• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    HANZO
    HANZO --- ---
    Jsem myslel, že nesvítit nebo jezdit jen s denním svícením za špatného počasí je jen naše specialita, ale těch kokotů, co jsem dneska potkal v Rakousku a Německu, mne překvapilo.

    Obecně bych debily jedoucí s denním svícením za šera, tmy, deště... Nechal jít bosí pěšky z Prahy do Ostravy a zpátky.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    VYWERN: Když pominu všechno ostatní, řidič sanitky se měl chovat profesionálně a ne sprostě nadávat. Nedovedu si představit, jak v takovém rozpoložení pomáhá zachraňovat život pacienta.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    MVEK: krom toho ta sanitka mela zacit houkat mnohem driv a ne ze prijedu nekomu za kufr na krizovatku, ktera je zacpana autama, pustim mu do kufru sirenu a cekam, ze ten predemnou vyresi nastalou situaci behem pikosekundy. Pro me to nezvladl hlavne ridic v sanitce o jehoz profesionalite se da diskutovat :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale no tak, je to v noci (a ještě se nějak vozovka moc leskne, tak nevím, jestli není vlhko), zleva mu překáží docela dlouho odbočující auta (zvláště ten, co zaváhal, jestli ji nepustí v protisměru) a nikdy neví, že třeba ten s kamerou není střelec, který o sanitce ani neví, nebo prostě hledá místo na myšku za každou cenu a mohl by tam vystřelit, takže toho času tam není hromada.
    Plus tedy spousta lidí má v noci horší odhad vzdáleností a orientace.

    Jasně, že se měl nacpat do té mezery, jakmile tam vznikla mezi stojícím autem a autem dávajícím přednost chodci na přechodu, ale tam moc času na zaváhání neměl. Ale přijde mi, že tady jsou všichni "po válce generálem" a že tu máme lepší přehled o situaci než dotyčný řidič.

    A jo, kdybych tedy já takhle zaváhal, tak nepojedu pak tak daleko, ale jakmile se zorientuji, zřejmě najedu do křižovatky trochu vpravo a zůstanu tam klidně na štorc v pruhu toho s kamerou.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    DAVETESS: Sanitka měla spoustu místa červeného objet? Já na videu vidím to, že sanitka přijíždí ke křižovatce, před ní stojí auto a proti nim z hlavní odbočují auta. Sanitka teda nemá vůbec žádné místo ho nějak objíždět. Čeká teda, že jí auto pustí, proto se za něj zařadí. Ale řidič je buď slepej, hluchej a nebo jako vy a připadá mu ideální v téhle situaci stát na místě. Auta na hlavní to vyřešili jako jediní správně. Stojí ještě před křižovatkou, aby mělo auto i sanitka prostor na manévrování, což autu ale nedochází, takže k majáku, siréně se přidá ještě řidič s kamerou a začne na něj blikat dálkovými, aby se teda konečně pohnul. Kdyby tohle udělal hned jak se ta sanitka za nim objeví, nemusel po něm saniťák řvát a video tu nemuselo být.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DAVETESS: Standardni reakce v krizovatce je "uhnu sanitce tak jak to jen pujde" coz ten typek na videu evidentne nedela.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: btw: bavíme se o situaci na videu. Nevém, proč to vztahuješ na mě (teda pardon, vykáme si). Nedělejte to prosím, vůbec se neznáme. Díky :-)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: No tak je fakt, že ho na tý hlavní pouštěj, to jo. Ale ta sanitka má přece spoustu místa toho červenýho objet. Přijde mi teda lepší, když do křižovatky strčí čumák houkající sanitka, než normální civilista.
    Já bych to viděl takhle: 1) čený auto neodbočí z hlavní vpravo, ale počká na hlavní. 2) sanitka objede červený auto a prohouká se křižovatkou.
    Ale co řidič, to názor. Takže peace 8-)

    Na světlech (třeba u Muzea) je to jasný. Sanitka nemá možnost nikoho objet, tak je třeba uhnout do křižovatky za světla.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    DRMENGELE: Přesně tohle jsem viděla asi před měsícem u Muzea, saniťák stál na siréně a ty kokoti prostě za ty světla nepopojeli, i někteří chodci okolo už na ně mávali ať jedou, došlo jim to až po strááááááášně dlouhý době.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    DAVETESS: Aha, takže vy jste ten typ co bude stát třeba na prvním místě v křižovatce, kde bude červená. Za váma bude houkat sanitka, ale protože je červená, tak vy do tý křižovatky prostě nevjedete abyste jí uhnul a budete tam společně čekat na zelenou? Vážně?
    Koukal jste na to video vůbec? Auto s kamerou i auta naproti zastavili, nechali tam plno prostoru na to, aby tam mohlo vjet jak to auto, tak ta sanitka.
    WYMA
    WYMA --- ---
    DAVETESS: myslis pres ty auta v protismeru?
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    DRMENGELE: A neměla by ho ta sanitka radši objet ještě na tý vedlejší? Ten červenej přece nemá právo přednosti v jízdě a nemůže jen tak vjet do křižovatky, protože uhybá sanitce. Pořád musí dávat přednost.
    WYMA
    WYMA --- ---
    DAVETESS: mel vjet do krizovatky, bylo tam mista na nakladak.
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Jak co měl jiného dělat? Tak snad když stojím na křižovatce jako první a jediný a za mnou přijede sanitka, tak vjedu do té křižovatky a nechám jí prostor, ne? Zůstat stát ve chvíli, kdy proti jedou auta a ona ho nemůže objet protisměrem je snad to nejhorší co člověk v tuhle chvíli může udělat.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    ...a vida, video se vložilo... 8-)
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Má to být zřejmě zábavné video (ok, proč ne), ale co jiného měl řidič toho červeného auta dělat?
    Zůstat stát a nechat se sanitkou objet je přece nejlepší řešení...vždyť je na vedlejší.
    Nekonečné téma "jak uhybat sanitkám". Šlo to udělat líp?
    ...omlouvám se, neumim vkládat videa, prosím poučte mě... 8-)

    Sanitka vs. bratislavské cesty
    http://www.youtube.com/watch?v=vQMs786FTJs
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    NE7RA: To nebudu já.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    PHAILO: a nejsi ty ten pravnik, co se tu v minulosti chlubil, jak ujizdi fizlum v provozu po Praze? :)
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    WYMA: Jo, stojí. K soudu jsem zatím žádný přestupek tahat nemusel, nebo jsem vyhodnotil, že to nestojí za to. Házet písek do soukolí českého silničního fašismu je moje volnočasová aktivita...
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: no řikám, kdyby lidi měli mozek, tak ano... ale vzhledem k tomu, že tím odstavným jede jedno auto za druhým a borci to do nich střílí přes x pruhů (a je to fakt vidět, neni to žádná rarita), tak mi to přijde jako píčovina. Notabene stoupnout si ještě na kraj toho odstavného a ty dveře nechat trčet do jízdního pruhu. Když to pak stejně vyprasila tím odstavným dál, tak mohla rovnou sject - ten sjezd nebyl ani kilometr daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam