ho nedojeli a pak na ně hází ramena, že na něj nic nemůžou. Ale že tohle vůbec vykládám někomu, kdo sem pořád postuje videa plný hrdelních zločinů, jak někdo jede ve městě v levém pruhu :-)
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SPM: Podle vás je někdo debil, pokud jede na dálnici 180? A jo já zapomněl, ono se to nesmí:). V popisu fora je napsáno, že nejde o to striktně dodržovat pravidla. A 180 mi na dálnici opravdu nepřijde nebezpečné, pokud to člověk nedělá za plného provozu s házením myšek zprava.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Mně přijde 180 uplně pohodová cestovní rychlost. Pokud je teda sucho :)
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    a pak to poustim svejm stejne chytrejm kamosum..ten pocit kdyz se smejou..! pripadam si aspon jednou v zivote dulezitej..
    SPM
    SPM --- ---
    nj, tak takhle nějak vzniká ta policejní šikana... jezdim jak debil, směju se jim do xichtu a natáčim se u toho na video, jakej jsem chudák :-)
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    PHAILO: ses malej kokutek co jezdi 180 a mysli si ze je frajer, pozor si mel dat tvuj tata*
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam