• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: btw: bavíme se o situaci na videu. Nevém, proč to vztahuješ na mě (teda pardon, vykáme si). Nedělejte to prosím, vůbec se neznáme. Díky :-)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: No tak je fakt, že ho na tý hlavní pouštěj, to jo. Ale ta sanitka má přece spoustu místa toho červenýho objet. Přijde mi teda lepší, když do křižovatky strčí čumák houkající sanitka, než normální civilista.
    Já bych to viděl takhle: 1) čený auto neodbočí z hlavní vpravo, ale počká na hlavní. 2) sanitka objede červený auto a prohouká se křižovatkou.
    Ale co řidič, to názor. Takže peace 8-)

    Na světlech (třeba u Muzea) je to jasný. Sanitka nemá možnost nikoho objet, tak je třeba uhnout do křižovatky za světla.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DRMENGELE: Přesně tohle jsem viděla asi před měsícem u Muzea, saniťák stál na siréně a ty kokoti prostě za ty světla nepopojeli, i někteří chodci okolo už na ně mávali ať jedou, došlo jim to až po strááááááášně dlouhý době.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    DAVETESS: Aha, takže vy jste ten typ co bude stát třeba na prvním místě v křižovatce, kde bude červená. Za váma bude houkat sanitka, ale protože je červená, tak vy do tý křižovatky prostě nevjedete abyste jí uhnul a budete tam společně čekat na zelenou? Vážně?
    Koukal jste na to video vůbec? Auto s kamerou i auta naproti zastavili, nechali tam plno prostoru na to, aby tam mohlo vjet jak to auto, tak ta sanitka.
    WYMA
    WYMA --- ---
    DAVETESS: myslis pres ty auta v protismeru?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: A neměla by ho ta sanitka radši objet ještě na tý vedlejší? Ten červenej přece nemá právo přednosti v jízdě a nemůže jen tak vjet do křižovatky, protože uhybá sanitce. Pořád musí dávat přednost.
    WYMA
    WYMA --- ---
    DAVETESS: mel vjet do krizovatky, bylo tam mista na nakladak.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Jak co měl jiného dělat? Tak snad když stojím na křižovatce jako první a jediný a za mnou přijede sanitka, tak vjedu do té křižovatky a nechám jí prostor, ne? Zůstat stát ve chvíli, kdy proti jedou auta a ona ho nemůže objet protisměrem je snad to nejhorší co člověk v tuhle chvíli může udělat.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    ...a vida, video se vložilo... 8-)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Má to být zřejmě zábavné video (ok, proč ne), ale co jiného měl řidič toho červeného auta dělat?
    Zůstat stát a nechat se sanitkou objet je přece nejlepší řešení...vždyť je na vedlejší.
    Nekonečné téma "jak uhybat sanitkám". Šlo to udělat líp?
    ...omlouvám se, neumim vkládat videa, prosím poučte mě... 8-)

    Sanitka vs. bratislavské cesty
    http://www.youtube.com/watch?v=vQMs786FTJs
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    NE7RA: To nebudu já.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    PHAILO: a nejsi ty ten pravnik, co se tu v minulosti chlubil, jak ujizdi fizlum v provozu po Praze? :)
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    WYMA: Jo, stojí. K soudu jsem zatím žádný přestupek tahat nemusel, nebo jsem vyhodnotil, že to nestojí za to. Házet písek do soukolí českého silničního fašismu je moje volnočasová aktivita...
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: no řikám, kdyby lidi měli mozek, tak ano... ale vzhledem k tomu, že tím odstavným jede jedno auto za druhým a borci to do nich střílí přes x pruhů (a je to fakt vidět, neni to žádná rarita), tak mi to přijde jako píčovina. Notabene stoupnout si ještě na kraj toho odstavného a ty dveře nechat trčet do jízdního pruhu. Když to pak stejně vyprasila tím odstavným dál, tak mohla rovnou sject - ten sjezd nebyl ani kilometr daleko.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Tak v případě, že je v té koloně, tak mi zastavení na odstavný přijde pochopitelné (předjetí je pak drzost). Třeba dítě zvracelo nebo co já vím co, tak nemůže čekat, než bude moct sjet v koloně a ten odstavný pak tak nebezpečný není, ale pokud to jen jde, vyhnul bych se tomu a nedělal bych to levými dveřmi.
    RALI
    RALI --- ---
    HANZO: mam deti dve a i kdyby se mi melo prochcat do sedacek tak zastavim az na sjezdi ci benzince, zrovna na jizni spojce je jich jak naseto. jedinou vyjimku delam, kdyz uplne stoji dalnice, a to se jeste snazim v miste kde nejsou svodidla a bejt pokud mozno i mimo ten odstavnej.

    Jednou jsem stal pres hodinu v kolone na Plzensky dalnici, nejaka vazna dopravni nehoda, uplne uzavrena a kamionaci kterejm dosel cas se vyskladali do odstavnyho a ze tam budou kempit. priritili se bengosi a dost nevybirave na ne rvali at s tim okamzite jedou do hajzlu atd. pak se nasrane rozjeli sami tim odstavnym celkem ostre a o 100 metru dal je vyhnal z dalnice nejakej pantata, co z te stojici rady vybocil do odstavnyho prave vyvencit decka. Benga vyskakali jak certici a pan v klidu vycural decka a pak se s nima zacal bavit. Nejspis z toho nic nebylo, pac se policiste nasoukali zpet do vozu auz o poznani pomaleji pokracovali.

    A nemate nekdo tuseni, jaky maji moznosti kamionaci v takovemto pripade?
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: jj, ráno stojí celkem pravidelně. Ono to nějak popojíždí, občas zastaví...

    DRMENGELE: Si po ní asi moc nenajezdil, co? Ta jízda v odstavném pruhu je na ní po ránu velice oblíbený sport - a to i mezi kamiony a autobusy městské hromadné dopravy. Nikdo se přece nebude zdržovat v koloně. Ti lepší jezdci na tom dalším sjezdu alespoň sjedou, ty ostatní se tam pak buď rvou zpátky nebo se na sjezdu přes dvojitou plnou otáčejí na nájezd a pokračují stejným stylem dál. Nicméně celkem často, aby se přece někdo nezdržoval, je tam k vidění to, že letí levým pruhem kilo a v místě, kde ta kolona začíná, to střělí přes auta a všechny pruhy do odstavného a jede dál. Hádej jaký dobrý výhled asi na ten odstavný pruh v tu chvíli má. Naproti tomu na dálnici se běžně odstavným nejezdí a stejně se to tam stává... Takže jo, podle mě zrovna zastavit v tomhle místě je daleko větší šance, že to do mě nějaké takové individuum nakouří, než na dálnici s výhledem x km před sebou...
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SPM: Mně zas přijde jako nepoměr porovnávat jižní spojku s dálnicí, kde pravej osídlujou zejména zahraniční kamiony.
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: Jako celkem s tebou souhlasím, jen mi není jasné, jak mohla v tom pruhu předjet? To tam byla kolona? A kolona stojící občas popojíždějící, nebo hustý pomalý provoz?
    SPM
    SPM --- ---
    HANZO: Přijde mi to jako nějakej takovej nepoměr... ze včerejší diskuze tu padlo, že když v těhlech místech to auto není schopno dál jet, tak všichni radši z toho vyskáčou a běží za svodidla, protože nebezpečí - což je asi pravda. Ale zastavit na tomhle místě a jít upravovat dítě? Taky pak můžou být mrtví oba; to se určitě vyplatilo...
    HANZO
    HANZO --- ---
    SPM: občas prostě kvůli dítěti musíš zastavit
    SPM
    SPM --- ---
    Když už se tu bavilo o tom zastavování v odstavném pruhu, tak dneska na jižní spojce to přišlo pani jako dobrý nápad kde zastavit, otevřít levé zadní dveře do jízdního pruhu a upravovat si tam mimíska. Pak tomu nasadila korunu tím, že následně všechny tím odstavným pruhem předjela a jela dál. Mám pocit, že ta Darwinova teorie má fakt nějaké mezery :-)
    WYMA
    WYMA --- ---
    J3RRYNA: hele u soudu je mozny vsechno.
    otazka je, jestli ti stoji za to stravit s resenim obvykle banalniho prestupku spoustu casu a penez.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam